Dodaj do ulubionych

Rezygnuję z diety :(

07.05.11, 02:38
Wyczytałam dużo opinii i badań, ze dieta obniża płodność i generalnie dieta wysokobiałkowa a zwłaszcza białko zwierzęce jest bardzo niewskazane. Nie będę ryzykować.. Jutro pociągnę 3 dzień 1 fazy i niestety przejdę na zdrową dietę warzywno, owocowo, normalną. Ehhh nie ma zdrowych super diet, szkoda. Najbardziej mi w niej pasowało ze nie jestem głodna :( Ale będe stosować sprytne przepisy typu naleśniki z jajek i mleka w proszku i deser kawowy z serka :)
Obserwuj wątek
    • amasona9 Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 05:45
      3 faza to juz jest właśnie z tych zdrowych warzywno owocowych. Z tego nie rezygnuj. Jesteś za daleko, zeby schrzanic to wszystko i dostać jojo... Mi sie dieta tez nie podoba, ale mam niewiele do zrzucenia, na płodności mi nie zależy (mam komplet dzieci), nic innego na mnie nie działa, a nie chce być juz wiecej gruba!

Powodzenia.
      • ola_mi Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 09:15
        ale autorka jest w 3 dniu I FAZY...jakie to daleko.
        lepiej teraz zrezygnowac niz pozniej.
        • milamilka Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 09:43
          Dziewczyny życzę wam powodzenia! Ja mam problemy i tak i nie chcę aby okazało się po jakimś czasie że nagle skutkiem mojego schudnięcia będą jeszcze większe problemy :( Poza tym mam niewiele do zrzucenia i dam radę chyba na normalnej diecie, ograniczę jednak węglowodany a postawię na dużo warzyw, ale jakieś węglowodany będę jeść. Nie pomyślałam wcześniej, żeby sprawdzić te informacje. Zważyłam się dziś ok 1 kg mniej :) Nie wiem czy to utrata wody czy faktycznie schudłam ale chyba spadł mi brzuchol ;) Dziś robię jeden dzień z fazy II a potem przechodzę na normalną niskokaloryczną i bogatowarzywną.
        • amasona9 Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 10:21
          Aaa. Przeczytałam ze w 3fazie :D
    • milamilka Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 09:46
      Aha informacja dla wszystkich, przy okazji wyczytałam że wg najnowszych badań Dukana najlepiej na II fazie stosować naprzemiennie 1:1 (1 dzień PP i jeden dzień PW) i to przynosi takie same efekty jak 3:3 czy 5:5 a mniej się męczy organizm.
      • bryanowa-1 Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 12:53
        ale my wiemy o 1:1 :) co do dukana i zachodzenia w ciaze to kilka moich kolezanek pieknie zrzuciło kilogramy i pieknie zaszło w ciaze co było niemozliwe przy wiekszej masie:/
        jesli boisz sie jak dukan wpłynie na twoje zdrowie to moze dieta montigniac'a?tam sa i warzywa i owoce moze akurat twój organizm tę diete zaakceptuje i waga bedzie spadała.nie kombinuj za duzo ze zmianami w sensie ,ze z diety na diete i tak w kółko bo ja to przerabiałam i tak se spieprzyłam metabolizm,ze masakra.no i cierpliwosci nie zgubimy w miesiac to co nam przybyło latami.pozdrawiam.
        • milamilka Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 22:42
          Dzięki za rady, postaram się jakoś w granicach rozsądku :) Od jutra wprowadzam owocki a chleb mocno ograniczę. Mam nadzieję, że do wakacji schudnę.
          • rotkaeppchen1 Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 22:50
            Ja bym nie wprowadzala zbyt wielu owocow, bo owoce to sam cukier. Dziennie owocow trzeba jesc tyle ile zmiesci sie w jednej dloni. Zamiast w owoce, zainwestuj w warzywa!
            • madzioreck Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 23:58
              Nawiasem mówiąc, owoców wcale nie trzeba jeść - poza ogromną ilością cukru nie ma w nich nic, czego nie ma w warzywach.
              • rotkaeppchen1 Re: Rezygnuję z diety :( 08.05.11, 11:30
                No wlasnie to mialam na mysli :-) Nie chcialam tylko tak drastycznie :-)
                • milamilka Re: Rezygnuję z diety :( 08.05.11, 11:33
                  Serio? Nie bardzo w to wierzę :) Jednak z tego co czytałam niektóre owoce są bardzo zdrowe, np. jabłka.
                  "Owoce są bogate w pektyny, kwasy organiczne (jabłkowy, cytrynowy, winowy), które również od wewnątrz wspomagają proces delikatnego złuszczania naskórka, więc działają na skórę wygładzająco.
                  W ich składzie znajdują się bardzo potrzebne skórze pierwiastki (wapń, żelazo, fosfor, potas).
                  Jabłka warto jeść z pestkami, wyciąg z nich zawiera izoflawony (fito-hormony), fitosterol i podstawowe kwasy tłuszczowe. Zwiększają one giętkość oraz elastyczność naskórka, rekompensując spadek hormonów spowodowany starzeniem się skóry"

Oczywiście ograniczam do 1 góra 2 owoców dziennie.
                  • madzioreck Re: Rezygnuję z diety :( 08.05.11, 12:22
                    To nie jest kwestia wiary, tylko wiedzy :) Nie twierdzę, że w owocach nie ma nic cennego, tylko, że nie są nam niezbędne do życia i zdrowia, zawierają natomiast dużo cukru, a ten powoduje wyrzuty insuliny, co z kolei utrudnia odchudzanie. Ale, oczywiście, wszystko z umiarem jest OK :)
                    • rotkaeppchen1 Re: Rezygnuję z diety :( 08.05.11, 12:29
                      Wlasnie. Montignac zaleca dziennie tyle owocow ile miesci sie w dloni. I wlasnie wspomniane przez ciebie jablka sa jak najbardziej polecane, najlepiej jedno jablko rano, pol godziny przed jedzeniem. Jak najbardziej wskazane sa wszelkiego rodzaju owoce lesne, jablka, wisnie, pomarancze itd. Nalezy uwazac na owoce wyjatkowo slodkie, typu banany, winogrona, melony, gruszki, slodkie sliwki, czeresnie itd. One maja bardzo duzo cukru i dlatego w tym kontekscie niezdrowe. Mozna je traktowac jak jedzenie slodyczy - z umiarem.
                      Przede wszystkim duuuuzo warzyw! A woda jak najbardziej jest super :-)
    • lucjola A ja wczoraj u fryzjerki usłyszałam : 07.05.11, 13:32
      "Schudła pani ale widać po włosach, że jest pani na diecie."
      Fryzjerka obcina mi włosy od 5-ciu lat. Oczywiście nie mogła mieć na myśli, że jestem na diecie białkowej, bo nie wiedziała jaką metodą się odchudzałam. Ale zawsze .....
      • calpirosa Re: A ja wczoraj u fryzjerki usłyszałam : 07.05.11, 14:09
        powodzenia życzę
      • a.agena Re: A ja wczoraj u fryzjerki usłyszałam : 07.05.11, 22:13
        lucjola napisała:

> "Schudła pani ale widać po włosach, że jest pani na diecie."
        > Fryzjerka obcina mi włosy od 5-ciu lat. Oczywiście nie mogła mieć na myśli,
        > że jestem na diecie białkowej, bo nie wiedziała jaką metodą się odchudzałam
        > Ale zawsze

Ameryki nie odkryła.

a.a
    • a.agena Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 22:09
      milamilka napisała:

> Wyczytałam dużo opinii i badań, ze dieta obniża płodność i generalnie dieta
      > wysokobiałkowa a zwłaszcza białko zwierzęce jest bardzo niewskazane.

I odmóżdża, nie zapominajmy o odmóżdżaniu.

a.a
      • milamilka Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 22:41
        Tym się akurat nie przejmuję ;) Głupsi bywają szczęśliwsi.
        • madzioreck Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 22:46
          > Tym się akurat nie przejmuję ;) Głupsi bywają szczęśliwsi.

No to właśnie nie rezygnuj - toż my tu wszystkie odmóżdżone i szczęśliwe ;-P
    • madzioreck Re: Rezygnuję z diety :( 07.05.11, 22:47
      > Wyczytałam dużo opinii i badań, ze dieta obniża płodność i generalnie dieta wys
      > okobiałkowa a zwłaszcza białko zwierzęce jest bardzo niewskazane.

Taa, najpierw były tylko nerki i zakwaszenie, potem odmóżdżenie z braku cukru, ostatnio rak, a teraz płodność. To ja już naprawdę czekam jeszcze tylko na gradobicie spowodowane nadmiarem białka zwierzęcego :)
      • milamilka Re: Rezygnuję z diety :( 08.05.11, 11:38
        Ale ja się na tej 3 dniowej diecie dużo dowiedziałam ;) Jestem bardzo zadowolona ze ją odkryłam. Po 1 poznałam wiele fajnych przepisów, nawet nie przypuszczałam że coś niskokaloryczne może być tak smaczne. (naleśniki o placuszki mniam) A poza tym dokonałam wielkiego hihi odkrycia, piłam w te 3 dni litry wody i zobaczyłam...jak poprawił mi się stan przesuszonej skóry! Rewelacja po prostu, zadne kremy, po prostu wystarczy się nawodnić, skorę mam bardziej elastyczną, miekką, nie łuszczy się jak zawsze. Nie miałam pojęcia że to takie proste, okazuje sie że ja pewnie za mało piłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka