kapitan_marchewa 23.07.11, 17:38 Ile osób straciło na diecie Dukana? O wszystkim mówię, na zdrowiu, żadnego schudnięcia? Ktoś powie szczerze? Link Zgłoś Obserwuj wątek
paulina283 Re: Liczby 23.07.11, 20:54 Ja nie rozumieć pytania - o co Ci się rozchodzić...? O tracenie czegoś poza wagą? Ja na razie na Dukanie tracę finansowo, bo trzeba ubrania wymieniać na mniejsze, a ponieważ mój chłop chudnie w zastraszającym tempie (50 kg w nieco ponad pół roku), to kupujemy po kilka sztuk ubrań raz na dwa tygodnie. I nie czarujmy się, że Dukan tani nie jest, jeżeli ktoś nie lubi podrobów. Co jeszcze straciliśmy poza wagą.... Nie wiem, bo zdrowie się polepszyło, wyniki się polepszyły. Ja tylko (nie jestem na diecie) zachorowałam na nerki, pewnie od patrzenia na dukanowców. Na forum czasami pojawiały się wątki o straconym przez dietę zdrowiu, ale nie było ich więcej niż 5 od stycznia tego roku, a większość "tracących" nie potrafiła odpowiedzieć na pytania o to czy kontrolowała zdrowie przed dietą (złe wyniki mogły być już wcześniej, ale porównania brak). Nie konsultowali się też z lekarzem czy mogą rozpocząć dietę itd. Reszta to taka opowieść na zasadzie "koleżanka mojej znajomej słyszała o oddziałach pełnych dogorywających po Dukanie". Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Liczby 23.07.11, 21:00 Ja słyszałem o jednej takiej, ktora dzieki diecie Dukana straciła wreszcie cnote. No i podaje liczby : 6, 8, 22, 13, 35, 41. Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: Liczby 23.07.11, 21:12 Ja straciłam: 13 kg, 6 cm w biuście, 15 cm w talii, 9 cm w biodrach, kilka setek złotych wydanych na nowe ciuchy w rozmiarze 34/36 oraz apetyt na podżeranie miedzy posiłkami. Zyskałam świetną figurę (nigdy tak nie wyglądałam), zazdrosne spojrzenia koleżanek, zszokowane spojrzenia dawno nie widzianej rodziny, świetne samopoczucie, mnóstwo energii i więcej pewności siebie. Link Zgłoś
ejot48 Re: Liczby 24.07.11, 01:33 A od kiedy to kapitan Marchewa taki podejrzliwy? Chłop przeca zawsze prostolinijny, szlachetny, szczery do bólu i takoż traktuje innych. Proponuje inny nick, choćby komendant Vimes, temu już łatwiej przychodzi niedowierzanie. Ale jak tylko odbiorę wyniki i będą nie takie, jak trzeba, doniosę z radością:) Link Zgłoś
ewilek2 Re: Liczby 24.07.11, 08:12 ja straciłam 18 kg i też sporo kasy - na samą dietę i na nowe ciuchy. Ale zyskałam to spojrzenie znajomych ... bezcenne :)) Nagonka na dukana widać robi swoje - ciekawe tylko że znam z 5 osób które na dukanie zyskały a nie znam ani jednej która by coś oprócz kasy straciła. Acha, moje wyniki badań ok. Zresztą nawet lepsze bo cholesterol i trójglicerydy spadły i są w normie, czego wcześniej niestety nie było. Link Zgłoś
haloosia Re: Liczby 26.07.11, 01:02 Ja straciłam 17 kg i konieczność codziennego łykania mnóstwa leków na nadciśnienie i cholesterol (jeszcze biorę dwie połówki proszków, ale mam nadzieję, że lekarze i z tego pozwolą mi wyjść). Na ciuchach nie tracę, - odzyskuję te nienoszone od kilku lat... Na razie nie kupuję nowych, bo co miesiąc mam mniejszy numer :) Link Zgłoś