IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 09:51
Może komuś pomoże ostropest. Zaczęłam go zażywać jakoś w październiku na zupełnie inne problemy - łuszczycę. Ta wprawdzie jest mało ustępliwa, ale za to zauważyłam "skutki uboczne" - migreny znacznie łagodniejsze, rzadsze i szybko ustępujące po zażyciu zwykłego apapu. No po prostu jestem w szoku. W opisie działania ostropestu odkryłam , że pomaga też w migrenie wiec może w moim przypadku tak się naprawdę dzieje. Ostropest generalnie regeneruje wątrobę, a ktoś tu kiedyś pisał że problemy migrenowe mogą brać się z powodu
złego funkcjonowania wątroby. To może ma jakiś sens. Może warto spróbować.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Ostropest IP: *.ntlworld.ie 15.03.11, 10:30
      Dzieki Ewka.Chetnie wyprobuje ten specyfik ,a czy moge dostac go w aptece i czy jest drogi?
      • Gość: Ewka Re: Ostropest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 11:08
        Ja akurat kupowałam na allegro ziarenka, które mielę w młynku do kawy i jem 2- 3 razy dziennie po 1 łyżeczce. Podobno najskuteczniejszy jest świeżo zmielony. Kosztuje kilkanaście złotych, ale starcza na dłuugo. W aptece chyba też jest,z tym że już drożej to wychodzi. No i z niego robi się znany wszystkim sylimarol.
        • Gość: kasia Re: Ostropest IP: *.ntlworld.ie 15.03.11, 14:12
          No to ja tez zamowie sobie na allegro.....
          Dziekuje i pozdrawiam :)
    • nessie-jp Re: Ostropest 16.03.11, 16:18
      Błagam...

Migrena NIE jest efektem "źle funkcjonującej" wątroby. Choroby wątroby są poważne w skutkach i bardzo trudne do leczenia, ale akurat migrena nie jest chorobą związaną z wątrobą, tylko z systemem nerwowym.

Nie znaczy to, że ostropest się migrenikom nie przyda
      • Gość: Ewka Re: Ostropest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:03
        Błagam.....
        Na allegro prowadzą działalność normalne sklepy - tak jak w realu, nigdy nie kupowałaś czegoś w sklepie zielarskim? I tu i tu nie mamy wpływu na przechowywanie towaru czy sprawdzenie jego pochodzenia, myślę że w obu przypadkach towar musi być odpowiednio sprawdzony i ometkowany. Po prostu ostropest wychodzi znacznie taniej w postaci naturalnej niż sylimarol. Kwestia zasobności portfela....
        • nessie-jp Re: Ostropest 17.03.11, 22:55
          > Na allegro prowadzą działalność normalne sklepy - tak jak w realu, nigdy nie ku
          > powałaś czegoś w sklepie zielarskim?

Serio? Nie, nie kupowałam. Zioła, żeby miały sens, muszą pochodzić ze specjalnych upraw, a zawartość składników aktywnych w nich musi być standaryzowana.

Inaczej to masz przyprawę do kanapek.

• annthonka Re: Ostropest 18.03.11, 07:47
            Grunt to autosugestia. Jeżeli ktoś mocno wierzy, że mu przyprawa do kanapek pomaga na wątrobę, to mu zapewne pomoże ;))
          • Gość: Ewka Re: Ostropest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 11:46
            Kurczę, to współczuję, wygląda na to, że po przysłowiowy rumianek należy sie wybierać bezpośrednio do producenta specjalnych upraw...... A może oni czasem oddają swoje produkty do specjalnych sklepów?
      • katrin3783 Re: Ostropest 27.03.11, 22:22
        Ja kupuję ostropest w Wasz Sklep Zdrowa Tradycyjna i Ekologiczna Żywność na Koszykowej 20 w Warszawie . Maja ekologiczny ostropest sprawdzony polski.. Maja tez swoja strone internetową www.waszsklep.com.pl. Można zamówić przez internet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka