Dodaj do ulubionych

Mam kilka pytan...

12.03.11, 16:32
Jestem z wami juz od jakiegos czasu -duchowo/cicho was czytajac/ aod dzisiaj baardzo fizycznie...Zaczelam Dukana 03.03.2011 -rzucilam w maju 2010 papierosy i b.przytylam a teraz chce b.schudnac waga na 03.03.11 poczatkowa byla 87 a teraz po 10 dniach na Dukanie 83.8-wiec daje to nadzieje -ale mam pytania na ktore nie moge znalezc info. na internecie i w ksiazkach Dukana -..acha ja nie mieszkam w Pl i mam 45 lat-trzymam za was dziewczyny i mam nadzieje ze podzielicie sie waszymi doswiadczeniami ...
a oto pare pytan ..
**pracuje 3 dni cale w tyg. i mam problem co brac na lunch do pracy /jestem juz 3 dni w fazie II na zmiane warzywa/proteiny- jak sa warzywa to nie ma problemy robie sobie salatke ale jak proteiny to juz nie moge juz patrzec na bialy ser -ryb nie biore bo maja nie za fajny zapach zeby jesc w pracy
**uzywacie kakao-jakie to jest odtluszczone ? moge dodac do deseru normalne?
**czy uzywacie oleju parafinowego a jak nie to czym zastapic?
** nigdzie nie wyczytalam -czy jest dopuszczalna lampka wina ?
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: Mam kilka pytan... 12.03.11, 18:45
      może spróbuj systemu 4/3 gdzie 3 dni protein wypadają w dni pracy? jeżeli pracujesz ciągle w te same dni.
      A do pracy możesz brać np bułeczki otrębuszki lub chlebek Klary z samodzielnie zrobioną wędliną z kurczaka ( przepis jest gdzieś na forum ) - jeszcze zależy jak długo pracujesz. Kakao odtłuszczone czyli 10% możesz używać do deserów, czym zastąpić olej? nie wiem, ja nie używałam przez całą dietę - bez protomajonezu dało radę wytrzymać a smażyłam wszystko bez tłuszczu
    • spejsik2 Re: Mam kilka pytan... 12.03.11, 19:46
      uzywam odltuszczonego kakaa
      ja biore normalnie kurczaka, piersi w jogurcie np z curry
      szczerze to mam w nosie zapachy :):)
      mamy pokoj sniadaniowy ale ja i tak jem w swoim:)
      generalnie chodze do pracy z pojemniczkami plastikowymi i wielkachna siatka :)
      oleju parafinowego nie uzywalam i nie mam zamiaru
      smaze na kropelce oleju zwyklego
    • iwona402 Re: Mam kilka pytan... 12.03.11, 21:47
      Ja pracuję 5 dni w tygodniu, od 8 do 17:30, a w sobotę do 14-tej. Zawsze w przeddzień planuję posiłki w pracy. Przed wyjściem o 7:30 zjadam śniadanie przeważnie bułeczkę z mikrofali z chudym twarożkiem i wędliną, popijam ciepłym mlekiem. W dni proteinowe zabieram ze sobą np. sernik na zimno, lub mini serniczki pieczone w foremkach mufinkowych, deser z jogurtu z żelatyną. Po drodze do pracy kupuję jogurt naturalny, twaróg, jajka, puszkę tuńczyka, lub świeżo uwędzoną rybkę (mam po drodze świetną wędzarnię ryb). Z tych składników przyrządzam błyskawicznie 2 posiłki- ok.godz. 11 i 14:30. Po powrocie czeka już na mnie ciepły obiad - mój mąż gotuje w/d zasad diety. Wieczorem przeważnie już nic nie jadam, sporadycznie mały jogurt. Nigdy nie chodzę głodna, nie ciągnie mnie do zwykłych słodyczy, ani żadnych przekąsek i bez problemu utrzymuję dietę.
      • ulala Re: Mam kilka pytan... 13.03.11, 09:54
        Ja stwierdziłam, że będę 3 P i 4 PW by mi się wszystko zamykało w tygodniu.
        3P to wtorek, środa, czwartek 4 PW reszta dni. Dlatego białka wt-czw bo wolę więcej dni z warzywami a ponadto jak pogotuję w weekend to jak mi cos zostanie to wezmę na poniedziałek do pracy. Ponieważ w tygodniu nie ma tak czasu ani chęci na kombinowanie przez te 3 dni będą proste dania - do pracy serek wiejski, wędlina, jajo itp, w domu kurczak czy ryba na kolacje, a w weekend coś smakowitego warzywnego ;)
    • awe38 Re: Mam kilka pytan... 13.03.11, 10:18
      No a lampka wina ? Mozna czy nie np. raz w tygodniu ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka