Gość: tenebreuse
IP: *.dynamic.chello.pl
02.01.11, 17:25
Witam wszystkich.
Kilka dni temu pozwoliłam sobie założyć nowe, przejrzyste forum, bazujące na ciemnych kolorach i specjalnie przeznaczone dla osób cierpiących na migrenę.
migrena.vot.pl
Za parę dni powyższy adres zostanie przekierowany na ładniejszą domenę migrena-forum.pl, która na tą chwilę jest jeszcze nieaktywna.
Forum jest i będzie pozbawione reklam :)
Już niebawem stuknie mi 32 rocznik żywota, przy czym na chroniczne migreny cierpię już ponad 20 lat. W międzyczasie dołączyły się do tego niemal codzienne nerwowe bóle głowy :( Na tym polu nieczęsto doskwiera mi samotność, mimo że w życiu z ogólnie pojmowaną samotnością radzę sobie całkiem nieźle. Jak dotąd nie udało mi się spotkać w cztery oczy osoby cierpiącej na tak intensywne bóle jak ja, toteż chwilami czuję się jak ufo :)
Przeznaczeń nowego forum jest wiele. Przede wszystkim w uporządkowanych kategoriach każdy z nas może wyrażać swoje opinie o stosowanych jak dotąd metodach leczenia oraz wszelkich innych metodach i środkach, które pomagają łagodzić ból. Jako, że przyczyny migreny bywają bardzo różne, tak samo i zastosowane środki mogą powodować u każdego inne skutki - ale o tym wszyscy bardzo dobrze wiedzą :) Mimo to warto zapoznać się z tego typu zbiorczymi opiniami. Ostatnimi czasy cienko u mnie z finansami, więc chwytam się jak najtańszych metod i leków ziołowych. Może na tym polu odkryjemy coś wspólnie.
Dodatkowo w działach przeznaczonych do pogaduszek można pisać o wszystkim, co dotyczy migreny, zadawać pytania, dawać rady itp. Jest też wątek na rozmowy wszelkie inne, więc ogólnie rozmawiać można o wszystkim.
Pozakładałam już sporo tematów, bo nie mogłam się powstrzymać :) Mam jednak nadzieję, że wkrótce pojawią się pierwsi użytkownicy, którzy wprowadzą nowe tematy, ciekawe pomysły i ogólnie rozkręcą nowe forum. Wszelkie uwagi, propozycje i poprawki mile widziane :)
Logo jest jeszcze takie trochę dziwne, osobiście kojarzy mi się z burritos :D Stworzone na szybko, żeby jakieś logo w ogóle było. Z czasem może wymyślę coś bardziej neutralnego. I raczej nie będzie to zdjęcie osoby masującej skronie - takie obrazki raczej nikomu z nas nie pomagają ;)
Pozdrawiam wszystkich i żywię nadzieję, że nikt w Was nie leży teraz w cierpieniach po sylwestrowym szaleństwie :/