snor-snow 09.02.11, 21:29 a czy mogłabys podac jakieś namiary na sprzedających lub nazwy tych aromatów obłędnych? bo jest tego trochę na allegro... Link Zgłoś Obserwuj wątek
iwona402 Re: Iwona 402 09.02.11, 23:37 Aromaty w proszku można kupić na Allegro u sprzedającego wypiekarnia, lub bezpośrednio przez sklep na stronie sklep.wypiekarnia.pl/ . Zamawiałam jeszcze u kasiasiedlik, były zdecydowanie tańsze, ale czekam już 2 tygodnie i ich nie widać. Gdyby nie te aromaty to bym nie mogła patrzeć już na twarożki i jogurty. Za mięsem też zbytnio nie przepadam. Zostają mi jeszcze do wyboru ryby i jajka. Całe szczęście,że mieszkam 200m od portu rybackiego , choć o tej porze roku trudno trafić na rybki prosto z kutra. Link Zgłoś
agulag76 Re: Iwona 402 10.02.11, 12:13 Czy ty używasz tych aromatów w proszku ? Bo one zawierają glukozę... Link Zgłoś
iwona402 Re: Iwona 402 10.02.11, 12:39 Jak wrócę po pracy do domu to sprawdzę czy faktycznie zawierają glukozę, ale raczej laktozę. Tego aromatu używa się odrobinkę, na miseczkę twarożku nie więcej niż 0,1g, nawet gdyby wypełniaczem była czysta glukoza to ta ilośc praktycznie nie ma znaczenia. Dostępne w sklepach aromaty do ciast są rozpuszczone w czystym oleju roslinnym i nikt nie robi problemu z tego powodu. Dieta 100% białka jest własciwie nierealna, w każdym nieprzetworzonym produkcie spożywczym znajdują się węglowodany, tłuszcze i białka , tylko w różnych proporcjach, a my musimy wybierać te najbardziej białkowe. Link Zgłoś
nomya Re: Iwona 402 10.02.11, 13:45 Iwona402 a powiedz które aromaty masz wypróbowane? Ja mam na oku maślany, czekoladowy, toffi i orzech laskowy, w przyszłym tygodniu chcę je odebrać. Miałaś je może? Jeśli tak, to czy polecasz? Link Zgłoś
iwona402 Re: Iwona 402 10.02.11, 14:06 Wypróbowałam już aromat orzecha laskowego, toffi, jagodowy. adwokatowy, bananowy, miętowy i pistacjowy ( ten jest w płynie). Najbardziej genialny moim zdaniem jest orzechowy, oraz toffi, ponieważ uwielbiam te smaki, inne też sa bardzo dobre, ale to kwestia gustu. Jak pisałam wcześniej czekam jeszcze na 9 innych smaków. Kilka dni temu zrobiłam sernik na zimno, do jasnej części dodałam atomat adwokatowy, a do ciemnej orzechowy- był boski !!! Link Zgłoś