Dodaj do ulubionych

POOOMOCY!!!!!!!!!!

09.08.04, 18:19
HEJ!MAM 20 LAT ,JESTAM STUDENTKĄ Z WROCŁAWIA Z PROBLEMAMI TAKIMI JAK WY I
JESZCZE GORSZYMI... ZACZĘŁO MI SIĘ TO DOŚĆ DAWNO JUŻ NAWET NIE PAMIĘTAM
KIEDY...ALE TERAZ DOPIERO ODCZUWAM TO DOTKLIWIE ...WIEM O HIRSUTYŹMIE JEDYNIE
Z KSSIĄŻEK NO I INTERNETU .NIGDY NIE BUYŁAM U ENDO LUB GINEKOLOGA PO PROSTU
BOJĘ SIĘ I WSTYDZĘ WIEM ŻE TO ŚMIESZNE ALE CHOROBA BO U MNIE Z PEWNOŚCIĄ JEST
TO JEDNOSTKA CHOROBOWA STANOWI PRAWDZIWĄ TRAGEDIĘ . PRZEJDĘ DO
KONKRETÓW :MOJE NOGI OKOLICE BIKINI STANOWIĄ TOTALNĄ PUSZCZĘ NIE UBIERAM
SPÓDNIC OMIJAM KRÓTKIE SPODENKI BOWIEM WŁOSKI ODRASTAJĄ PO DEPILOWANIU JUŻ NA
DRUGI DZIEŃ A JA JUŻ TRACĘ SIŁY FIZYCZNNE OI PSYCHICZNE DLATEFO CHODZĘ NAWET
W NAJWIĘKSZE UPAŁY W SPODNIACH. BRZUCH , OKOLICE SUTEK ,RĘCE NAWET PALCE
DŁONI I STÓP POROŚNIĘTE SĄ TYM ŚWIŃSTWEM A ŹE JESTEM BRUNETKĄ WSZYSTKO JEST
STRASZNIE WIDOCZNEOCZYWIŚCIE STANDARDOWY WĄS KTÓREGO STARAM SIĘ NIE TYKAĆ
STANOWI CZĘSTĄ ZMORĘ MYCH KOSZMARÓW NOCNYCH .NIE MIAŁAM JUŻ SIŁY NA
DEPILACJĘ PRZEMOGŁAM SIĘ I ODWIEDZIŁAM KOSMETYCZKĘ CZUŁAM SIĘ JAK ZWIERZĘ W
KLATCE .KOSMETYCZKA OWA POTRAKTOWAŁA MOJE NOGI WOSKIEM ZROBIŁA TO
NIEDOKŁADNIE I BOLEŚNIE MIAŁAM PO PROSTU DOŚĆ GDY WRÓCIŁAM DIO DOMU
ZOBACZYŁAM KOSZMAR MOJE NOGI PODSKÓRNIE POKRYTE BYŁY KRWIĄ MYŚLAŁAM ŻE SIĘ
ZABIJĘ BYŁAM PEWNA NADZIEJI ŻE MOOJE NOGI CHOĆ PRZEZ PEWIEN CZAS BĘDĄ
GŁADKIE A TU TAKIE COŚ GDYBY NIE WIARA TO Z PEWNOŚCIĄ POPEŁNIŁABYM
SAMOBÓJSTWO . JESTEM SAMA NAPRAWDĘ MOI RODZICE NAWET NIE DOMYŚLAJĄ SIĘ
PROBLEMU , PRZYJACIELE TAKŻE A JA CZUJĘ ŻE JESTEM U KRESU WYTRZYMAŁOŚCI
PSYCHICZNEJ CO MAM ROBIĆ PORADŹCIE JAK PRZEMÓC STRACH PRZED LEKARZMI I
LUDŹMI PROSZĘ....POZDROWIENIA
Obserwuj wątek
    • catherrine Re: POOOMOCY!!!!!!!!!! 09.08.04, 23:10
      nie krzycz :)))))
      wszystkie rozumiem Twoj problem- nie mozesz sie zalamywac- powinnas natychmiast
      isc do lekarza- a nuz moze akurat Tobie uda sie wyleczyc? :) a przynajmniej
      zapobiec wzrostowi? nie wolno sie poddawac- bo trzeba sie anstawic na dlugie
      leczenie- sa tu takie z kilkuletnim stazem- nawet ja- chociaz mam tylko 18
      zmagam sie z tym dlugo... idz do lekarza i poczytaj co tu sobie piszemy :))
      moze bedzie Ci razniej- bo jest nas chorych ponad milion jak to obliczyly
      dziewczyny z blogu o hirsutyzmie :)
      ach- jesli rodzice i znajomi nie domyslaja sie to moze nie jest az tak zle ;) ?

pozdrawiam cieplutko, trzymaj sie :)
    • lakshmee Re: POOOMOCY!!!!!!!!!! 10.08.04, 19:29
      Hej, Nicole! :) Czytalam Twoj opis, jak gdybym czytala swoj wlasny... Dla nas,
      dziewczyn z tego forum, to okropny problem, ale nie mozna go zostawiac samemu
      sobie, bo Cie zniszczy. I tak juz pewnie wyrzadzil mnostwo szkod.
      Moze Ci pomoge, jesli napisze, jak ja staram sie z tym walczyc.

1. Pierwsza sprawa - gorna warga. Najwiekszy kompleks, bo najbardziej widoczny.
      Nie zostawiaj go samemu sobie! Mozna go usunac woskiem lub peseta albo
      delikatnym kremem (ja uzywam pesety), na poczatku oczywiscie boli, ale potem
      robi sie to juz bez grymasow. Jedna z dziewczyn opisala koszmarne doswiadczenia
      z kosmetyczka, to dobra przestroga, "wasika" pozbadz sie sama. Zobaczysz, to
      bedzie pierwszy krok, ktory bardzo wiele zmieni. Ja czekalam z ruszeniem
      swojego o wiele za dlugo moim zdaniem, bo do 17 roku zycia. Pozniej depresja
      zmusila mnie do chwycenia pesety i wyrwania cholerstwa. Nawet nie wiesz, ile
      sie dzieki temu zmienilo!!! :) Warto sie pomeczyc, pozniej i tak wejdzie Ci to
      w nawyk, tak jak regulacja brwi. Zrob to wieczorem, przed i po oczysc skore
      zwyklym tonikiem do twarzy, nie zostana Ci slady.

2. Nogi - strasznie duzo z nimi zachodu, ale uwazam, ze warto poswiecic te 2,5
      godziny (tyle czasu zajmuje mi dokladne ogolenie nog), zeby potem cieszyc sie
      sukienkami czy spodniczkami. Staraj sie je zakladac najczesciej jak mozesz,
      zaraz inaczej spojrzysz na siebie sama. Chocbys miala wstawac te dwie godziny
      wczesniej... Zapewne mamy malo spodniczek w naszych szafach, no coz, ja nie mam
      wcale, mam tylko jedna sukienke, wlasnie w niej siedze (bo zar leje sie z
      nieba), ale naprawde warto w nie zainwestowac. Kup sobie cos ladnego, jesli nie
      masz. Nie mysl o sobie jak o niepelnowartosciowej kobiecie, bo to nieprawda!
      Mamy okropnego pecha z tymi klakami... Ale musimy byc dzielne i nie poddawac
      sie :))

3. Okolice bikini - moja zmora. Jestem chora, jak mam sie tam depilowac, robie
      to tylko wtedy, kiedy naprawde musze. Bo i po co czesciej tyle zachodu?

4. Wloski na brzuchu, piersiach - z piersiami nic nie robie, bo nie wiem jak.
      Moze ktoras z Was mi podpowie? :) Te ponizej pepka zalatwiam peseta albo
      golarka, w zaleznosci od tego, czy mi sie spieszy.

5. Rece - moje wloski sa ciemne, b. dlugie, ale dosc delikatne, wiec po prostu
      je gole, nie mam pozniej tarki na skorze :) Ktoras z dziewczyn niedawno
      odkryla, ze depilator uzyty do rak nie sprawia wielkiego bolu :) Musze
      sprobowac, jak na razie sie boje...

To chyba tyle, troszke mi sie rozpisalo :) Pozdrawiam cieplo i zycze
      powodzenia :))
    • baska20 Re: POOOMOCY!!!!!!!!!! 11.08.04, 23:57
      Czesc, ja rowniez mam 20 lat i studiuje w Krakowie. Mam taki sam problem jak
      Ty! Bardzo trudno jest mi z tym.Rodzice i znajomi nawet nie mają pojęcia o moim
      problemie. Najgorsze jest to że nawet nie pamietam kiedy ostatnio wlozylam
      strój kąpielowy. Za każdym razem wymyślam głupie wymówki jak znajomi zapraszaja
      mnie na basen. Zamykam sie przed ludzmi, nawet nie chce sie zwiazac na stale z
      jakimkolwiek chlopakiem bo pewnie nie zaakceptowl by tej choroby!A wlasnie mam
      okazje byc ze swietnym chlopakiem- moim wieloletnim przyjacielem. Zaiskrzyło
      coś miedzy nami, a ja chyba jestem zakochana, ale na tą miłość nie pozwala mi
      hirsutyzm. OKROPNE! Teraz jedynie mogę Cię jedynie pocieszyć pisząc Ze nie
      jestes sama z tym problemem. Próbowałam wielu rzeczy: golenie depilacja
      woskiem, depilatorem i wydaje mi sie ze jest coraz gorzej. Myslalam kiedys o
      endokrynologu ale wstydze sie pokazac nawet lekarzowi. A na depilacje laserowa
      nie mam kasy. Moze kiedys co na to wymyslą? Pozdrawiam. I jak moge prosić,
      napisz czasem>
    • mika261 Re: POOOMOCY!!!!!!!!!! 05.10.04, 15:23
      a czego tu sie wstydzić?lekazra?daj spokój.Lekarz takie jak ty widzi codzinnie-
      w końcu to jego specjalizacja.Ja nie miałąm oporów przed lekarzem co wieęcej
      zwiedziłąm ich w okolicy wielu zanim trafiłamna kompetentnego.Skieruje cie na
      badanie hormonów, możliwe ze masz za wysoki testosteron.co do samobojstwa to
      nie ty jedna z tą chorobą masz na to ochotę.Najpierw sie spróbuj leczyć-
      dopukijest nazdieja odłuż samobójstwo-ja tak zrobiłąm ale jeśli sie nie wyleczę
      to i tak to zrobię.Mam gdzieś wiare i boga-on tez ma mnie gdzieś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka