20.04.05, 19:19
mam pytanie czy ktoras z was bierze spironol ja biore ale nie wiem na co on
tak doklanie jest.
Obserwuj wątek
    • nothend Re: spironol 21.04.05, 21:39
      Hej
      ja tez bralam spironol ze 3 miesiace. tez kompletnie nie wiem,po oc on jest i
      czemu lekarz mi przepisala. a co najwazniejsze nic mi nei pomógł:(
      • mika261 Re: spironol 22.04.05, 09:55
        A czego można sie spodziewać po 3 miesięcznym okresie leczenia spinorolem?Z tego co wiem jakies efekty zauważa sie dopiero po 6 miesiącach.a spironol jest na hirsutyzm idiopatyczny, czyli taki którego nie wywołuje testosteron tylko samoistnie się pojawił.Z tego co wiem jest skuteczny.
    • medzi1 Re: spironol 23.04.05, 11:25
      mnie po tym spironolu bardzo bala jajniki zwijam sie z bolu niewiem czy tak
      powinno byc wizyte u endo mam dopiero za miesiac czy ktoras z was miala takie
      bole po spironolu??
    • pauli23 Re: spironol 23.04.05, 14:27
      Witaj Medzi:-)
      oj, chyba powinnas odwiedzic lekarza jak najsyzbciej, mozliwe ze kaze Ci
      przerwac kuracje spironolem, jesli tak na Ciebie dziala... lub Cie przynajmniej
      uspokoi.. Spironol jest ogolnie na obnizenie cisnienia, ale z tego co wiem,
      jeden z jego 'skutkow ubocznych' jest wlasnie taki, ze obniza takze to co u nas
      za wysokie... Ja go biore juz od 4 miesiecy i dziwne, ale jakoś szybko
      zauważyłam różnicę.. rzeczywiscie jest lepiej. Tyle, ze przez pierwsze dwa czy
      trzy miesiace brałam do tego równolegle jeszcze castagnus (ziołowe, bez recepty)
      Oprocz tych na brodzie - (niestety wciaz je wzmacniam wyrywaniem penseta, bo co
      robic?..) wloski odrastaja troche ciensze i dluzej im to zajmuje:-). Co do
      innych (odczuwalnych) skutków ubocznych, to ogólnie jest w porządku, tyle ze
      wciąż mi snu brakuje i energii troche mniej, no i mam właśnie zamiar porobić
      podstawowe badania zeby sprawdzić czy wszystko w porządku.
      A jak to jest u Ciebie, nie widzisz zadnej absolutnie poprawy..?
      trzymaj sie cieplutko, a ja bede trzymac kciuki zeby i u Ciebie cos drgnęło!
      papa:-)
      • mjos Re: spironol 28.04.05, 19:51
        brałam spironol-powiem tak piłam dużo więcej a i tak sie odwodniłam do tego
        stopnia, że mdlałam na drodze...
        poandto uwaga!!!mi pogorszył sie hirsutyzm:(
    • gonia45 Re: spironol 30.04.05, 12:04
      Przeczytałam informację o spinorolu i jest tam napisane, że może WYWOŁAĆ
      hirsutyzm!!! To jak to jest?
      • medzi1 Re: spironol 30.04.05, 15:41
        ja przestalam brac spironol zle sie czulam po nim.Nefi ile bralas spironol ze
        ci sie powiekszyl hirsutyzm.juz nie biore tego swinsta fajnie ze lekazre nam
        przepisuja taki syf czy oni nie maja zielonego pojecia jak nas leczyc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka