Dodaj do ulubionych

i ja od dziś zaczynam...

28.03.11, 10:01
witam :) ja również od dziś zaczynam dukana - trzymajcie kciuki, 2 msc temu urodziłam synka - to moje drugie dziecko - córka ma 3 latka, mam 160cm wzrostu, zanim zaszłam w ciążę z córka ważyłam ok 60kg, w ciąży przytyłam 21kg, po ciąży schudłam ale efekt jojo niestety nastąpił, ważyłam 68 kg jak zaszłam w drugą ciąże - waga na koniec ciąży 88kg!! byłam przerażona, teraz mam 73 i dalej jestem przerażona:/ mimo że od 2 msc mało jem, uważam na to co jem, byłam 13 dni na diecie kopenhaskiej, waga jakoś nie leci w dół... piersią nie karmię, miałam cesarskie cięcie więc to uniemożliwiało mi ćwiczenia wysiłkowe - zaczęłam chodzić na basen, ewentualnie rowerek stacjonarny w domu, może jakieś porady od Was?- bardziej doświadczonych - bardzo proszę :)
Obserwuj wątek
    • marinka3 Re: i ja od dziś zaczynam... 28.03.11, 10:30
      No to jesteśmy już dwie bo też się zapuściłam.
    • giziola Re: i ja od dziś zaczynam... 28.03.11, 18:40
      Ja po w ciąży i po ciąży zapuściłam się na ponad 30 kg!! I to ponad 4 lata temu!!!

[url=http://straznik.dieta.pl/][img]https://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=40584d90b94b42dd1.png[/img][/url]

Na Dukanie od 14 marca 2011 roku
      • lynetta Re: i ja od dziś zaczynam... 28.03.11, 20:02
        I Ja dziś zaczęłam.
        W końcu!
        Brakuje mi wsparcia, bo mobilizację to jednak w sobie znalazłam:)
      • marinka3 Re: i ja od dziś zaczynam... 28.03.11, 21:22
        Moje menu dzisiejsze: rano 2 jajka na twardo i jedną parówkę odtłuszczoną chudą, obiad udo z kuraka pieczone bez skóry z dwoma ogórkami korniszony oraz placuszki otrębuszki z ,kolacja śledzie z cebulką z jogurtem naturalnym i szklanka kakao ze słodzikiem oczywiście mleko 0,5 %.Wody 1,5 litra.Już myślę co na jutro przygotować muszę zaglądnąć w przepisy.
    • pietnacha40 Re: i ja od dziś zaczynam... 28.03.11, 20:06
      myslę ,że będzie Ci ciężko .Mało jadłaś,a jeszcze dowaliłaś sobie dietę głodówkową .Twój metabolizm pewnie ledwo zipie . W sumie,to ciekawa jestem jaka będzie reakcja na Dukana po takich przejściach . Życzę powodzenia :)
      • nostress.ka21 Re: i ja od dziś zaczynam... 29.03.11, 01:01
        Ja bym się w tym przypadku obawiała reakcji w postaci zwiększenia masy ciała, w najlepszym wypadku minimalnego spadku. Dopiero po jakimś czasie, nie wiem kilku tygodni, w takiej najbardziej optymistycznej wersji oczywiście, można by się spodziewać przejścia na prawdziwą dietę i oczekiwania jakiś rezultatów ;)

Ale cóż trzymam oczywiście kciuki i wytrwałości życzę :)
        • ma-gusia Re: i ja od dziś zaczynam... 29.03.11, 09:34
          oj to mnie zmartwiłyście :( ja już nie wiem co mam robić... czyli zobaczę przez powiedzmy tydzień i jak nie będzie efektów porzucić dukana?
          • pietnacha40 Re: i ja od dziś zaczynam... 29.03.11, 12:39
            nie,bo na ten moment nie ma dla Ciebie dobrej diety .Może jedynie dieta bardzo dobrze zbilansowana,która ruszy Twój metabolizm. Ewentualnie MM .Masz szansę trochę przytyć ,ale nie powinnaś już bardziej ograniczać jedzenia,tylko przeczekać .Ja ,to bym Ci nawet doradzała MM,bo jest bogatsza ,a Twojemu organizmowi to potrzebne. Musisz zapłacić za błąd diety głodówkowej,niestety . Na nich może się i chudnie,ale konsekwencje są niewarte zachodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka