27.04.12, 16:40
Widzialam na Twoim blogu jak wyglada ladowanie promu Discovery na samolot. Nie zainteresowalo mnie to wtedy zbytnio ;) ale przed chwila przed moim domem przelecial samolot z Enterprise na grzbiecie - WOW co za widok!!!! Maz mowi ze zaraz bedzie wracal robiac zakret do ladowania, moze uda mi sie zrobic zdjecie.
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Do Marka 27.04.12, 16:42
      Ee, mezowi cos sie pomylilo, w TV powiedziano ze leci na lotnisko JFK, nic juz nie zobacze :(
    • miskidomleka Re: Do Marka 27.04.12, 17:53
      Phi, Enterprise to makieta nie prom kosmiczny ;-P

Ja też mam zdjęcia Discovery, ale Marka chyba ładniejsze.
      • marekatlanta71 Re: Do Marka 27.04.12, 17:58
        Miałem lepsze światło ;)

https://img804.imageshack.us/img804/5477/goodbyediscovery004.jpg
      • edytkus Re: Do Marka 27.04.12, 18:24
        miskidomleka napisał:

> Phi, Enterprise to makieta nie prom kosmiczny ;-P
        >

oh please, nie zazdrosc, przed twoim domem pewnie nawet makieta nie przeleciala LOL
        • miskidomleka Re: Do Marka 27.04.12, 19:10
          edytkus napisała:

> oh please, nie zazdrosc, przed twoim domem pewnie nawet makieta nie przeleciala

Może nie nad samym domem - ale zajrzyj do mnie na bloga, był Discovery, czyli prawdziwy kosmiczny weteran ;-P
          • edytkus Re: Do Marka 27.04.12, 22:07
            > Może nie nad samym domem - ale zajrzyj do mnie na bloga, był Discovery, czyli p
            > rawdziwy kosmiczny weteran ;-P

ee tam Discovery, stary i zlatany, a nasz jak nowy ;))
            • miskidomleka Re: Do Marka 27.04.12, 22:13
              edytkus napisała:

> ee tam Discovery, stary i zlatany, a nasz jak nowy ;))

Bo to mało używana makieta, w dodatku dostajecie go w spadku po nas! Mamy teraz prawdziwego, to wam oddajemy byle co ;-P

Tu zdjęcia Discovery już na miejscu, ząb czasu i kosmosu widać... amerykaija.blogspot.com/2012/04/discovery-juz-tu-jest.html
              • edytkus Re: Do Marka 28.04.12, 00:54
                miskidomleka napisał:

> Bo to mało używana makieta, w dodatku dostajecie go w spadku po nas! Mamy teraz
                > prawdziwego, to wam oddajemy byle co ;-P

whatever man, whatever.... a nasz byl w Niemczech, i w Kanadzie, o! a wasz tylko w kosmosie - gwiazdki to ja co wieczor widze z balkonu (niedawno nawet spadajaca), wiec co to za atrakcja ha ha

PS. ilez bylo oburzenia w prasie nowojorskiej ze nieodpowiedni (do klasy miasta) prom sie dostal, a tu prosze jaki komitet powitalny mu zafundowano, ja wlaczylam TV zeby zobaczyc co o atakach na Ukrainie mowia a tu jakis samolot lata. Troche czasu mi zajelo zeby zalapac ze gdy mowia ze prom jest nad mostem a napis live rzeczywiscie oznacza live, ale zapomnialam zlapac aparat w locie na balkon.
                • miskidomleka Re: Do Marka 29.04.12, 04:24
                  edytkus napisała:

> whatever man, whatever.... a nasz byl w Niemczech, i w Kanadzie, o! a wasz tyl
                  > ko w kosmosie

Phi, też byłem w Niemczech i Kanadzie, wielkie halo. A Kosmos to ho ho! ;-)
                  • edytkus Re: Do Marka 29.04.12, 06:24
                    miskidomleka napisał:

> Phi, też byłem w Niemczech i Kanadzie, wielkie halo. A Kosmos to ho ho! ;-)
                    >

po pierwsze to mowa o tym gdzie byl prom a nie Miski a po drugie... well Miski, sa rozne sposoby na odloty i nieziemskie doznania... if you know what I mean ;)
    • marekatlanta71 Re: Do Marka 27.04.12, 18:01
      Na Gizmodo.com jest fajny film pokazujący jak 747 + Enterprise lecą nad NYC.

Jak Miskadomleka słusznie zauważa Enterprise to taki "nie do końca" prom kosmiczny, choć słowo "makieta" uważam za trochę nadużycie (makietą jest prom "Explorer" który obecnie gnije w KSC a docelowo trafi do Texasu). Enterprise nigdy nie poleciał w kosmos, ale używany był do testów lądowania promu = jest w pełni funkcjonalnym "szybowcem" o charakterystyce spadającej cegły.
      • aneta05 ja tez widzialam 27.04.12, 19:48
        lecialo to cudo nad moim biurem i poszlam popatrzec...overrated if you ask me:) no ale zdjecia sa, bedzie co pokazywac sasiadom:)
        • marekatlanta71 Re: ja tez widzialam 27.04.12, 20:50
          Moim zdaniem niesamowite:
          https://images.spaceref.com/news/2012/enterpriseNYC.m.jpg
          • edytkus Re: ja tez widzialam 27.04.12, 21:51
            marekatlanta71 napisał:

> Moim zdaniem niesamowite:
            > https://images.spaceref.com/news/2012/enterpriseNYC.m.jpg

Ba, Mr. Spock byl obowiazkowo na trybunie (oczywiscie w kostiumie Leonarda Nimoy'a), ale w TV pokazano jedynie tyl jego glowy wiec trzeba wierzyc na slowo ;)
            • zyta2003 Re: ja tez widzialam 29.04.12, 12:32
              dzieki za ten link do gizmodo.com/5905977/the-most-awesome-photos-of-the-space-shuttle-over-new-york-city.
              Rozeslalam z duma ( a co, nikt mi nie zabroni byc dumna) do Polski.
    • edytkus pot of gold 04.06.12, 05:10
      dzisiaj Enterprise zacumowal w moim miescie, z tej okazji nawet nad Brooklyn'em rozpostarla sie tecza...

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/si/hh/3xw8/kVGI79ad7LfaB7a8bB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/si/hh/3xw8/6Bx2v29RbI8iDBdwyB.jpg
      • edytkus Re: pot of gold 04.06.12, 07:00
        i jeszcze filmik znaleziony na youtube: www.youtube.com/watch?v=zL0Gyx2PxQ8

Filmik nie moj, w przeciwienstwie do dziecka ktore sie dopytuje dlaczego prom nie byl w kosmosie ;)
        • marekatlanta71 Re: pot of gold 04.06.12, 21:04
          Powiedz dziecku ze Paryż to dalej niż kosmos ;)

P.S. Super zdjęcia!
        • marekatlanta71 Re: pot of gold 04.06.12, 23:06
          Nowojorczykom to szkoda czegokolwiek dawać, bo zaraz zniszczą:
          florydziak.blogspot.com/2012/06/uszkodzili-prom-kosmiczny-enterprise.html
          • edytkus Re: pot of gold 05.06.12, 00:06
            ale, wypatrujacy promu prawie ze robili zaklady czy spadnie do wody czy nie, to dopiero bylyby news (obok stal woz ktorejs stacji telewizyjnej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka