Dodaj do ulubionych

Pomoc w odchudzaniu

28.04.16, 17:51
Witam, mam 15lat, ważę 72kg, mierzę 177cm, gram w klubie piłkarskim, uprawiam dużo sportu, mam 5-6 treningów w tygodniu, gdyż chodzę do szkoły sportowej, raz w tygodniu chodzę na basen oraz w weekend gram mecze, staram się nie jeść zbyt wielu słodyczy, niestety czasem zdarza mi się zjeść coś tłustego wieczorem, ponieważ wracam 3 razy w tygodniu po godzinie 19:00 do domu, od około roku moja waga nie zmienia się, nie chudnę, proszę o pomoc co mogę jeszcze zrobić w tej sytuacji.
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: Pomoc w odchudzaniu 01.05.16, 11:44
      Masz prawidłową wagę. Biorąc pod uwagę, że uprawiasz dużo sportu to pewnie większa część to mięśnie. Jeśli czasem zjesz coś tłustego to żadna zbrodnia- jesteś człowiekiem, uprawiasz sport.
    • anna.czyz Re: Pomoc w odchudzaniu 03.05.16, 21:22
      Witam, proponuję sprawdzić skład ciała. Jeśli zależy Ci na zwiększeniu zawartości beztłuszczowej masy ciała i poprawy wydolności, zadbaj aby wieczorne potrawy były lekkie, dostarczały chudego białka, złożonych węglowodanów i warzyw. Nie jadaj tłustych sosów mięsnych czy sosów na bazie śmietany, unikaj kiełbas i wieprzowiny (z wyj. polędwicy).
    • leonika33 Re: Pomoc w odchudzaniu 15.06.16, 14:09
      jesteś młoda rozwijasz się uprawiasz sport to wszystko ma wpływ na to ile ważysz. myślę że nie masz się czym martwić.
    • meimei Re: Pomoc w odchudzaniu 21.06.16, 12:24
      Poczekaj. Nie jestem lekarzem ani dietetykiem, ale z doświadczenia i od serca mogę Ci doradzić: poczekaj. Jesteś jeszcze bardzo, bardzo młoda i wierz mi, pamiętam doskonale, jak to jest. Ale najlepsze, co możesz zrobić teraz dla siebie, to nie myśleć o swojej wadze. Ona najprawdopodobniej zmieni się, kiedy będziesz starsza. Poczekaj. A w międzyczasie odżywiaj się zdrowo, po prostu. Żebyś miała silne ciało i sprawny umysł. Ja w liceum ważyłam więcej niż teraz, choć przeszłam przez 4 ciąże. Młodość ma swoje wymagania i dobrze jest już na wczesnym etapie zacząć się uczyć akceptacji praw natury. Jesteś wysoka, uprawiasz sport. To dobra waga. A jeśli będziesz kiedyś chciała ją zmienić... na to przyjdzie czas. Teraz jedz zdrowo. Tyle.
    • miki_myszka Re: Pomoc w odchudzaniu 25.11.16, 12:16
      Zwróć większą uwagę na to co jesz. Może zamiast jedzenia wieczorem spożywaj kilka posiłków w ciągu dnia.
    • cindy1cindy Re: Pomoc w odchudzaniu 06.04.17, 14:19
      Mam koleżankę, która miała problem z dużo nadwagą. Chodzi przede wsyztskim o zdrową, zbilansowaną dietę oraz regularne ćwiczenia. Nie przgeinaj z jakimiś wspomagaczami
      • neorotyczka Re: Pomoc w odchudzaniu 07.04.17, 12:08
        ja wspomagałam się naturalnymi ziołami. Pamiętaj, żeby się nawadniać. Około 2 litry wody - to bardzwo wazne. Do tego pij zieloną herbatę, pokrzywę miętę
        • argillita Re: Pomoc w odchudzaniu 10.04.17, 15:06
          i koktajle, one tez moga być na bazie ziół.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka