Dodaj do ulubionych

dieta przy zbyt niskim cholesterolu

29.05.02, 13:26
od miesiaca stosuje diete 1000 kalorii, nie odczuwam glodu, chudne zadowalajaco
(ok. 3- 4kg). przed rozpoczeciem diety mialam zbyt niski poziom cholestesterolu
we krwi, poziom hormonow tarczycy w normie, cukier w normie.
po miesiacu stosowania diety 1000 kalorii pojawily sie objawy, ktore mnie
niepokoja: kolatanie serca, dusznosci, zawroty glowy i znaczne obnizenie
nastroju. czy poziom cholesterolu ma jakis wplyw na moje samopoczucie i jesli
tak, to jakie dzialania mam podjac?
Obserwuj wątek
    • carbogrom Re: dieta przy zbyt niskim cholesterolu 01.06.02, 07:58
      imae napisał(a):

> od miesiaca stosuje diete 1000 kalorii, nie odczuwam glodu, chudne zadowalajaco
      > (ok. 3- 4kg). przed rozpoczeciem diety mialam zbyt niski poziom cholestesterolu
      > we krwi,

to znaczy dokladnie jaki ?? a wlasciwie jakie byly poziomy LDL, HDL, calkowitego
      i Trojglicerydow ??

> poziom hormonow tarczycy w normie, cukier w normie.
      > po miesiacu stosowania diety 1000 kalorii pojawily sie objawy, ktore mnie
      > niepokoja: kolatanie serca, dusznosci, zawroty glowy i znaczne obnizenie
      > nastroju.

A czego oczekujesz ?? "zajeżdżasz" swój organizm, który Ci o tym daje znac !!
      i woła o pomoc !!

> czy poziom cholesterolu ma jakis wplyw na moje samopoczucie i jesli
      > tak, to jakie dzialania mam podjac?

Przy niskim, bardzo niskim poziomie cholesterolu pojawiac sie moga depresje,
      tendencje samobójcze jak też mogą sie pojawić zaburzenia innego rodzaju jako , że
      cholesterol jest NIEZBĘDNYM budulcem do budowy blony komórkowej jak również
      stanowi strukture na której organizm buduje inne ważne elementy metaboliczne.

Sowa

• imae Re: dieta przy zbyt niskim cholesterolu 03.06.02, 11:09
        carbogrom napisał(a):

> imae napisał(a):
        >
        > > od miesiaca stosuje diete 1000 kalorii, nie odczuwam glodu, chudne zadowal
        > ajaco
        > > (ok. 3- 4kg). przed rozpoczeciem diety mialam zbyt niski poziom cholestest
        > erolu
        > > we krwi,
        >
        > to znaczy dokladnie jaki ?? a wlasciwie jakie byly poziomy LDL, HDL, calkowiteg
        > o
        > i Trojglicerydow ??
        >
        dziekuje za odpowiedz, sporo mi wyjasnila. wiem, ze niedobor cholesterolu jest
        szkodliwy dla zdrowia, stad moj list z pytaniem jak tego uniknac w sytuacji,
        kiedy PRZED rozpoczeciem diety jego poziom wynosil 140 (przy podawanej na badaniu
        normie 150 - 200). poziomu trojglicerydow nie mierzylam, dziekuje za odpowiedz,
        teraz przeprowadze szczegolowsze badania.
        >

• aleksandra.cichocka Re: dieta przy zbyt niskim cholesterolu 07.06.02, 12:49
      Objawy, które Pani opisała są niepokojące i mogą być niebezpieczne, proszę jak
      najszybciej iść do lekarza. Pani dolegliwości mogą mieć różną przyczynę.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka