Dodaj do ulubionych

Witam serdecznie

12.08.15, 12:37
Witam, cieszę się, że na forum Gazety.pl będę mogła udzielać moich porad i pomagać Wam w rozwikłaniu różnych dietetycznych wątpliwości. Fala upałów trwa - jak radzicie sobie z jedzeniem i nawadnianiem?
Obserwuj wątek
    • bialeem Re: Witam serdecznie 12.08.15, 13:56
      Nie jem (raczej):) Piję!
      Organizm mi polubił chłodniki od których wcześniej mnie odrzucało. Z jakiegoś dziwnego powodu ciągle bym tylko jadła kukurydzę. Generalnie słucham organizmu. Chociaż kukurydza tucząca, ale cóż poradzić.
      • anna.czyz Re: Witam serdecznie 12.08.15, 22:45
        Chłodniki są świetne! zdrowe, sycące i nie mają wiele kalorii :) też się nimi zajadam. Kukurydza nie jest taka zła, warto jeść wszystkie sezonowe produkty bo mają więcej witamin, nie polecałabym jej jedynie na wieczór - to jednak węglowodany, a te o tej porze nie służą odchudzaniu.
    • bialeem Re: Witam serdecznie 12.08.15, 13:57
      Witamy! (zapomniałam dodać)
    • sweet.bunny Re: Witam serdecznie 12.08.15, 14:05
      Dzień dobry. Fajnie, że forum znów ma eksperta:).

Co do pytania: męka pańska:). U mnie w mieszkaniu powietrze można ciąć już nożem. Oczywiście przez to wszystko nie idzie niczego ugotować, tak naprawdę to w taki upał w ogóle prawie nie chce się jeść. No chyba, że ktoś siedzi w klimatyzacji :) Ja osobiście polecam sałatkę gyros z kurczakiem, a własciwie chyba jej wariację: z sałatą lodową i tylko na jogurcie (no i najlepiej na bazie oddzielnych ziół a nie gotowego mixu 'gyros'). Lubię połączenie chłodnej sałaty i sosu, z podanym jednocześnie ciepłym kurczakiem. Zapewne wyjątkowo dietetyczne to może nie jest, ale robię co mogę:)

Z napojów: woda mineralna z cytryną i miętą. A wieczorem cydr :P I tak, to ja niedawno pisałam o tym, że nie udaje mi się schudnąć :D :D
      • anna.czyz Re: Witam serdecznie 12.08.15, 22:49
        Ja praktycznie też nie gotuje (co najwyżej 10 minut dla twardszych warzyw i jajka) - w ten sposób też możemy zadbać o zdrową i zbilansowaną dietę. Sprawdzą się wszelkie sałatki, owoce, świeżo wyciskane soki. Większość warzyw i owoców działa wychładzająco i nawadniająco, na to bym postawiła :)
    • brzydki_bruno Re: Witam serdecznie 12.08.15, 16:07
      Mocna herbata na słodko (zwykle piję gorzką), mate, woda i soki wyciskane z owoców.
      Jedzenie to zależy - im mniej tym lepiej, rano jajecznica/jajko na miękko obiad mix świeżych warzyw z gotowanym kurczakiem. Jak tylko można na ostro. I tony pomidorów do wszystkiego... do herbaty też :D
      • anna.czyz Re: Witam serdecznie 12.08.15, 22:50
        Uwaga na dodawane cukry! wzmagają pragnienie i mogą wywołać chęć na podjadanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka