Dodaj do ulubionych

Wątpliwości

20.02.11, 17:39
Przymierzam się od jakiegoś czasu do Dukana, poczytałam sporo w internecie (ale książki jeszcze nie czytałam - nie bijcie) i męczy mnie jedna kwiestia - czy da się w ogóle być na tej diecie nie jedząc żadnych jogurtów, twarożków ani niczego z mlekiem?
Nie dam rady nic takiego w siebie wcisnąć, a jeśli już się zdarzy to do końca dnia jest mi niedobrze.
I jeszcze jedna sprawa - patrząc na przykładowe jadłospisy to wydaje mi się że to będzie strasznie droga dieta, przynajmniej porównując do tego co jem teraz. Mam rację, czy to tylko tak strasznie wygląda? :)
Obserwuj wątek
    • biedroneczka13 Re: Wątpliwości 20.02.11, 17:49
      drogo jest ,bo wszystko mięsko chude jest drogie ,ale warto :)
    • kama_msz Re: Wątpliwości 20.02.11, 17:50
      ja też nie przepadam za nabiałem, ale o dziwo - nie nabiał mi obrzydł tylko jajka;P
      używam ich teraz jako dodatków do placków, ciast, ale samego nie zjem.
      za to do nabiału się przekonałam - nawet do znienawidzonego twarogu.
      co do cen - ja mam wrażenie odwrotne - wydaje mi się, że teraz wydaję sporo mniej...
    • pietnacha40 Re: Wątpliwości 20.02.11, 17:50
      Nie wiem ,czy droższa.To chyba sprawa indywidualna.Mnie wychodziło podobnie,a nawet taniej.Co do nabiału.Ja sobie nie wyobrażam bez tego diety.Nie dałabym rady jesć samo mięso,ryby i warzywa bez białych przegryzek.No ale ja nabiał lubię i zawsze jadłam sporo.Jeśli Ty nie jadłaś,to może to nie będzie dla Ciebie cięzkie ? Bo dlaczego by miało być ?
    • madzioreck Re: Wątpliwości 20.02.11, 20:31
      O, cześć Emi :)
      Nie wydaje mi się, żeby brak nabiału w czymś technicznie przeszkadzał :)

Co do drogości... różnie od punktu odniesienia. Jasne, że taniej jest zjeść kilo ziemniaków niż kilo mięsa, 2 kromki chleba z szynką niż 20 deko samej szynki. Jeśli faktycznie tak się jadło przed dietą, to będzie pierońsko drożej. Jeśli do tego jednak dochodziły codziennie jakieś słodycze/chipsy/soki, litry majonezu do sałatek i inne takie, to już niekoniecznie, ja na dukanie nie wydawałam na jedzenie więcej, niż przed, bo po prostu wiele rzeczy przestałam kupować.
      • e.m.i1 Re: Wątpliwości 20.02.11, 22:54
        Cześć Magda:) Chyba muszę Cię gdzies dorwać w najbliższym czasie, tyyle mam pytań :)
        • madzioreck Re: Wątpliwości 20.02.11, 23:06
          No daleko nie masz, wpadnij to Ci wszystko wyłożę :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka