ejot48 27.06.11, 00:54 Dziewczyny, kupiłam w sklepie z produktami eko błonnik kakaowy, białko 17g, węgle 0,6, tłuszcz 4, błonnik pokarmowy 72,6. Świetnie zastępuje kakao. Ponoć jest też w Bomi. Link Zgłoś Obserwuj wątek
krzysztofsf Re: błonnik kakaowy 27.06.11, 23:06 ejot48 napisała: > Dziewczyny, kupiłam w sklepie z produktami eko błonnik kakaowy, białko 17g, węg > le 0,6, tłuszcz 4, błonnik pokarmowy 72,6. Świetnie zastępuje kakao. Ponoć jes > t też w Bomi. A do czego go dodajesz? Jesli do mleka, to mleko zawiera cukier (laktoze). Rozrabiasz w samej wodzie? Link Zgłoś
nesska85 Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 13:34 ja dodaję do jogurtu, białego sera albo do kogla-mogla zamiast kakao. [url=http://straznik.dieta.pl/][img]https://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=52094cb3fcb23c6b3.png[/img][/url] [url=https://www.suwaczek.pl/][img]https://www.suwaczek.pl/cache/c1167671d7.png[/img][/url] DUKAN od 15-06-2010 I faza 10 dni -4,7 kg II faza 26-06-2010 - 27-02-2011 -39,6 kg III faza od 28-02-2011 Link Zgłoś
ejot48 Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 14:24 I jeszcze do tostów otrębowych, murzynka, serniczka, ciasta czeko i wszystkich dukanowych słodkości, gdzie przewidziane jest kakao. A mleka 2%(mimo że zawiera laktozę) używam też, choć niekoniecznie z błonnikiem kakaowym:) Link Zgłoś
madzioreck Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 20:27 > A do czego go dodajesz? > Jesli do mleka, to mleko zawiera cukier (laktoze). > Rozrabiasz w samej wodzie? Krzysiu, no bez jajec, mleko jest dozwolone na tej diecie. Ze względu na węgle nie należy z nim przeginać, ale napić się czasem można :) I dodac do wielu innych rzeczy :) Link Zgłoś
krzysztofsf Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 22:55 madzioreck napisała: > > A do czego go dodajesz? > > Jesli do mleka, to mleko zawiera cukier (laktoze). > > Rozrabiasz w samej wodzie? > > Krzysiu, no bez jajec, mleko jest dozwolone na tej diecie. Ze względu na węgle > nie należy z nim przeginać, ale napić się czasem można :) I dodac do wielu inny > ch rzeczy :) A tak spytalem... Bo kakao, to dla mnie wypic pol literka, odsapnac... i wypic pozostale pol :) Wiele rzeczy odstawiam na zasadzie takiej, jak alkoholik - "ani kieliszka". Link Zgłoś
madzioreck Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 23:09 > A tak spytalem... > Bo kakao, to dla mnie wypic pol literka, odsapnac... i wypic pozostale pol :) > > Wiele rzeczy odstawiam na zasadzie takiej, jak alkoholik - "ani kieliszka". Chyba, że tak :D Ja też jestem mlekoholik :P Link Zgłoś
krzysztofsf Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 23:21 Pije obecnie (nie jestem na Dukanie) jeden 400g kefir naturalny z Lidla (0,99 jak w reklamie :) ) dziennie z rana. Z Pu Erh jest fantastyczne smakowo polaczenie - jak jedno zapija sie drugim :). W kefirze wiekszosc laktozy przerobila sie w procesie fermentacji. Jogurt juz jest ciezszy kalorycznie, a do maslanki dodaja jeszcze roznych skrobii itp. Link Zgłoś
madzioreck Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 23:24 Ja też już nie na Dukanie, kefiry i jogurty lubię, ale mleko kocham i wypijam min. literka na dobę :) Link Zgłoś
krzysztofsf Re: błonnik kakaowy 28.06.11, 23:30 madzioreck napisała: > Ja też już nie na Dukanie, kefiry i jogurty lubię, ale mleko kocham i wypijam m > in. literka na dobę :) Ja na innej diecie, wlasnego pomyslu, widze , ze troche przypomina i diete paleo i Dukana. Tu najsensowniej gadacie o odchudzaniu to sie troche przykleilem :) Link Zgłoś
madzioreck Re: błonnik kakaowy 29.06.11, 00:28 A przyklejaj się :) Ja też kombinator, I i II fazę trzymałam grzecznie 5 miesięcy, później ostatnie 2 miesiące stałe PW, III i IV fazy brak - to znaczy dukanowej brak, inaczej sobie poradziłam :) Link Zgłoś
krzysztofsf Re: błonnik kakaowy 29.06.11, 00:49 madzioreck napisała: > A przyklejaj się :) > Ja też kombinator, I i II fazę trzymałam grzecznie 5 miesięcy, później ostatnie > 2 miesiące stałe PW, III i IV fazy brak - to znaczy dukanowej brak, inaczej so > bie poradziłam :) Sadze, ze podstawa kazdej skutecznej diety jest zrozumienie procesow fizjologicznych i biochemicznych wlasnego organizmu. Jak ktos jest leniwy, to "rozumienie" zwala na dietetyka :). Link Zgłoś
faustine Re: błonnik kakaowy 29.06.11, 10:49 Madzioreck , dawno nie pisałaś w swoim wątku jak Ci to kombinowanie z dietą wychodzi:) Tzn że waga nie idzie do góry to wiem , ciekawa jestem tylko , czy wielu rzeczy musisz sobie odmawiac i czy bardzo cierpisz z tego powodu :) Pozdrawiam! Link Zgłoś
madzioreck :) 29.06.11, 22:01 Heh, no faktycznie zaniedbałam trochę sprawozdania ;) Jak już zaofftopowaliśmy trzeci wątek, to napisze tutaj: nie wiem, czy muszę sobie odmawiać, nie odmawiam sobie specjalnie, więc nie cierpię. Wychodzi, po oduczeniu się żarcia kompulsywnego, że albo popadam w drugą skrajność, albo tak naprawdę z natury jestem niejadkiem ;) Link Zgłoś