sylwiaa3 Re: Tragedia w Katowicach 29.01.06, 19:02 ;))) Teraz po tragediach -ta w Katowicach nie pierwsza- będą oczyszczać dachy większych budynków,aż do wiosny. Odpowiedz Link
belissarius Re: Tragedia w Katowicach 30.01.06, 04:55 No... Jestem wręcz zdruzgotany obfitością waszych wypowiedzi i tym, jak bardzo was ta tragedia przejęła. Największa budowlana i trzecia w ogóle (po dwóch lotniczych) katastrofa w Polsce, a wy to asteriksami załatwiacie? Nie ma co... Forum Chicago w sprawach polskich ma niezwykle wiele do powiedzenia. Aż dech zapiera z wrażenia. Ja spędziłem przed telewizorem całą sobotę i prawie całą niedzielę i jestem pełen podziwu dla tych strażaków, lekarzy, pielęgniarek, policjantów i dla ich profesjonalizmu. Przy 17-stopniowym mrozie prowadzili prawdziwy wyścig ze śmiercią i choć nie mogli go wygrać, to przecież zrobili wszystko co mogli. Postawą polityków zajmować sie nie zamierzam, bo to zawsze syf i chęć zbicia kapitału na ludzkim nieszczęściu. 66 ofiar na dziś i nikt nie wie ile tam jeszcze pod gruzami zostało. Dowiemy się za parę dni, bo jutro wchodzi ciężki sprzęt. Dla mnie najbardziej wstrząsające były słowa Macieja Firleja z TVN24, który w nocy donosił spod szpitala w Siemianowicach: "Jest przerażająco cicho. Od 22-giej nie przyjechała zadna karetka. A to oznacza tylko jedno..." Odpowiedz Link
sorbet5 Odp. Bellissariusowi 30.01.06, 05:30 Jesli napisanie ostatniego postu w jakis sposob pomoglo Ci w zrozumieniu czy ustosunkowaniu sie do tej tragedii Odpowiedz Link
marxx Re: Tragedia w Katowicach 30.01.06, 05:30 No masz racje Beli.... ale co ja/my mielismy napisac???...ze to tragedia, ze nieszczescie dla rodzin, ze ludzie stracili zycie i zostali kalekami a iles tam setek ludzi pomaga reszcie? Ja to wszystko wiem i reszta z nas tez wie... Ten watek nie powstal aby dostac nagrode Pulitzera a tylko po to aby pozostawic swieczke i w duchu pomyslec ze takie tragedie dosiegaja nas w najmniej odpowiednich, najbardziej nieoczekiwanych momentach... m Odpowiedz Link
agakoza1 Re: Tragedia w Katowicach 30.01.06, 10:44 no i nie kazdy ma TVN! a na CNN malo o tym, dzis dopiero z internetu przypadkiem sie dowiedzialam. (*)(*)(*) Odpowiedz Link
ewka5 Re: Tragedia w Katowicach 30.01.06, 12:44 agakoza1 napisała: > no i nie kazdy ma TVN! a na CNN malo o tym, * relacje dla CNN robila polsatowska Smoktunowicz. Odpowiedz Link
macko74 Re: Tragedia w Katowicach 30.01.06, 21:30 Stalo sie, ludzie zgineli i nikt juz tego nie cofnie.... TRAGEDIA...i nadzieja ze wladze cos wkoncu zrobia , zeby sie to wiecej nie powtorzylo, a my nie bedziemy sie chyba klocic kto co ile napisal i jak bardzo mu jest przykro (mam nadzieje) Pozdrowka @LL. Macko. PS Tek krutki poscik to moja "swieczka" ........ Odpowiedz Link
macko74 Re: Tragedia w Katowicach 30.01.06, 21:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35824205 Wielu juz tam swoje "swieczki" zapalilo, jak macie potrzebe watek jest wciaz otwarty.... Odpowiedz Link
belissarius Re: Tragedia w Katowicach 31.01.06, 04:46 No więc pochylam głowę w milczeniu. Dobrego dnia. Już mnie więcej na tym forum nie zobaczycie. Żegnam ozięble. Odpowiedz Link
macko74 Re: Tragedia w Katowicach 31.01.06, 10:22 Zly czas nastal wszyscy sie na cos obrazaja...............szkoda..... Ja sie dzisiaj obrazam na siebie samego !!! BYE. Odpowiedz Link
macko74 Re: Tragedia w Katowicach 31.01.06, 10:27 .......powoli mi przechodzi............... Odpowiedz Link