Dodaj do ulubionych

zastój - pytanie

16.08.11, 13:10
Dziewczyny, w I fazie starciłam 5kg i jestem z tego bardzo zadowolona ale gdy wczoraj zważyłam sie i po raz czwarty waga pokazała 69,5 (ważę sie raz w tygodniu i od 1 m-ca ważę tyle samo) to straciłam cierpliwość... I tak sobie myślę, że jednak budyń ze słodzikiem co 2-3 dzień czy sernik dukanowy raz w tygodniu czy częściej i zjedzenie wcale nie jednej porcji ma jednak wpływ na zastój, co? jak myślicie? Czy jednak przy zastoju nie ruszać skrobii i budyniu, choćby był ze słodzikiem? dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • ejot48 Re: zastój - pytanie 17.08.11, 11:19
      Nie przejmuj się, zastoje to norma :) Lada dzień powinno drgnąć na wadze. Pewnie, że możesz odstawić skrobię i słodzik (zalecane nawet), ale lepsze to, niż sięgnięcie po coś naprawdę grzesznego, kiedy się marzy o słodkim. Miałam prawie miesiąc taki ciąg na słodkie, że codziennie sernik albo murzynek schodziły w całości, waga (też po miesiącu) poszła w końcu w dół, mimo że nie zrezygnowałam ze słodkiego. Wyszło mi, choć może to głupio brzmi, że każdorazowo (tzn. 3 razy) miałam zastój po osiągnięciu wagi, jaką kiedyś długo utrzymywałam. Uzbrój się w cierpliwość, z pewnością ruszy w dół :)
      • brooke.logan Re: zastój - pytanie 17.08.11, 12:24
        dziękuję za odpowiedź i radę :)
      • govanka Re: zastój - pytanie 24.08.11, 20:12
        Ejot, wielki dzięki za Twojego posta!!! Właśnie zaczyna się 4 tydzień (!) mojego przestoju, mimo przestrzegania diety i nie robienia odstępstw... niestety przez to moja motywacja spadał do zera i zastanawiałam się nad porzuceniem diety... dobrze, że tu zajrzałam :), bo teraz wiem, że tak się zdarza i warto walczyć dalej.
    • brooke.logan jest cudownie!!! 27.08.11, 18:44
      dziewczyny, byłam tydzień na urlopie w ciepłych krajach, jadłam tylko to co dozwolone (ale jaki był wybór tych dozwolonych), mało tego, dwa razy wypiłam drinka i dwa razy jadłam melony i arbuzy bo je uwielbiam i grzech było nie skorzystać iiiiiiiiiiiiiiiiii po powrocie 2,5kg mniej :). Czyli zastój pokonany. Bardzo się cieszę i jestem potwierdzeniem, że zastój może trwać 4 tygodnie :) życzę powodzenia zastojowiczom :)
      • madzioreck Re: jest cudownie!!! 27.08.11, 21:29
        Super, że ruszyło :)
        • ejot48 Re: jest cudownie!!! 29.08.11, 20:33
          Cieszę się, że ruszyło, Brooke.:) Cierpliwość i pozytywne nastawienie to jest to.
          • brooke.logan Re: jest cudownie!!! 29.08.11, 20:38
            Ejot, a Ty co tak poleciałaś poniżej celu? :) 62 to i ja mogałabym ważyć :) ale i 65 mi starczy :)
            • haloosia Re: jest cudownie!!! 30.08.11, 19:28
              Też mam cały miesiąc plus/minus 1 kg, w końcu osiągnęłam dwudziestkę, ale tak jest wypracowana, że już to się robi nudne :(
              A tu jeszcze ładnych parę kilo zostało. Tak 4-5 kg co najmniej. Miałam II fazę skończyć na początku października, ale przecież przez miesiąc tyle nie zgubię. Ech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka