Dodaj do ulubionych

błonnik kakaowy

27.06.11, 00:54
Dziewczyny, kupiłam w sklepie z produktami eko błonnik kakaowy, białko 17g, węgle 0,6, tłuszcz 4, błonnik pokarmowy 72,6. Świetnie zastępuje kakao. Ponoć jest też w Bomi.
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: błonnik kakaowy 27.06.11, 23:06
      ejot48 napisała:

> Dziewczyny, kupiłam w sklepie z produktami eko błonnik kakaowy, białko 17g, węg
      > le 0,6, tłuszcz 4, błonnik pokarmowy 72,6. Świetnie zastępuje kakao. Ponoć jes
      > t też w Bomi.

A do czego go dodajesz?
      Jesli do mleka, to mleko zawiera cukier (laktoze).
      Rozrabiasz w samej wodzie?
      • nesska85 Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 13:34
        ja dodaję do jogurtu, białego sera albo do kogla-mogla zamiast kakao.

[url=http://straznik.dieta.pl/][img]https://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=52094cb3fcb23c6b3.png[/img][/url]
        [url=https://www.suwaczek.pl/][img]https://www.suwaczek.pl/cache/c1167671d7.png[/img][/url]
        DUKAN od 15-06-2010 I faza 10 dni -4,7 kg II faza 26-06-2010 - 27-02-2011 -39,6 kg III faza od 28-02-2011
        • ejot48 Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 14:24
          I jeszcze do tostów otrębowych, murzynka, serniczka, ciasta czeko i wszystkich dukanowych słodkości, gdzie przewidziane jest kakao. A mleka 2%(mimo że zawiera laktozę) używam też, choć niekoniecznie z błonnikiem kakaowym:)
      • madzioreck Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 20:27
        > A do czego go dodajesz?
        > Jesli do mleka, to mleko zawiera cukier (laktoze).
        > Rozrabiasz w samej wodzie?

Krzysiu, no bez jajec, mleko jest dozwolone na tej diecie. Ze względu na węgle nie należy z nim przeginać, ale napić się czasem można :) I dodac do wielu innych rzeczy :)
        • krzysztofsf Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 22:55
          madzioreck napisała:

> > A do czego go dodajesz?
          > > Jesli do mleka, to mleko zawiera cukier (laktoze).
          > > Rozrabiasz w samej wodzie?
          >
          > Krzysiu, no bez jajec, mleko jest dozwolone na tej diecie. Ze względu na węgle
          > nie należy z nim przeginać, ale napić się czasem można :) I dodac do wielu inny
          > ch rzeczy :)

A tak spytalem...
          Bo kakao, to dla mnie wypic pol literka, odsapnac... i wypic pozostale pol :)

Wiele rzeczy odstawiam na zasadzie takiej, jak alkoholik - "ani kieliszka".
          • madzioreck Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 23:09
            > A tak spytalem...
            > Bo kakao, to dla mnie wypic pol literka, odsapnac... i wypic pozostale pol :)
            >
            > Wiele rzeczy odstawiam na zasadzie takiej, jak alkoholik - "ani kieliszka".

Chyba, że tak :D
            Ja też jestem mlekoholik :P
            • krzysztofsf Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 23:21
              Pije obecnie (nie jestem na Dukanie) jeden 400g kefir naturalny z Lidla (0,99 jak w reklamie :) ) dziennie z rana. Z Pu Erh jest fantastyczne smakowo polaczenie - jak jedno zapija sie drugim :). W kefirze wiekszosc laktozy przerobila sie w procesie fermentacji. Jogurt juz jest ciezszy kalorycznie, a do maslanki dodaja jeszcze roznych skrobii itp.
              • madzioreck Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 23:24
                Ja też już nie na Dukanie, kefiry i jogurty lubię, ale mleko kocham i wypijam min. literka na dobę :)
                • krzysztofsf Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 23:30
                  madzioreck napisała:

> Ja też już nie na Dukanie, kefiry i jogurty lubię, ale mleko kocham i wypijam m
                  > in. literka na dobę :)

Ja na innej diecie, wlasnego pomyslu, widze , ze troche przypomina i diete paleo i Dukana.
                  Tu najsensowniej gadacie o odchudzaniu to sie troche przykleilem :)
                  • madzioreck Re: błonnik kakaowy 29.06.11, 00:28
                    A przyklejaj się :)
                    Ja też kombinator, I i II fazę trzymałam grzecznie 5 miesięcy, później ostatnie 2 miesiące stałe PW, III i IV fazy brak - to znaczy dukanowej brak, inaczej sobie poradziłam :)
                    • krzysztofsf Re: błonnik kakaowy 29.06.11, 00:49
                      madzioreck napisała:

> A przyklejaj się :)
                      > Ja też kombinator, I i II fazę trzymałam grzecznie 5 miesięcy, później ostatnie
                      > 2 miesiące stałe PW, III i IV fazy brak - to znaczy dukanowej brak, inaczej so
                      > bie poradziłam :)

Sadze, ze podstawa kazdej skutecznej diety jest zrozumienie procesow fizjologicznych i biochemicznych wlasnego organizmu. Jak ktos jest leniwy, to "rozumienie" zwala na dietetyka :).
                      • faustine Re: błonnik kakaowy 29.06.11, 10:49
                        Madzioreck , dawno nie pisałaś w swoim wątku jak Ci to kombinowanie z dietą wychodzi:)
                        Tzn że waga nie idzie do góry to wiem , ciekawa jestem tylko , czy wielu rzeczy musisz sobie odmawiac i czy bardzo cierpisz z tego powodu :)
                        Pozdrawiam!
                        • madzioreck :) 29.06.11, 22:01
                          Heh, no faktycznie zaniedbałam trochę sprawozdania ;) Jak już zaofftopowaliśmy trzeci wątek, to napisze tutaj: nie wiem, czy muszę sobie odmawiać, nie odmawiam sobie specjalnie, więc nie cierpię. Wychodzi, po oduczeniu się żarcia kompulsywnego, że albo popadam w drugą skrajność, albo tak naprawdę z natury jestem niejadkiem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka