Dodaj do ulubionych

Link do przeliczania białek

04.02.11, 00:31
Dziewczyny, podajcie ofermie, co nie potrafi sama znaleźć, jakiegoś linka do przeliczania ilości białek - np w kurzych cyckach czy nogach, rybach itp. W twarogach czy serkach, gdzie jest to jak byk napisane na opakowaniu, to sobie umiem przeliczyć :-), ale np taki kurzy cycek to ile ma w np 100g?
Tak mnie to nurtuje ostatnio, bo coś mniej zdecydowanie jem od kilku ostatnich dni i zastanawiam się, czy właśnie nie za mało białka na kg masy ciała. Chciałabym zgodnie z przykazaniami minimum 1g, no i właśnie nie wiem, ile czego (zwłaszcza mięsa) mam wciągnąć.
Pomóżcie sierocie:-)
Obserwuj wątek
    • bigandreass Re: Link do przeliczania białek 04.02.11, 09:19
      www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Filet-z-piersi-z-kurczaka-Soko%C5%82%C3%B3w.html
      • dorcia1234 Re: Link do przeliczania białek 04.02.11, 09:42
        ja mam taką "mądrą" wagę co sama przelicza. Każdy (prawie ) produkt ma swój kod, który się wprowadza podczas ważenia. Waga liczy białka, tłuszcze i węglowodany i kalorie. Oprócz tego mierzy temperaturę powietrza w pomieszczeniu i ma stoper - przyznaję, że to jego najczęściej używam :-)
    • nancy_callahan Re: Link do przeliczania białek 04.02.11, 09:45
      W uproszczeniu (bo przeceiż i tak nie chodzi o wyliczenie co do grama tego białka) ja zawsze przymowałam, że chudę mięso (cycek kurzy, wołowina) i chude ryby mają 20 g białka w 100 g.
    • yassa Re: Link do przeliczania białek 04.02.11, 10:02
      Ślicznie Wam dziękuję:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka