Gość: agentka IP: 195.47.201.* 06.07.09, 08:56 Witam. Mam pewien dosyć wstydliwy problem, nie jestem gruba ( mieszczę się w 36 ) ale mam problem z celulitem. I tak się zastanawiam do jakiego lekarza mogę się udać i jak z tym walczyć. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: monia Re: celulit IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.09, 17:14 Lekarz raczej niewiele pomoże, ja miałam robioną liposukcję kilka lat temu i nie dostrzegłam po niej spektakularnej zmiany.Mam Twój rozmiar i mi pomaga walka tylko z miejscami zaatakowanymi celulitem, a nie kompleksowe chudnięcie-masaż chińską bańką (rozcieram na pośladkach i udach zwykły olej roślinny, bo oliwka nie jest za zdrowa - zawiera parafinę; a następnie masuję ciało ruchami do góry) i stosuję jeszcze ćwiczenia z płyty na uda i pośladki (spory wybór w Empiku). Link Zgłoś
kluchucha Re: celulit 25.09.09, 22:19 ja na podstawie własnych doświadczeń zauważyłam, że na zmniejszenie cellulitu wpływa rewelacyjnie zmiana diety. czyli ograniczenie soli, kawy, i innych niezdrowych uprzyjemniaczy życia. poza tym, dobrym pomysłem jest detoksykacja organizmu, do tego polecam preparat o tajemniczej nazwie Sanogel, nie należy do najtańszych, ale jest rzeczywiście skuteczny. no i samopoczucie zdecydowanie lepsze po takim oczyszczaniu :) Link Zgłoś
Gość: Beata Re: celulit IP: *.aster.pl 09.02.10, 09:51 Witam, zawsze czytam przy problemie cellulitu o ograniczeniu kawy,alkoholu, papierosów. Sama go mam chociaż nie stosuję w/w używek, ale znam kilka kobiet po 40 które wręcz nadużywają w/w i mają super figurę bez cellulitu.:). Moja kuzynka urodziła 4 dzieci, pali, kawę żłopie litrami i to taka sypana na pół szklanki, od alkoholu nie stroni i ...nic , gdyby nie twarz to figura modelki :)(nic nie ćwiczy ) Znam kilka takich pań więc to chyba nie do końca prawda z tymi używkami. Link Zgłoś
majenkir Re: celulit 10.07.10, 20:14 Gość portalu: agentka napisał(a): > Mam pewien dosyć wstydliwy problem, Wiekszosc kobiet ma cellulit. Co w tym "wstydliwego"?? Pokochaj siebie, nie trac czasu i pieniedzy na walke z wiatrakami. theskinnywebsite.com/site/category/celebrity-cellulite/ Link Zgłoś
gucia.2 Re: celulit 10.07.10, 21:49 stosowałam wręcz wszystko, a pomogła mi endermologia, impreza dosyć kosztowna, ale po 10 seansach nie miałam cellulitu; niestety powrócił po ok pól roku, ale efektami byłam zachwycona Link Zgłoś
emilia.gnybek-ciosek Re: celulit 21.07.10, 10:05 Cellulit zwany również pomarańczową skórką to nieprawidłowo rozmieszczona tkanka tłuszczowa oraz zmiany w tkance podskórnej. Są one wynikiem często wielu czynników takich jak brak ruchu, nieodpowiednia dieta, zaburzenia hormonalne, zaburzenia metaboliczne, uwarunkowania genetyczne. W wielu przypadkach możemy przeciwdziałać pojawieniu się tego problemu czy też starać się go cofnąć. W takiej sytuacji istotne jest aby ze swojej diety wyeliminować żywność przetworzoną, dania gotowe(konserwy, chrupki, chipsy, dania w słoikach, w proszku itp.). Nie powinno zaś zabraknąć w naszym menu świeżych warzyw i owoców, produktów pełnoziarnistych, chudych mięs, ryb. Zadbać należy również o ruch oraz o odpowiednią pielęgnację kosmetyczną czyli preparaty aktywne. Ważny jest również masaż. O sposobach walki z cellulitem dowie się Pani z poniższej publikacji Wszystko o cellulicie -- Emilia Gnybek-Ciosek dietetyk www.vitalia.pl Link Zgłoś