lejdi.oprych 03.01.11, 15:34 mimo ,że opycham się słodyczami... schudłam 10 kg w ciągu 2 mcy...robiłam badnaia na cukrzyce i tarczyce i wyniki w normie, dodam,że mam często biegunki... Link Zgłoś Obserwuj wątek
emilia.gnybek-ciosek Re: chudne bez przyczyny 10.01.11, 14:24 Jeśli chudnięciu towarzysza biegunki, może to świadczyć o problemach z układem pokarmowym. W takiej sytuacji konieczna jest wizyta u lekarza, najlepiej od razu u gastroenterologa. Nie należy takich objawów lekceważyć. Link Zgłoś
twojdietetyk.online Re: chudne bez przyczyny 10.01.11, 20:08 a biegunki są z domieszką krwi lub śluzu? być może problem leży właśnie w jelitach.. Często tak szybki spadek masy ciała jest pierwszym objawem choroby nowotworowej. Warto to szybko zdiagnozować, bo tak znacząca utrata masy ciała w tak krótkim czasie nie jest przypadkowa. Link Zgłoś
serwisuroda Re: chudne bez przyczyny 30.01.11, 21:34 Za chudnięcie mogą odpowiadać też hormony i ściślej chodzi tu o hormony tarczycy, które zarządzają tempem przemiany materii. Jeśli wykluczone zostaną inne czynniki należy rozważyć ten i w związku z tym wykonać badania na "tarczycę". serwisuroda.pl Link Zgłoś