Dodaj do ulubionych

zielona kupa u 2 mies niem

31.08.11, 13:47
Witam. Córeczka pije bebilon pepti i martwię się jej kolorem kupy, robi zawsze bardzo zielona a najgorsze jest to ze kupkę robi co 4-5 dni, widzę ze boli ja brzuszek i nie wiem co się dzieje.. Ma też okropne kolki wiec dostaje sab simplex.. Może pani doktor coś doradzi..
Obserwuj wątek
    • jamajka_g Re: zielona kupa u 2 mies niem 31.08.11, 15:46
      Tylko pepti pije czy naturalne też?
      Moja córka też była na pepti i zielona kupka to była normalka, z tym, że częściej robiła. Dopajasz wodą czy herbatką? Ile tego pepti wypija?

Z kolkami bywa różnie - na jedne dzieci kropelki działają, na inne nie. U mnie bywało różnie, kolki minęły jak układ pokarmowy trochę dojrzał. Kładłabym dużo na brzuszek, masowała brzuszek, po jedzonku odbijała itp. Złotego środka chyba niestety nie ma, trzeba przeczekać i w miarę możliwości ułatwić maleństwu ten okres.
      • mamapoli3 Re: zielona kupa u 2 mies niem 01.09.11, 11:11
        zielone kupki po pepti to dość częsta sprawa-sporo mam o tym pisze, a że kupka tak rzadko to już problem, bo dziecko się męczy. U nas pomagały masaże, ciepła kąpiel, przyciskanie nóżek do brzuszka, leżenie na brzuchu. Możesz tez rozważyć podawanie probiotyków-jak dziecko ma alergie to pomocny będzie latopic. Ja tez dawałam córce dość wcześnie probiotyki. A co do kolek to u nas przyczyną było mleko krowie w mojej diecie, jak tylko przeszłam na diete kolki ustały.
    • k.plata-nazar Re: zielona kupa u 2 mies niem 07.09.11, 10:35
      prosze podawac probiotyk, bardzo wskazany- powinien poprawic czestosc oddawania stolców, ew. masaz brzuszka i czopki glicerynowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka