renagregor 05.11.02, 09:00 co pani expert sadzi o nowym produkcie knorra - blyskawicznej owsiance? zawiera wprawdzie cukier, ale w sumie ma niewiele kalorii (50-60 na cala porcje) i jest cieplym posilkiem i do tego smacznym. mi w pracy zabija glod. Link Zgłoś Obserwuj wątek
melinka Re: nowa owsianka knorra 06.11.02, 16:53 chyba sie z lekka pomyliłeś(łaś) ta owsianka ma kalorie ale nie 50-60 tylko okolo 360 :> Melinka Link Zgłoś
renagregor Re: nowa owsianka knorra 06.11.02, 18:30 melinka napisała: > chyba sie z lekka pomyliłeś(łaś) ta owsianka ma kalorie ale nie 50-60 tylko > okolo 360 :> owsianka o smaku czekolady z orzechami: wartosc kaloryczna 93 kcal masa netto 41 g to ile ona ma kcal??? inne smaki maja jeszcze mniej. Link Zgłoś
mraw Re: nowa owsianka knorra 06.11.02, 19:30 renagregor napisała: > melinka napisała: > > > chyba sie z lekka pomyliłeś(łaś) ta owsianka ma kalorie ale nie 50-60 tylk > o > > okolo 360 :> > > owsianka o smaku czekolady z orzechami: > wartosc kaloryczna 93 kcal > masa netto 41 g > to ile ona ma kcal??? inne smaki maja jeszcze mniej. ...................... Nie mam w domu opakowania, ale z tego co widziałam w sklepie to ma duuużo za dużo kalorii:))) Przeczytaj jeszcze raz dokładnie: ile kalorii na 100g GOTOWEGO produktu /czyli po dodaniu 150 czy 200g wody/ niestety :( pozdroofka mrawcia Link Zgłoś
melinka Re: nowa owsianka knorra 07.11.02, 19:58 mraw napisała: > renagregor napisała: > > > melinka napisała: > > > > > chyba sie z lekka pomyliłeś(łaś) ta owsianka ma kalorie ale nie 50-60 > tylk > > o > > > okolo 360 :> > > > > owsianka o smaku czekolady z orzechami: > > wartosc kaloryczna 93 kcal > > masa netto 41 g > > to ile ona ma kcal??? inne smaki maja jeszcze mniej. > > ...................... > Nie mam w domu opakowania, ale z tego co widziałam w sklepie to ma duuużo za > dużo kalorii:))) > Przeczytaj jeszcze raz dokładnie: ile kalorii na 100g GOTOWEGO produktu /czyli > po dodaniu 150 czy 200g wody/ > > niestety :( > > pozdroofka > mrawcia > > A nie mowilam :>>> duzo tych kalorii tam ale co tam :)))) Link Zgłoś
aleksandra.cichocka Re: nowa owsianka knorra 07.11.02, 22:56 100g suchych płatków owsianych bez żadnych dodatków to 370kcal. Płatki owsiane są bardzo zdrowe, zawierają dużo witamin i składników mineralnych. Żeby obliczyć kaloryczność gotowej potrawy trzeba obliczyć ile kalorii jest w porcji zużytych płatków i ile w dodatkach. 1 łyżeczka cukru to 20kcal, 100g czekolady to ok. 550kcal, 100g orzechów ok. 650 kcal, 100g mleka 2% tł 52kcal. Smacznego. Pozdrawiam Link Zgłoś
jagaa Re: nowa owsianka knorra 08.11.02, 11:33 Dzisiaj jadlam owsianke z truskawkami knorra. Według informacji na pudełku: Zawartość po przyrządzeniu: około 200 g. Zawartości energii w 100 g - 102 kcal. Czyli sumując taka jedna owsianka ma 204 kcal, moim zdaniem akurat jak na drugie śniadanie w pracy :) Pozdrawiam, Jagaa Link Zgłoś
viltianus Re: nowa owsianka knorra 08.11.02, 11:40 A ja w ogóle nie lubię zupek z proszku ani tych szybkich kubków. 100x lepsze jest jabłuszko. Albo dwa :-) Link Zgłoś
renagregor Re: nowa owsianka knorra 11.11.02, 15:15 viltianus napisał(a): > A ja w ogóle nie lubię zupek z proszku ani tych szybkich kubków. 100x lepsze > jest jabłuszko. Albo dwa :-) no widzisz, ja tez. ale ta owsianka im wyjatkowo dobra wyszla:) Link Zgłoś
melinka Re: nowa owsianka knorra 11.11.02, 19:23 renagregor napisała: > viltianus napisał(a): > > > A ja w ogóle nie lubię zupek z proszku ani tych szybkich kubków. 100x leps > ze > > jest jabłuszko. Albo dwa :-) > > no widzisz, ja tez. ale ta owsianka im wyjatkowo dobra wyszla:) > To moze ja tez sprobuje ale ja mam ta czekoladowo orzechowa:) A manne ktos probował - też z knorr? Link Zgłoś
renagregor Re: nowa owsianka knorra 12.11.02, 09:24 melinka napisała: > To moze ja tez sprobuje ale ja mam ta czekoladowo orzechowa:) moim zdaniem wlasnie ta jest najsmaczniejsza:) > A manne ktos probował - też z knorr? ja probowalam ta z wisniami - bardzo dobra. i rozgrzewajaca. Link Zgłoś
mraw Re: nowa owsianka knorra 12.11.02, 11:23 melinka napisała: > A manne ktos probował - też z knorr? Próbowałam, ale o wiele lepsza jest manna Winiary /Danie w 5 minut/ z malinami mniam, mniam...dobra jest też z rodzynkami, ale o kaloriach tu zapomnijcie. Gorące kubki - tylko Knorr, ale manna tylko Winiary... Dziwne, nie? pozdrawiam mrawcia Link Zgłoś
renagregor Re: nowa owsianka knorra 12.11.02, 17:49 mraw napisała: > Gorące kubki - tylko Knorr, ale manna tylko Winiary... Dziwne, nie? knorr ma manne z wisniami i malinami:) Link Zgłoś