27.06.10, 17:10

w internecie krąży sporo tekstów o wpływie candidy na alergie. Przeczytałam,
że każda alergia jest związana z nieszczelnością jelit i nadżerkami w układzie
oddechowym i pokarmowym. Wyleczenie alergii jest zatem niemożliwe bez leczenia
jelit z przerostu candidy i tych nadżerek. Chodzi mi o dziecko lat 5.
Przeczytałam także, że owa nieszczelność jelit powoduje, że do krwi
przedostają się różne substancje i tak właściwie to bez znaczenia na co się ma
alergie, bo przyczyna tkwi w nieszczelności układu pokarmowego i oddechowego
(owe nadżerki).
Proszę o odniesienie sie do tego tematu i wyjaśnienie tych zagadnień przez
Doktora.
Obserwuj wątek
    • k.plata-nazar Re: Candida 11.07.10, 00:08
      alergia przewodu pokarmowego moze byc zwiazana ze zmianami w przew pokarmowym. to nie sa nadzerki. nie leczymy wszystkich alergików p/grzybiczo.
      prosze zadac konkretne pytanie dotyczace dziecka- łatwiej bedzie mi odpowiedziec.
      Na ten temat pisze sie cale ksiazki
    • ekojanusz Re: Candida 19.07.16, 10:44
      Próbowaliście może kiedyś takiego Olejku? allforeko.pl/spolecznosc/wpis/91/olejek-z-oregano-nieznane-dzialanie-znanej-przyprawy/
      • bredah Re: Candida 29.07.16, 22:17
        Olejek z oregano wyjaławia organizm zbyt szybko, trochę jak antybiotyk. Trzeba dawać osłonki, zwłaszcza dzieciom. Mojej córki nie wyleczył. Polecam czosnek z Puritans Pride, ściągany z Allegro, a jak coś słodkiego, to tylko na bazie ksylitolu. Na Allegro też jest znacznie tańszy, niż w sklepach. Zresztą ksylitol niszczy kandydozę. Jakiś czas podawałem jej też dwa razy dziennie małe dawki srebra koloidalnego. U nas te trzy rzeczy, plus rozsądna dieta, zadziałały. Od roku nie ma śladu. Tfu, tfu i puk, puk :D A najlepszy dowcip jest taki, że lekarka zamierzała zastosować wielomiesięczną kurację antybiotykową. Do dziś brak mi słów. Wyszedłszy z gabinetu, wyrzuciłem 5 recept prosto do kosza. Nie ma to jak gasić ognia benzyną :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka