Dodaj do ulubionych

whole foods

12.09.04, 03:01
ok juz to pytanie gdzies zadalam ale :ktos wspominal ze sa jakies super bulki
nie takie biale tylko bardziej jak grahamki, szukalam wczoraj i nie ma! jak
one sie nazywaja? zakupilam whole grain bread taki w papierowej torebce mniam
chyba to bedzie to -lepszego nie znalazlam, ale zobaczymy ile dni przetrwa
bez skamienienia..
jakie rzeczy kupujecie z whole foods??
Obserwuj wątek
    • hannamay Re: whole foods 13.09.04, 19:45

fairy:

ja robie cale zakupy w whole foods i od kosmetykow (uwielbiam produkty Better
      Botanicals), proszkow do prania ( najlepsze z najlepszych , nietoksyczne i bez
      sztucznych zapachow, po warzywa i owoce i pieczywo ( szczegolnie moje ulubione
      German Farm Bread) i smietanki i maslanki (firmy Straus) i slodkosci ( bardzo
      polecam prawdziwe, zdrowe (!) czekolady z zawartoscia kakao ponad 70%).

ostatnio z racji mojej ciazy i zmiany apetytow odkrylam (!) ogorki kiszone takie
      na wpol ukiszone :))) nazywaja sie Half Sour Pickles firmy Ba-tampte. moge jesc
      niemal caly sloik kazdego dnia :)

powodzenia na zakupach :)

_hannamay_
    • bozena73 Re: whole foods 16.09.04, 15:58
      Dziewczyny,
      Szkoda ze Whole Foods jest ode mnie troche daleko, na Manhattanie. Bylam tam
      niedawno i w sumie to czulam sie oszolomiona tym wszystkim co tam zastalam i w
      koncu wyszlam bez kupienia czegokolwiek. Narazie kupuje organic warzywa, owoce
      i jajka w Garden na Greenpoincie, ale tam tez nie ma takiego wyboru jaki jest
      na Manhattanie.
      A tak na marginesie, czytalam ostatnio artykul ze nie ma zadnych podstaw aby
      twierdzic ze organic jedzonko (np. tak jak kaszy, kawa, ryz etc.) jest zdrowsze
      od tego nie-organic. Podobno najbardziej widzimy roznice w owocach, warzywach,
      miesie i jajkach.
      A co Wy kupujecie w sklepach ze zdrowa zywnoscia?
    • funieczka Re: whole foods 16.09.04, 16:43
      macie na mysli www.wholefoods.com ?

Wedlug mnie jest to bardzo przereklamowany market z horrendalnymi cenami i
      jakoscia w zasadzie niska. Co maja to tanmie wina i zauwazylam ostatnio ze jak
      wchodzi rodzina to pan domu zaraz przy drzwiach lapie flache za $2.98 i wstawia
      ja do wozka z mina na twarzy zeby nie bylo niedomowien. Pani domu robi dziwny
      ruch glowa jakby nie zauwazyla o co chodzi. Wyglada to na milczaca umowe on
      wino a ona moze robic co chce. Koszyki w wiekszosc pustawe. Dania barowe super
      drogie, ryby podsmierduja a mieso tez tak nie jakies tam super. Ladnie wyglada,
      bo np losos zawiniety dookla szpinaku z bialym serem w srodku to robi wrazenie.
      Sery super drogie. Np Drunken Goat (zjadlam troche probek za darmo) kosztuje
      $20 za funt. Ser ma smak taniego mydla. W ogole ich sery sa bez wyrazu. Nie
      moge zrozumiec kto placi za istnienie tej sieci chyba dragi.
      • fairy5 Re: whole foods 16.09.04, 17:22
        moze nie mowimy o tym samym sklepie :-) whole foods market u mnie przynajmniej
        to sklep-raj! wszystko jest swieze, ciekawsze niz w innych sklepach w okolicy i
        jest wiekszy wybor. Nawet sashimi robia mniam. Ja w sklepach tego typu kupuje
        bulk stuff np. olive z olivek nalewa sie ile chce, peanut butter mielony na
        miejscu, na wage grains takie jak couscous i kasza gryczana. Jest duzo tansze
        niz pakowane no i mam pewnosc ze swieze, ze nie lezalo w sklepie przez rok :-)
        Pewne rzeczy sa drogie -oczywiscie, np tuna cans - maja jakies specjalne, mi to
        potrzeba zwykle za pol dolara (czasem nawet kupie za 20c ;-)a tam kilka dolcow -
        bez sensu. W takich sklepach nie mozna robic zakupow wszystkiego bo sie nie
        oplaca, ale jest tyle super rzeczy (pasztet na wage mniam) ze nawet moj chlopak
        uwielbia tam chodzic ze mna!!!!-wiecie jak to faceci i zakupy ;-)Dlatego
        zalozylam ten watek, bo w sumie ten sklep jest u mnie dopiero od niedawna i
        jestem ciekawa co jeszcze moge tam kupic sprawdzonego .
        Pozdrawiam( od tego wszystkiego glodna sie robie)
        • funieczka Re: whole foods 16.09.04, 18:29
          ten sklep? Bo tym mowie. SPed dla pseudo intelektualistow. Daje im kilka lat i
          stocza sie jak kazdy inny. Przeciez wiekszosc mies i ryb wedruje do smieci.
          Wedlin nie maja zadnych. Maja za to jakeis patelnie na drugim pietrze po
          horrendalnych cenach. Boutique comes to my mind a ja w butiqach nie kupuje.
          • fairy5 Re: whole foods 16.09.04, 18:39
            pewnie maja rozne sklepy, nie mowimy o tym samym.
            a co to znaczy ze dla pseudointelektualistow?
            • funieczka Re: whole foods 16.09.04, 20:20
              www.wholefoods.com zapomnialam link. ten sklep?

Pseudointelektualisci... typy w okularach, ze znakiem V wyrytym na czole, to
              tak w skrocie. Ich kobiety rodza czesto po 40ce i wmawiaja swiatu ze tak ma byc.
      • hannamay Re: whole foods 16.09.04, 18:47
        ja zupelnie mam inne zdanie .. od paru lat robie zakupy w wf i nigdy, przenigdy
        nei bylam rozczarowana jakoscia a wrecz przeciwnie!!

zastanawiam sie, skoro jakosc jest tak mierna w wf- wedlug ciebie- to gdzie ty
        robisz zakupy? ktory sklep mozesz polecic?

_hannamay_
        • funieczka Re: whole foods 16.09.04, 20:22
          www.wholefoods.com ten sklep? Moze rzeczywiscie mowimy o roznych
          sklepach. Ja zakupy robie w sieciach raczej niz butikach i bardzo malo kupuje
          bo nie mam rodziny :( i w domu mnie nigdy nie ma :)
          • hannamay Re: whole foods 16.09.04, 22:47
            to wlasnie ten sklep .. mowisz ze robisz male zakupy w sieciach .. ktore
            polecasz z uwagi na lepsza jakosc? milo zawsze wiedziec wiecej ..

wlasnie powrocilam z wf i kupilam przepyszne, swiezutkie i pachnace borowiki na
            kolacje .. uff .. jesienia zawialo troszke :)

• funieczka Re: whole foods 17.09.04, 05:10
              hanna, jak dlugo jestes w stanach? mam wrazenie ze krotko.
              • hannamay Re: whole foods 17.09.04, 17:50
                hehe .. chcesz mnie zbic z tropu :))) .. zakupy w wf robie juz od prawie 4 lat
                jesli ci to pomoze w czymkolwiek :)

:)
                • funieczka Re: whole foods 17.09.04, 17:59
                  nie, nie chce, ale pomyslalam ze twoja fascynacja towarami wynika z krotkiego
                  pobytu w USA. Nic w tym zlego ja tez kiedys bylam tu nowa. A jak u ciebie jest
                  kolo stoiska z rybami, czy tez smierdzi w leci? Moze jest tak ze pelno
                  polglowkow za $5 a czystosc to tylko opryskanie amoniakiem.
                  • hannamay Re: whole foods 17.09.04, 18:05
                    wiesz, coraz czesciej mam watpliwosci czy kiedykolwiek faktycznie bylas w wf ..
                    byc moze na stronie interenetowej wylacznie..

to zupelnie sprzeczne co ty opowiadasz z tym co ja w kilku okolicznych sklepach
                    wf widze i kupuje ..

mniejsza o to!

• monari Re: whole foods 17.09.04, 16:52
      A ja robie zakupy w sklepach arabskich czy koreanskich gdzie produkty sa swieze
      i dozu lepszej jakosci niz w chain stores.
      • funieczka Re: whole foods 17.09.04, 18:01
        oh, my god!

Arabskich i koreanskich! Tez przeszlam ten etap az kupilam stara fete u araba,
        skonczylo sie awantura jak mi chcial udowodnic ze cala micha tego sera taka
        sama (byla!) i za miesiac zamknal sklep. Generalnie brudasy no ale kazdy szuka
        jakies innosci wiec okresowo czemu nie. Ja sie najlepiej czuje w Walmarcie,
        chociaz wiem ze swieze i czysto. Polecam sardynki z Walmartu szczegolnie te w
        musztardzie a obok zaraz sa Trisquits!!! Mniam.
        • cmok_wawelski hole fud 17.09.04, 18:11
          I tu bym sie szmpatcyynie zgodził z obiema Szanownymi Paniami, tzn że sklepy
          egzotyczne (w moim wypadku azjatyckie) są super ale i że poczucie higieny i
          czystości większości z tych narodów jest nieco... "odmienne".
          Nie mam przy tym na mysli chinskich potrawek z "polnego szczura" czy
          pieska "Fido" bo to tzlko tam.
          Spedziłem w Azji szmat czasu - to wiem co gadam (oraz co jem).

W sieci "Whole Food" tez lubimy robic zakupy. I nie wszystko jest tam drozsze
          niz w zwyklych supermarketach.
    • fairy5 Re: whole foods 17.09.04, 19:31
      lubie tez zakupy w trader joe's sklepik super i mam tez sklep larry's market :-
      ))
      • amberangel wole trader's joe 19.09.04, 07:59
        dobra selekcja i rewelacyjne ceny!
    • maruda78 Re: whole foods 20.09.04, 17:42
      Dosyc pricy, ale towar jest swiezy i nezly wybor - warto kupowac produkty z ich
      wlasnym logo (przez nich produkowane) - sa tansze i b. dobre (np. maslo).
      Ogolem - jest ok, zwlaszcza ten na Columbus Cirle - chociaz mam kilka sklepow,
      ktore lubie bardziej niz Whole Foods...
      • funieczka Re: whole foods 21.09.04, 22:44
        smrod przy rybach i mieso tez tak jakos zajezdza. Nie, to nie ja, naprawde.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka