fleur23-0 11.01.11, 14:02 czy mozna jeść wędlinę drobiową, taką jaką sprzedaja w każdym sklepie, czy musi byc jakaś specjalna? Ja co prawda wczoraj zaczęłam I fazę, która ma potrwać 6 dni, ale na później mi sie ta wiedza przyda. Link Zgłoś Obserwuj wątek
neptunka Re: wędlina 11.01.11, 14:12 na każdej wędlinie trzeba sprawdzić jej wartości odżywcze :) to, że jest drobiowa, niczego jeszcze nie oznacza :) Link Zgłoś
pietnacha40 Re: wędlina 11.01.11, 14:19 dodam,że na pierwszej fazie wędlina Ci się też przyda :D Link Zgłoś
nathani Re: wędlina 11.01.11, 14:43 ja kupiłam suchą krakowską w cerfurze : białko 26; węglowodany 0,0; tłuszcz 7,6 Link Zgłoś
madzioreck Re: wędlina 11.01.11, 14:43 Nie musi być może "specjalna", ale musisz mieć możliwośc sprawdzenia składu i wartości B, T, W. Wędlina drobiowa to nazwa, pod którą często kryje się masa skórek drobiowych i tłuszczu wieprzowego, tudzież tzw. mięsa mechanicznie oddzielonego ;) Link Zgłoś
skinny_florida_bebe Re: wędlina 11.01.11, 14:46 Ja zawsze biore kilka takich wędlin do ręki porównuję:) wybieram te mniejsza zło:) dla mnie przede wszystkim ważne jest by to była wędlina drobiowa- a nie tylko 40 % drobiowej a reszta to świnka! a później patrze na zawartośc tłuszczu i węgli. Idealnej jeszcze nie znalazłam, ale mam swoje ulubione które jem praktycznie codziennie:) Link Zgłoś
agi.nett Re: wędlina 11.01.11, 15:06 no a ja sie przyznaje, ze czasem po prostu jade "po wygladzie" :) i tak nie ma skladnikow na wedlinach sklepikowych, musze zadowolic sie tym, ze jest to np dobrze wygladajacy filet z indyka...hmm. i szynka konserwowa chuda tez mi towarzyszy. no nie jestem takim straaaasznym ortodoksem jesli chodzi o wedliny. nie wybieram i nie jem tylko zadnych kielbas Link Zgłoś
fleur23-0 Re: wędlina 11.01.11, 15:19 dzięki za odpowiedzi, mam w sklepie koleżankę więc może mi rzucić okiem na skład (o ile nie będzie ludzi). Obecnie jadę na nabiale rybie i piersiach i dzisiaj rano było kilogram mniej, aż nie chciałam wierzyć latałam z wagą po całym pokoju (może źle wypoziomowana), ale pokazywała wszędzie tak samo. Zobaczymy dalej. Link Zgłoś