09.11.04, 17:08

Obserwuj wątek
    • jaga_nj Re: spadek 09.11.04, 17:15
      ooops...ucieklo mi:)
      Czy ktos z was sie orientuje czy spadek kiedykolwiek traci swoja waznosc i czy
      jest miejsce gdzie mozna go odszukac bo adwokat prowadzacy sprawe juz nie
      praktykuje? Rowniez interesuje mnie gdzie najlepiej sporzadzic swoj testament?
      Czy ktos z was to robil? Z gory dziekuje:)
      • ambernyc Re: spadek 09.11.04, 19:26
        Jaga moge Cie polecic prawnika w NY, ale Tobie chyba wygodniej bedzie
        znalezc kogos w NJ, prawda?
        Amber
        -----------------------------
        "Lead me not into temptation, I can find it myself."
        • jaga_nj Amber:) 09.11.04, 20:37
          Dzieki, ale chyba musze w NJ, bo sprawa byla w NJ. To dla mojej znajomej, ktora
          nie mowi po angielsku i dopiero przyjechala. Wujek cos tam jej zostawil, ale
          bardzo dawno temu tzn. jakies 18 lat. Mysle, ze kazdy adwokat powinien wiedziec
          cos na ten temat. Jeszcze raz dziekuje:)
    • tamsin Re: spadek 09.11.04, 21:24
      a ja mam pytanie odnosnie spadku ale w Polsce. Czy jest mozliwosc zrobienia
      tego na odleglosc bez pojechania tam? Nie chodzi mi o procesowanie sie ale
      zostalam uznana przez sad spadkobierczynia, nigdy nie zglosilam sie po nic,
      dostalam tylko zawiadominie od drugiego spadkobiercy abym przepisala ten spadek
      na niego, dlatego wiem, ze cos tam dostalam. Macie jakies pomysly? Czy spadek w
      Polsce moze ewentualnie przepasc na skarb panstwa?
      • janek.usa z pieniedzmi spadkowymi to tak jak 15.11.04, 08:44
        z ksiazeczka mieszkaniowa. Niby sie nalezy ale jak co do czego to nie ma nawet
        gdzie zapytac. kiss ten spadek gudbaj.
        • tamsin Re: z pieniedzmi spadkowymi to tak jak 15.11.04, 15:55
          a co sie ewentualnie stanie z tymi pieniedzmi? jakos wydaje mi sie ze to
          naprawde za duzo zachodu aby sie wysilic, ale ciekawa jestem co sie dzieje w
          Polsce z takimi spadkami, ktorych nikt nie wybiera? ida na skarb panstwa?
        • jaga_nj Re: z pieniedzmi spadkowymi to tak jak 15.11.04, 19:52
          Czuje, ze jak zjawi sie tu nasza gospodyni to da jankowi.usa kiss"gudbaj" i to
          taki, ze z hukiem spadnie z forumowych schodow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka