11.01.11, 14:02
czy mozna jeść wędlinę drobiową, taką jaką sprzedaja w każdym sklepie, czy musi byc jakaś specjalna? Ja co prawda wczoraj zaczęłam I fazę, która ma potrwać 6 dni, ale na później mi sie ta wiedza przyda.
Obserwuj wątek
    • neptunka Re: wędlina 11.01.11, 14:12
      na każdej wędlinie trzeba sprawdzić jej wartości odżywcze :)
      to, że jest drobiowa, niczego jeszcze nie oznacza :)
      • pietnacha40 Re: wędlina 11.01.11, 14:19
        dodam,że na pierwszej fazie wędlina Ci się też przyda :D
        • nathani Re: wędlina 11.01.11, 14:43
          ja kupiłam suchą krakowską w cerfurze : białko 26; węglowodany 0,0; tłuszcz 7,6
    • madzioreck Re: wędlina 11.01.11, 14:43
      Nie musi być może "specjalna", ale musisz mieć możliwośc sprawdzenia składu i wartości B, T, W.
      Wędlina drobiowa to nazwa, pod którą często kryje się masa skórek drobiowych i tłuszczu wieprzowego, tudzież tzw. mięsa mechanicznie oddzielonego ;)
    • skinny_florida_bebe Re: wędlina 11.01.11, 14:46
      Ja zawsze biore kilka takich wędlin do ręki porównuję:) wybieram te mniejsza zło:) dla mnie przede wszystkim ważne jest by to była wędlina drobiowa- a nie tylko 40 % drobiowej a reszta to świnka! a później patrze na zawartośc tłuszczu i węgli. Idealnej jeszcze nie znalazłam, ale mam swoje ulubione które jem praktycznie codziennie:)
      • agi.nett Re: wędlina 11.01.11, 15:06
        no a ja sie przyznaje, ze czasem po prostu jade "po wygladzie" :) i tak nie ma skladnikow na wedlinach sklepikowych, musze zadowolic sie tym, ze jest to np dobrze wygladajacy filet z indyka...hmm. i szynka konserwowa chuda tez mi towarzyszy. no nie jestem takim straaaasznym ortodoksem jesli chodzi o wedliny. nie wybieram i nie jem tylko zadnych kielbas
        • fleur23-0 Re: wędlina 11.01.11, 15:19
          dzięki za odpowiedzi, mam w sklepie koleżankę więc może mi rzucić okiem na skład (o ile nie będzie ludzi). Obecnie jadę na nabiale rybie i piersiach i dzisiaj rano było kilogram mniej, aż nie chciałam wierzyć latałam z wagą po całym pokoju (może źle wypoziomowana), ale pokazywała wszędzie tak samo. Zobaczymy dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka