Dodaj do ulubionych

co na zaparcia

25.07.12, 08:39
jem codziennie otręby ale to nie pomaga co jeszcze można w II fazie
Obserwuj wątek
    • aka21 Re: co na zaparcia 25.07.12, 09:52
      A czy tych otrębów nie jesz za dużo? To też moze zakleić. A w II to dużo warzyw, no i oczywiscie płynu. Nie wiem jaki masz cykl II fazy, ja wzięłam 1p/1wp i nie miałam problemów. Może przy dłuższej proteinowej się pojawiają? Nie wiem...
    • ania26a Re: co na zaparcia 25.07.12, 13:31
      jem 2 łyżki w owsiance, lub ok 2,5 łyżek jak jem chleb (ale to żadko)
      system mam też 1/1 ale zastanawiam się nad zmianą 2/2
      • madzioreck Re: co na zaparcia 25.07.12, 21:48
        Może za mało pijesz, a może po prostu tak reagujesz na dukanową dietę. Teoretycznie, jedząc co drugi dzień warzywa, nie powinnaś mieć takich problemów. Ja poza początkami też nie miałam, ale hm... kawa i fajek działają niezawodnie bez względu na rodzaj diety ;) Ale na początku, kiedy organizm się buntował, fundowałam sobie ćwierć kilo kiszonej kapusty (albo szklankę soku z kiszonej kapusty) tudzież 3-4 duże ogórki kiszone. Bez względu na dzień P/PW. O ile naprawdę miałam zaparcie, a nie po prostu rzadsze wizyty na porcelanie, bo to jednak nie to samo, jelita to nie skrzynka pocztowa.
        Można sobie pomóc też masując brzuch albo ćwicząc trochę brzuszków.
        • aloe_v_era Re: co na zaparcia 26.07.12, 16:57

"Jelita to nie skrzynka pocztowa" - dobre! :D :D
        • yassa Re: co na zaparcia 26.07.12, 22:35
          Pomaga też sok z kiszonych ogórków, popity wodą mineralną *np szklanka soku i szklanka wody). Mnie kiedyś znajomy zielarz zalecił rano wypić 4 szklanki (litr) soku z ogórków i popić wodą - ile wlezie. I przez najbliższe godziny nie oddalać się od toalety. Mówię Wam, Niagara to szemrzący łagodnie strumyk w porównaniu z działaniem tego, co wypiłam. W moim przypadku był to numer na raz, bo od tej pory nie mogę patrzeć na ogórki kiszone, a przy kolejnej próbie (po jakim roku) pochorowałam się już przy drugim łyku soku:-((( więcej prób nie było:-(
          • madzioreck Re: co na zaparcia 26.07.12, 22:40
            No litr to lekka przesada... chciał, żebyś się pozbyła flaków czy co...
            • yassa Re: co na zaparcia 27.07.12, 09:34
              Miałam oczyścić "kosmki jelitowe" (tak je nazwał) przed dietą, aby dobrze działały i przyswajały co potrzeba.
              Efekt był spektakularny:-) ale nigdy więcej!!!
              • madzioreck Re: co na zaparcia 27.07.12, 17:35
                Pff... powiem Ci, że ja te wszelkie płukania jelit, oczyszczania kosmków, usuwanie złogów itp uważam za lekką... szarlatanerię. W dodatku zagrożoną odwodnieniem :/
    • rotkaeppchen1 Re: co na zaparcia 28.07.12, 13:19
      Surowe warzywa w duzej ilosci i bardzo duzo wody!!! A jak to nie pomaga, to suszone sliwki.
      • madzioreck Re: co na zaparcia 28.07.12, 15:05
        Przypominam nieśmiało, że na Dukanie sliwki, suszone czy nie, są zakazane.
        I nie działają specjalnie spektakularnie u osób, które naprawdę cierpią na zaparcia, a nie jakieś epizodyczne trudności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka