Dodaj do ulubionych

mdłości, wymioty

25.03.11, 18:09
Witam, jestem na dukanie od 2 tygodni. Faza uderzeniowa- 5 dni- schudłam 2 kilo, teraz faza II- stosuję wersję 1/1- schudłam już 3 kilo- czyli w sumie jakieś 5- mam wrażenie, że dużo, że szybko..pierwsze 3 dni czułąm się fatalnie- miałam biegunkę, ale przeszło...potem było super a teraz mnie dopadło- dziś rano znowu biegunka, teraz wymioty, mąż mówi, że to zatrucie i radzi mi wypić kieliszek wódki niby jako odtrudkę ....hm.. ale nie jestem pewna czy to nie jest związane z dietą...jak myślicie???
Jadłam dziś (dzień z samymi proteinami)- jajecznicę na suchej patelni, pieczonego kurczaka(chyba pół go zjadłam), serek wiejski, 3 kromki chleba dukana z szynką drobiową, piłam colę light, kawę, herbatę i sporo wody...jeszcze czeka mnie kolacja- mam w planie tuńczyka- ale nie wiem czy dam radę...
Nie wiem za bardzo co zrobić z takim samopoczuciem...przeczekać do jutra czy coś działać...
Obserwuj wątek
    • giziola Re: mdłości, wymioty 25.03.11, 18:16
      Jestem na podobnym etapie jak ty i też w zeszłym tygodniu miałam podobne objawy tzn. mdłości i biegunkę - dość ostrą. Początkowo myślałam, że zatargałam ze szkoły jelitówkę ale teraz wydaje mi się, że nasz organizm się w ten sposób dostraja :/
    • pietnacha40 Re: mdłości, wymioty 25.03.11, 18:47
      a mnie w czwarty dzień zaczęła drgać powieka.......myślicie ,że to ......... ??????? Drgała komuś ? Bo jak drgała,to mamy kolejny objaw uboczny diety. Czy gdzieś w książce są opisywane takie objawy ? Mdłości,wymioty i drgające powieki ?
      • iza_to_ja Re: mdłości, wymioty 25.03.11, 22:07
        Pietnacha dzięki... rozbawiłaś mnie :) mnie wyskoczył w 5 dniu diety pryszcz na zębie - żeby było ciekawiej ;) i czy to też efekt diety? ;)

ja myślę, że mamy okres przesilenia i wśród ludzi krążą różne grypopodobne i jelitówki itd itd...
      • e.m.i1 Re: mdłości, wymioty 25.03.11, 22:53
        No bez przesady, z tego co czytam to dość często zdarza się taka reakcja na początku, oczywiście że to może być zatrucie, ale nie musi. Wystarczy właśnie zupełnie inne jedzenie, niektórzy też tak reagują na otręby. Ja np.miałam biegunkę przez pierwsze 2 tygodnie, minęło po odstawieniu otrąb...
        • rene1231 Re: mdłości, wymioty 25.03.11, 23:20
          A ja miałam biegunke gdy przeszłam z I fazy (7 dni) P+W.Teraz jestem w II fazie ,ale znowu pierwszy dzień na P+W i też ganiałam do WC ale tylko 2 razy.Musi sie organizm nauczyć jeść inaczej....tak myśle
    • black-mama Re: mdłości, wymioty 26.03.11, 06:25
      Dzisiaj już czuję się normalnie, rzezcywiście poszperałam trochę w necie i wielu ludzi tak miało, organizm sie pewnie przestawia...mam nadzieję, że już będzie ok...
    • ven.to Re: mdłości, wymioty 26.03.11, 08:13
      problemy trawienne wg. Dukana (książka), są częste podczas I fazy. Wg doktorka wszystko szybko wraca do normy.
      Ale poszukaj tutaj wątków o nietolerancji laktozy i trawieniu białek.
      Osoby o słabszych żołądkach często dłużej odczuwają dyskomfort - białko jest ciężkostrawne, co by tu dużo nie gadac.
      Marchwianka na rosołku działa czasem cuda :)
    • ostryga11 Re: mdłości, wymioty 28.03.11, 10:47
      Myślę, że powinniśmy uczy się po prostu obserwować swoje organizmy. Po 8 tygodniach już wiem, że jak zjem zbyt dużo mięsa, to będę miała uczucie ciężkiego, a nawet bolącego żołądka, ale uda mi się to złagodzić kefirem. A jak napcham się tatarem ponad miarę (uwielbiam tatar!) to niestety skończy się dwudniową biegunką. Szkodzi mi też nadmiar coli, ale w umiarkowanych ilościach zastępuje słodycze. Każda z nas reaguje inaczej i fajnie jest odkrywać , jak działamy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka