Dodaj do ulubionych

WOSK NA ZIMNO - ?

08.06.05, 13:08
Obserwuj wątek
    • nokia84 Re: WOSK NA ZIMNO - ? 08.06.05, 13:10
      Wiecie co dziewczyny... Kupilam sobie ostatnio WOSK na zimno firmy Veet i
      chyba nie umiem czytac ulotek albo co... Pisalo ze mam go rozgrzac w rekach i
      nalozyc na cialo, dokladnie przygladzic i po 10 sekundach zerwac ale zerwal
      mi sie sam wosk, bez wloskow co bylo dla mnie kompletnym zaskoczeniem...
      Wydalam na to 20zl i teraz nie wiem co mam zrobic... Moze doradzice co nie
      tak zrobilam? Sama juz glupieje...
      • sofi11 Re: WOSK NA ZIMNO - ? 08.06.05, 13:26
        wydaje mi się że masz za mocne włosy. jesli tak - to tylko wosk na ciepło,
        efekty powinny być lepsze. w moim przypadku wosk w plastrach też nic nie daje
        jesli chodzi o nogi:(
        • nokia84 Re: WOSK NA ZIMNO - ? 08.06.05, 13:41
          tez tak mysle ze mam takie wlosy! MASAKRA... ale 10 sekund wystarczyloby? na
          przytrzymanie nawet troszke dluzej to mialam... ehh...
          • sofi11 Re: WOSK NA ZIMNO - ? 08.06.05, 17:11
            10 sekund na co? na rozgrzanie wosku? zdecydowanie tak. włosy na nogach
            generalnie nie nadają się do depilacji woskiem na zimno, chyba że nigdy w życiu
            nie goliło się nóg, albo są one juz włosy sa osłabione np. depilatorem. W
            innych wypadkach wosk na zimno nic nie daje- i wierz mi, nie jesteś wyjątkiem,
            wiele moich kolezanek ktore nie maja h. tez nie daja sobie rady z woskiem na
            zimno. pozdrawiam.pa
    • tatiana8 Re: WOSK NA ZIMNO - ? 08.06.05, 18:35
      Zdaje się, ze na wizażu jedna dziewczyna pisała, ze plastry działają jej, wtedy
      gdy po przyklejeniu do skóry ogrzewa chwilę suszarką, później odczekuje aż
      wystygnie i wtedy odrywa.
      Próbowałam tak, plaster się strasznie mocno przykleił. Wyrwało mi prawie
      wszystkie włosy, ale za bardzo mnie bolało i jednak wróciłam do depilatora.
      Może spróbuj ten sposób jako ostatnią deskę ratunku. :)
      • sofi11 Re: WOSK NA ZIMNO - ? 09.06.05, 00:40
        tatiano -
        • sofi11 Re: WOSK NA ZIMNO - ? 09.06.05, 00:41
          tatiano - BARDZO DZIEKUJĘ za ten pomysł z suszarką!! przed chwilą zgodnie z
          Twoimi wskazówkami zrobiłam sobie wosk na nóżki i jestem pod wrażeniem -
          jeszcze nigdy nie były takie gładkie!! ja bólu nie czułam prawie żadnego. to
          teraz będzie mój sposób:) pozdrawiam serdecznie!!
    • bzzzk Re: WOSK NA ZIMNO - ? 09.06.05, 01:31
      przed zabiegiem powinnaś odtłuścić skórę, czyli jak używałaś balsamu to
      najlepiej ją umyć, gdzieś czytałam żeby posypać odrobiną talku jeśli wosk mimo
      to nie chce się dobrze przykleić. i ważne czy zrywałaś ruchem do góry
      (prostopadle do nogi) czy wzdłuż nogi (równolegle). na mnie Veet akurat działa
      (żaden inny w plastrach niestety nie), a włosy mam mocne, czarne, gęste...
      dziewczyny, jak to jest, że nie skutkuje u mnie wosk na ciepło (próbowałam parę
      razy, najczęściej Veet), a na zimno tak, skoro jest teoretycznie słabszy? może
      ja jakaś nietypowa jestem;)
      pzdr.
      • nokia84 Re: WOSK NA ZIMNO - ? 10.06.05, 14:04
        A wracajac do firmy VEET to uzywalyscie pianki do depilacji co rozpuszcza
        wlosy? ja ostatnio probowalam na okolice bikini ale troszke pieklo i skora byla
        podrazniona... a chcialam sprobowac na dekolt ale sie boje... juz nie wiem co
        mam zrobic z tymi wlosami...
        • bzzzk Re: WOSK NA ZIMNO - ? 11.06.05, 15:22
          może nie próbuj już na dekolt, skoro bikini podrażniło... ale niby bikini
          bardziej wrażliwe, może przestestuj na małym kawałku dekoltu? miałam kiedyś
          taką piankę, ale mam chyba za mocne włosy, bo z połowa to ich została po takim
          zabiegu:/ no i zawsze się bałam, że skórę podrażni, szczególnie bikini jak
          spłynie gdzie nie trzeba, więc eksperymenty z piankami i kremami zarzuciłam
          dawno. już wolę te włosy wyrwać, przynajmniej mocniejsze nie odrastają...
          pzdr.
    • theday Re: WOSK NA ZIMNO - ? 12.06.05, 10:28
      przed takim zabiegiem dobrze jest wziąć gorącą kąpiel (no ale nie za gorącą)
      która rozgrzeje ciało i rozszerzy pory co spowoduje że nie bedzie się aż tak
      odczuwało bólu i włoski wyjdą łatwiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka