kaja7 04.08.05, 07:48 czy jest ktos z was na tym forum z Wisconsin, Manitowoc, lub wogole z WI?? Pozdrwaiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta_midwest Re: czy jest ktos tu z WI, Manitowoc? 04.08.05, 22:29 Moja imienniczka o nicku "samo" jest z WI, ale nie pamietam dokladnie z ktorej miejscowosci. W tej chwili jest na wakacjach, ale odezwij sie do niej za kilka dni. Ja jestem z sasiedniego stanu, MN. Odpowiedz Link
triskell Re: czy jest ktos tu z WI, Manitowoc? 05.08.05, 08:09 marta_midwest napisała: > Moja imienniczka o nicku "samo" jest z WI, ale nie pamietam dokladnie z ktorej > miejscowosci. Jeszcze tak, ale Samo się przecież przeprowadza do Seattle. Podobno ma tu mieszkać jeszcze przed końcem roku :-). Odpowiedz Link
marta_midwest Triskell 05.08.05, 16:35 A skad te wiadomosci??? Mowila ze chce studiowac w Madison od przyszlego roku... Mam nadzieje ze zarty sobie robisz Tryniu, bo juz sie cieszylam ze mam kogos w miare blisko. Odpowiedz Link
triskell Re: Triskell 05.08.05, 20:20 marta_midwest napisała: > A skad te wiadomosci??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=26761708&a=26777883 Odpowiedz Link
marta_midwest Re: Triskell 05.08.05, 20:40 to ja juz nic nie rozumiem, jak rozmawialam z nia ostatnio na czacie mowila ze bedzie studiowala w WI, hmmm.... Odpowiedz Link
kaja7 Re: Triskell 05.08.05, 20:46 Marta, wlasnie ogladalam twoje zdjecia na Yahoo. Przecudowne, a te pod woda, zaprly mi dech. Patrzylam i patrzylam, jednym slowem piekne. No szkoda ze ta osoba wyjechala z WI, z tego wynika ze wyjechala. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marta_midwest Re: Triskell 05.08.05, 21:09 Dziekuje Kaja. A Samo jeszcze nie wyjechala, pojawi sie na forum za kilka dni i bedziesz mogla z nia pogadac:) Odpowiedz Link
samo Re: czy jest ktos tu z WI, Manitowoc? 10.08.05, 04:21 Na samym początku- i Marta i Triskell mają rację :o) Chcę studiować w Madison ale to jest 13 uniwerek w US i akceptują tylko kilkanaście procent z aplikujących transfer students. Istnieje więc ryzyko że się w tych procentach nie zmieszczę (chociaż mialam prawe same piątki więc może...) i wtedy nie będę miała już żadnego argumentu żeby się do Seattle nie przenieść, a przyjaciółka lobbuje straszliwie. Właśnie wróciłam do domu z kryjówki bo mnie tornado zastało na mieście- uroki życia w WI, podczas wakacji w nocy w namiocie przeżyłam atak paniki podczas najgorszej burzy w moim życiu. Wszystko to sprawia że mam coraz bardziej dość tego stanu i tęskno mi do jakiegoś umiarkowanego klimatu. A z drugiej strony mam tu już status rezydenta i opłata za studia będzie niższa niż w Seattle. No i nie wiem. Przykro mi. Ja zazwyczaj takie decyzje podejmuję w kilka godzin, więc się okaże. W pażdzierniku mi odpowiedzą z Madison, jak mnie nie przyjmą to spadam do Seattle. Może się jednak okazać że tam już tylko Trinia będzie na mnie czekać bo kilka dni temu przyjaciółka stwierdziła z kolei że już jej się Seattle znudziło i myśli o Texasie lub Arizonie. Ech, życie :o) A jestem w Stevens Point, 113 mil od Manitowoc.A co robisz Kaju w krainie sera i zardzewiałych pick-up'ów kaszlących przeżutym tytoniem przez okna? Odpowiedz Link
irena2005 Re: czy jest ktos tu z WI, Manitowoc? 11.08.05, 01:43 A ja jestem z Chicago....To tylko 3 godziny od Ciebie. Odpowiedz Link
kaja7 Re: czy jest ktos tu z WI, Manitowoc? 22.08.05, 06:24 Ja bede mieszkała dopiero w Manitowoc od grudnia lub stycznia. czyli jeszcze 4 miesiące w Polsce. Wychodze za mąż a terza czekam na wize narzeczenską. Odpowiedz Link
samo Re: czy jest ktos tu z WI, Manitowoc? 22.08.05, 08:06 Czyli przyjedziesz w samym środku naszej wspaniałej zimy! :o) Będzie śnieg po kolana i minus 20 stopni, ale pewnie w domku u Ciebie będzie gorąco. Jeśli chcesz to odezwij się po przyjeździe, pozdrawiam Odpowiedz Link