Dodaj do ulubionych

Suplement diety

16.05.11, 15:39
Witam, chce pozbyć się paru kilogramów, więc zaczęłam ćwiczyć ale uznałam że należałoby ten proces wspomóc poprzez suplement dietetyczny, niestety nie znam się na tego typu produktach może bylibyście w stanie mi cos doradzić ważne by nie kolidowałoby to ze zdrowiem. Dziekuje :)
Obserwuj wątek
    • emilia.gnybek-ciosek Re: Suplement diety 17.05.11, 15:27
      Warto pamiętać, iż nie ma cudownych środków, które pozwolą pozbyć się zbędnych kilogramów. Pewne dodatkowe substancje mogą jedynie delikatnie wspomagać dietę i ruch, jednak ich nie zastąpią. Niektóre zaś, nie przynoszą praktycznie żadnych efektów, za to obciążają wątrobę, odwadniają. Na pewno warto miedzy posiłkami sięgać po herbatę zieloną i czerwoną, a także napar z pokrzywy czy mniszka lekarskiego w ilościach nie większych niż 2 szklanki dziennie. Jeśli Pani ćwiczy pewne pozytywne skutki mogą przynieść także preparaty z CLA.
    • mrukmrukmruk Re: Suplement diety 18.05.11, 09:19
      Spoko jest np. proszek zasadowy firmy Langsteiner, bo trochę przyśpiesza przemianę materii i usprawnia cały metabolizm i układ trawienny. Ja to piłem przez miesiąc, mimo, że się nie odchudzam, ale naprawdę przyspieszyło to metabolizm. I pomaga też przy problemie nadkwasoty :)
    • strasznie_niechlujnie Re: Suplement diety 31.05.11, 17:11
      Konieczny bedzie pyłek kwiatowy (wszystkiego mozliwe witaminy, mocno oczyszcza organizm z metali ciezkich). Błonnik w tabletkach (Naturalny firmy Sanbios) Pieknie dba o jelita i zabija glod. Kwas liponowy (Oczyszcza i odmladza) oczywiscie witamina C i tak naprawde nic wiecej ci juz nie trzeba oprocz lekkiej diety i zastapienia herbeaty i kawi yerbamate. Jezeli chcesz wiedziec co i jak dokladnie serdecznie sie polecam. Od dwoch lat pracuje jako modelka jestem przepotwornie chuda nie katujac sie glodem tylko jedzac jak czlowiek i odpowiednio sie suplementujac. Pozdrawiam
    • strasznie_niechlujnie Re: Suplement diety 26.11.11, 15:46
      L-karnityna to nic innego jak suplement diety.
    • magdalenka40 Re: Suplement diety 06.11.12, 14:40
      Witam
      dokładnie przed podobnym dylematem znalazłam się. Zastanawiam się czy korzystać z jakiś środków odchudzających czy przyjąć jakąś dietę żywieniową. Wszystkie preparaty się reklamują znakomicie. Tylko jakie są prawdziwe efekty ?
    • Gość: Evia Re: Suplement diety IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 00:20
      To ja używam Dicoplus. Też zmniejsza ciągłe uczucie głodu :) Stosuję go od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolona z efektów :D Polecam
    • Gość: Marynareczka Re: Suplement diety IP: *.icpnet.pl 27.08.13, 11:29
      Ja się długo wzbraniałam przed suplementami, bo się uparłam, że sama zrzucę mój balast... Ale niestety, nie przytyłaś wczoraj, nie schudniesz jutro, lekko nie jest :/ W końcu koleżanka z zumby podrzuciła mi taki ziołowy suplement Burneo, zdecydowałam się tylko dlatego, że ma dośc naturalne składniki i teraz po dłuższym zastoju kilogramy znowu lecą w dół, tak że coś w tym jest... Ale najważniejsze to ćwiczyć, nie poddawać się :)
    • Gość: Kasia M Re: Suplement diety IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.13, 21:29
      Widzę, że wiekszość wpisów to produkty polecane prze siebie samych czyli przez producentów. Każdy dobrze wie, ze odchudzanie to długi skomplikowany proces jeśłi chcemy zobaczyć faktycznie efekty. Suplementy to jest dodatek i tutaj trzeba wybrać odpowiednie i bezpieczne pozycje.
      Zanim się zabierzecie za odchudzanie to przeczytajcie sobie artykuł psychodietetyczki o 5 zasadach
      www.domzdrowia.pl/czytelnia/page/1592,5-zasad-szczuplej-i-zdrowej-sylwetki
      Ja stosuje się do każdego z punktu: cukier zastąpiła xylitolem, odstawiłam maką i zamieniłam ją mąką z pełnego przemiału, sól czyli nhcl zastrapiłam solą kamienną (zwykła sól nawet nie ma żadnych mikor ani makro elementó, które ladują na tężniach, a my się faszerujemy czystym sodem NACL), jeśłi suplementy to dobpre, pewne i sprawdzone, nie przeczyszczające a wspomagające i regulujące przemianę materii. Ja stosuję tak jak w artykule My Body Shape - pozbyłam się wzdęć i czuję się lżej...

Miłej lektury :)
      • monika328 Re: Suplement diety 22.09.13, 11:32
        A może ktoś zna jakiś suplement który zabija uczucie głodu i chęć ciągłego podjadania bo to jest akurat główny problem mojej nadwagi.
        • grazkavita Re: Suplement diety 23.09.13, 07:36
          Każdy dobry suplement bedzie zawierał duzo błonnika zapychajacego żołądek, polecam npalin , który jest równocześnie środkiem oczyszczajacym.Po nopalinie trzeba duzo pic, wtedy błonnik pecznieje i jest lepszy efekt...Na uczucie głodu i trening silnej woli polecam dyna-psyc.Zajrzyj na www.mojaharmonia.pl
      • Gość: Marynareczka Re: Suplement diety IP: *.icpnet.pl 27.09.13, 11:04
        Część pewnie tak, ale ja sama najpierw sprawdzałam opinie o Burneo w necie, zanim kupiłam i są pewne środki, które ludzie sobie polecają i się powtarzają w tematach :) I zgodze się z Tobą, że najlepiej wybrać coś naturalnego i bezpiecznego, no a poza tym oczywiście dieta itd., bo bez tego ani rusz, a i efekty na pewno będą lepsze - mięśnie same się nie wyrzeźbią :)

Co do suplementu zmniejszającego apetyt, to możesz spróbować chromu, ale nie jestem pewna, czy on nie hamuje tylko apetytu na słodycze - ale pewnie w aptece doradzą.
        • Gość: Celessi Re: Suplement diety IP: *.centertel.pl 03.10.13, 12:21
          A ile kosztuje to Burneo i jak długo trzeba łykać, zeby zobaczyć efekty? Co proponujesz do tego ćwiczyć? Ja jestem zielona w tym temacie, nigdy nie miałam problemów z wagą, ale teraz zmieniłam tabeltki anty, parę kg przybyło, no i niestety trza się wziąć za siebie... :/
    • milenam7 Re: Suplement diety 29.09.13, 20:02
      Zacznij od oczyszczenia organizmu z toksyn i wszelkich złogów. Ja brałam Helfix SCleanUp i czułam się po nim dużo mniej opuchnięta. Czasami puchły mi kostki i dłonie, okazało się, że to dlatego,że zatrzymuje duzo wody. Teraz regularnie oczyszczam organizm, pije tez duzo wody z cytryna. Polecam!
      • nikafit Re: Suplement diety 30.09.13, 14:22
        Ja biorę suplement Nutrition ale zgodzę się, że sam suplement to nie wszystko. Ja byłam u dietetyka. Stosuje jego zalecenia oraz ćwiczę na siłowni z trenerem :) Efekt jest piorunujący i jeszcze trochę a zmienię rozmiar z 40 na 38 (zaznaczę, że wyjściowo był rozmiar 44)
    • Gość: Marina Re: Suplement diety IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.13, 18:29
      To ja biorę suplement diety DicoPlus i naprawdę polecam :D Zawiera on błonnik pokarmowy, który zmniejsza uczucie głodu. Dzięki niemu nie sięgam już po żadne puste kalorie ;)
    • Gość: dawid Re: Suplement diety IP: *.cm-6-2b.dynamic.ziggo.nl 11.05.14, 09:55
      Witam
      Wiekszość środków odchudzajacych to efekt placebo. Jedyna substancja legalna wspomagajaca odchudzanie ktorej efekty potwierdzono to kofeina. W teorii l=karnityna powinna dzialac ale w praktyce jest roznie. Polecam kofeine w kapsulkach, guarane itp oraz l-karnityne. Mita ostatnia daje powera na silownia czy spala tluszcz widze znikome efekty.
    • lawidd Re: Suplement diety 30.06.14, 16:44
      zero chemii! tak powiedzial mi moj gastrolog. Syf absolutnie niewskazany! Bo zniszczy Pani sobie zoladek powiedzial.. dostalam od niego wskazania co warto w siebie wsadzac, zeby dobrze na tym wyjsc. Masz tu swieta racje, ze suplementy, ktore sa naturalne tak naprawde zastepuja nam to czego juz dawno nie ma w naturze ogolnodostepnego, zebysmy mogli wlaczyc to w codzienna diete. U mnie chrom, pokrzywa indyjska to priorytet. Te skladniki plus inne naturalne na cale szczescie znalazlam w suplemencie, makkadi sth. Zamawiajac, dostalam bezposrednio dla mnie specjalistyczna diete od dietetyka. Mega pozytyw, bo planowalam odezwac sie do specjalisty, ale zaplacilabym pewnie okolo stu zlotych. A tak mam dwa w jednym:)
    • martamanko Re: Suplement diety 15.12.14, 13:38
      Część suplementów dostępnych w Polsce jest zakazana w Kanadzie. To karaj gdzie producenci muszą przejść najostrzejsze kryteria. Jeżeli na jakiś się zdecydujesz sprawdź czy można go zażywać w Kanadzie. Ponadto zimą zrezygnuj ze wszystkich spalaczy. W dodatku trzeba wiedzieć, że spalacze podnoszą poziom hormonu stresu który tak naprawdę blokuje spalanie tłuszczy.
    • lenari Re: Suplement diety 18.12.14, 17:45
      AquaSlim stosowałam przez niedługi czas, bo niecałe trzy miesiące jako suplement. Jednocześnie byłam na diecie i odstawiłam słodycze. Po miesiącu dołożyłam bieganie i efekt był na prawde fajny.
    • mikask Re: Suplement diety 06.01.15, 19:38
      No Ja bez kitu słyszałam o tym IQ GREEN może i to dobry wybórby był poczytam i może zamówię :D
    • wega61 Re: Suplement diety 11.03.15, 12:48
      Tak , herbalife faktycznie jest Ok pierwszy raz stosowałam 20 lat temu schudłem 32kg a wagę utrzymywałam przez 15 lat później kłopoty z tarczycą zrobiły swoje ale od 4 miesiecy wróciłam do produktów herbalife, znów chudnę wolniej ale zdrowo i skutecznie. Korzystam z konsultacji w serwisie Wyzwanie na odchudzanie POLECAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka