nekos 23.12.05, 12:57 zmieniacie opony na zime?? ja zmienilem dzisiaj bo u mnie chociaz w dzien jest w miare cieplo i slonecznie w nocy sa przymrozki i slizgawica. szczegolnie niebezpiecznie sa gorskie drogi ktorymi jezdze do pracy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamkoltowski Re: opony zimowe 23.12.05, 13:41 eej, to gdzie ty pracujesz ? gorskie drogi ? ja tam raczej opon na zime nie zmieniam :) no, ale powiedz nam czy po zmianie opon czujesz roznice, znaczy sie poprawe na lepsze ? Odpowiedz Link
ubukrool Re: opony zimowe 23.12.05, 14:11 W Polsce zawsze zmienialem na zimowe, a roznica jest naprawde duza i odczuwalna. A tutaj w Chicago to chyba nawet nie wiedza, ze moga byc jakies zimowe opony Odpowiedz Link
nekos Re: opony zimowe 23.12.05, 14:12 sa bardziej miekie. ale dopiero mi je zalozyli wiec tyle co przyjechalem do domu. musze sie wybrac na jakas slizgawke:-)) Odpowiedz Link
sorbet5 Re: opony zimowe 23.12.05, 18:55 Jezdzac maluchem w Polsce nie martwilam sie o zmiane opon, bo i tak mnie na to nie bylo stac. A tu sie opon na zimowe raczej nie zmienia, bo gor brak, a jak snieg posypie, to i tak kazdy jedzie 5 mph :) Odpowiedz Link
anyaw73 Re: opony zimowe 23.12.05, 19:55 ja jadyna rzecza ktora robie to zmieniam naped z 2 na 4 kola w zimie........bo o zmienianiu opon to tu nikt nie slyszal...... Odpowiedz Link
ewka5 Re: opony zimowe 23.12.05, 22:06 to ciekawostka, ze nie spotkalam tu czlowieka, ktory zmienialby opony na zimowe. A ilekroc zdarzalo mi sie zapytac o to, widzialam zawsze zdziwione oczy, hahahahahaa. P.S. Ja tez nie zmienilam, wiec. Odpowiedz Link
macko74 Re: opony zimowe 24.12.05, 01:59 Wielu jezdzi na tzw "all year tires" i nie ma potrzeby ich zmieniac. Jedno co wiem to kierowcy trockow na zime obowiazkowo woza ze soba lancuchy ;-) Inna sprawa ze u nas to sie zrobila odwilz i taka mam tu Zime ...puki co . Pozdrowka. Macko. Odpowiedz Link
marxx Re: opony zimowe 24.12.05, 06:27 ja ostatnio bylem zmuszony kupic dwie nowe....i myszkujac po sklepach za oponami znalazlem nap[rawde pokazna ilosc zimowek :) tylko kto to tu w usa kupuje? m Odpowiedz Link
nekos Re: opony zimowe 26.12.05, 13:26 macko74 napisał: > Wielu jezdzi na tzw "all year tires" i nie ma potrzeby ich zmieniac. > Jedno co wiem to kierowcy trockow na zime obowiazkowo woza ze soba lancuchy ;- ) > Inna sprawa ze u nas to sie zrobila odwilz i taka mam tu Zime ...puki co . > Pozdrowka. > Macko. tez kiedys zawsze jezdzilem na takich ale do tego samochodu nie moglem znalezc rozmiaru wiec dlatego kupilem zimowe. Odpowiedz Link