Dodaj do ulubionych

waga spada a wymiary nie

21.05.11, 21:18
Dziewczyny, mam problem. Na Dukanie jestem już 2 miesiące. Waga spadła już 8 kg ale... wymiary niezbyt chcą lecieć. Pas jaki był taki jest. Talia nawet jakby wzrosła (jeszcze rano raz zmierzę). Ogólnie wchodzę w bluzki które były ciut przymałe, pasek zapinam na mniejszą dziurkę ale... jak się mierzę to wszystko jest jak było...

czy to normalne? co robić?
Obserwuj wątek
    • ma-gusia Re: waga spada a wymiary nie 21.05.11, 23:27
      u mnie podobnie, wymiary ciut mniejsze, chociaż ostatnio się zmierzyłam po dłuższej przerwie i -10cm w pasie, aż w szoku byłam, a pozostałe bez zmian :/ no może -2cm, a kg -7 (aaa i piersi są mniejsze co mnie akurat cieszy)
    • krzysztofsf Re: waga spada a wymiary nie 22.05.11, 01:42
      Ja mialem (ogolnie na diecie) poczatkowo przez pewien czas odwrotnie.
      Brzuch spadal, paski i spodnie coraz mniejsze a waga proporcjonalnie do efektow nieduzo spadala. Bylem zaskoczony, ze spadek tylko 10 kilo dal taki duzy efekt "obwodowy". Ale ja chlop jestem i organizm tak zaczal sciagac rezerwy.
      Prawdopodobnie schodzi Ci obecnie tluszcz z konczyn i twarzy, podbrodka, ud i posladkow, byc moze zmniejszenie otluszczenia organow.
      • siula5 Re: waga spada a wymiary nie 22.05.11, 08:45
        kazdy inaczej chudnie, u mnie idzie od gory :) buzia, ramiona, piersi, na koncu brzuch i uda
        • siata2 Re: waga spada a wymiary nie 22.05.11, 09:04
          Właśnie ramion nie mierzę - muszę zacząć:) I biust na pewno trochę spadł, bo dopinam się w te bluzki. Przed chwilą się zmierzyłam. -2 cm w biodrach względem zeszłego miesiąca (dokładnie 22.04 mierzyłam) i -4 cm w brzuchu, ale nie jestem pewna czy w tym samym meijscu mierzyłam...
          • dziub_dziubasek Re: waga spada a wymiary nie 22.05.11, 13:10
            Ja schudłam na razie 7 kg (przez 5 tygodni), i mam -6cm w pasie, -3 w biodrach, -3 w biuście oraz -2cm w udach.
            najpierw zleciało mi z brzucha. Każdy widać chudnie inaczej.
            • grubaaakasica Re: waga spada a wymiary nie 22.05.11, 19:56
              Spadki w wadze świadczą o zmiejszeniu masy mięśniowej, natomiast spadki w obwodach wskazują na większe spalenie tkanki tłuszczowej, niż mięśniowej. Mięsnie są mniejsza objętosciowo ale za to cięższe, natomiast tłuszczyk chociaż lżejszy - jest wiekszy objętościowo.
        • beczka.prochu Re: waga spada a wymiary nie 25.05.11, 17:53
          To nie tak. Organizm spala tluszcz podczas chudniecia rownomiernie z calego ciala. Tylko tam gdzie tluszczu bylo najmniej widac najpierw, a gdzie najwiecej - efekty nie sa spektakularne.
    • agi.nett Re: waga spada a wymiary nie 25.05.11, 11:55
      zacznij po prostu regularnie cwiczyc; zobaczysz - w mig ci sie poprawi, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka