Dodaj do ulubionych

Proszę o porady

22.05.11, 14:10
mam trochę do zrzucenia i nie wiem jak się do tego zabrać. Nie pracuje, mam dwie córeczki: jedna 4 latka, druga 7 miesięcy, nie mam zbytnio warunków (finansowych) na aerobik w fitness clubie, codziennie chodzimy na długie spacery. Dodam ze tą młodsza córka pije mleko modyfikowane ale przynajmniej raz dziennie oraz w nocy chce cyca. Bardzo proszę o rady co mogę a czego nie jeżeli chodzi o odchudzenie się, może któraś z was miała podobną sytuację. z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • emilia.gnybek-ciosek Re: Proszę o porady 26.05.11, 12:08
      Przede wszystkim zachęcam, aby przyjrzeć się swojemu dotychczasowemu jadłospisowi. Niekiedy wystarczy wyeliminować kilka błędów, aby efekty zaczęły się pojawiać. Najważniejsze jest to co zjadamy, dopiero później ile. Z diety w pierwszej kolejności należy wykluczyć słodycze, słodkie soki i napoje, słone przekąski i przegryzki jak chipsy, paluszki, chrupki, orzeszki solone itp. Smażone potrawy i tłuste dania należy zastąpić gotowanymi, pieczonymi w folii bez tłuszczu, smażonymi na patelni grillowej czy duszonymi bez tłuszczu. Jasne pieczywo należy zastąpić pełnoziarnistym, zwiększyć spożycie warzyw (do każdego posiłku), wprowadzić 2-3 porcje owoców, ryby. Mięso nie musi pojawiać się codziennie, aby dostarczyć odpowiednią ilość żelaza hemowego oraz pełnowartościowego białka. Wystarczy 5 razy w tygodniu. Należy także pamiętać o wypijaniu odpowiednio dużej ilości płynów (przynajmniej 2 litry). Proszę bowiem pamiętać, iż organizm składa się w około 55% wody i większość reakcji w ustroju zachodzi w środowisku wodnym. Jeśli więc jest jej za mało nie funkcjonuje na "pełnych obrotach".

Jeśli jeszcze dokarmia Pani dziecko, nie należy ograniczać zbytnio podaży energii. lepiej skupić się na ruchu. Niżej zamieszczam linki do artykułów na temat propozycji treningu dla Pań po ciąży.

Sylwetka i forma sprzed ciąży
      6 sposobów na szybki powrót do formy po ciąży

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka