Gość: meg22 IP: *.smrw.lodz.pl 20.12.11, 17:14 Co sądzicie o opinii, że migrena ma podłoże psychosomatyczne? Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Psychosomatyka 22.12.11, 02:11 Nie ma na pewno, na 100%. ta teoria zostala juz dawno obalona, bardzo przepraszam ze nie mam czasu szukac teraz linkow (watki byly) ale mozecie mi wierzyc na slowo ze 100000% nie ma podloza psychosomatycznego- ma neurologiczne. Twoja tez nie ma , Blekitna Panienko i jak ktos ci wmawia inaczej to go kopnij w genitalia i pwiedz ze wlasnie odczuwa bol psychosomatyczny bo skojarzyl to z kopnieciem wiesz gdzie... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
bluespainter Re: Psychosomatyka 23.12.11, 13:44 Kolejny mit. Dolegliwości neurologiczne są raczej objawem migreny a nie jej przyczyną a prawdziwym źródłem migreny jest zatrucie organizmu.....jakkolwiek to nazwiemy : histamina, tyramina...ogólnie rzecz biorąc chodzi o produkty przemiany materii, których organizm sam nie potrafi usunąć z ustroju. Działania neurologów ograniczają się do walki z bólem, stąd bezskuteczność tych działań. Migrena wraca. A wystarczy się odtruć np. przy pomocy: soku z buraków lub serwatki Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Psychosomatyka 27.12.11, 01:03 Działania neurologów ograniczają się do walki z bólem, stąd bezskuteczność tych działań. Migrena wraca. A wystarczy się odtruć np. przy pomocy: soku z buraków lub serwatki Bluespainter, do tej pory bylam dla ciebie bardzo grzeczna ale zaczynasz mnie wkurzac :( Gdyby bylo tak jak piszesz, to miliony migrenikow ktorzy nawet bez twojej tajemnej wiedzy pija litrami serwatke lub sok z burakow by chocby przypadkiem zauwazyliby ze pomaga im to na migrene, tak jak przypadkiem odkryto ze np Botoks pomaga, lepieznik pomaga, zlocien maruna pomaga itp tak jak to wiele rzeczy zostalo odkrytych w historii calkiem przez przypadek np. wlasciwosci lecznicze kory/lisci wierzby a potem aspiryna. i zrobilby sie wokol tego - serwatki/buraka- halas. Nie zrobil sie, a wiec nie jest to takie skuteczne jak ty sobie to wyobrazasz, i tyle. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
bluespainter Re: Psychosomatyka 28.12.11, 00:17 Powiadają - Uderz w stół a nożyce odezwą się same....cóż, nic nie zmieniło się od zamierzchłych czasów średniowiecza, kiedy palono na stosach ludzi twierdzących, że ziemia jest okrągła. Domyślam się, że wkurza Cię podważenie "jedynej słusznej ideologii" tego forum czyli bezgranicznej wiary w paskudztwa zwane tryptanami. Więc zapytam po raz kolejny : ile osób na świecie pozbyło się migreny dzięki nim ? Gdyby bylo tak jak piszesz, to miliony migrenikow ktorzy nawet bez twojej tajemnej wiedzy pija litrami serwatke lub sok z burakow by chocby przypadkiem zauwazyliby ze pomaga im to na migrene, Po pierwsze- nie ma w tym żadnej tajemnej wiedzy ani przypadku, tylko zdrowy rozsądek i umiejętność wyciągania właściwych wniosków Zapytam po raz kolejny : ilu bywalców tego forum pije codziennie 1\2 l, soku z buraków ? amygdalina.streemo.pl/Community/Blog.aspx?BlogEntryId=46441 - ciekawa lektura, polecam. A może jest ktoś, kto wie po co migrenikowi może być przydatne białko serwatkowe ? Otóż informuję wszystkich zainteresowanych, że od kilkunastu miesięcy, dzięki tej diecie obywam się bez chemikaliów...z jednym tylko skutkiem ubocznym : przybyło mi 20 kg. wagi na co wcale nie narzekam. A to tylko dzięki założeniu, że moja migrena ( ale czy tylko ? pojawił się niedawno post dziewczyny zatrutej łososiem - nie pasował ? jakoś go nie widać ) ma swoje źródło w nietolerancji histaminy. Tylko że zamiast stosować leki przeciwhistaminowe lub słynne antyemetyki...postanowiłem nie dopuścić do powstawania trucizn w organiźmie. Owszem Cinnarizina bywa w użyciu...nie zawsze jest czas na właściwą kuracje zapobiegawczą. Również Yerba Mate...nieregularnie co prawda, ale przydaje się. np Botoks pomaga, ??????? W czym ? Botoks czy Dysport działa w obrębie płytki nerwowo-mięśniowej. Zawarta w tych preparatach botulina blokuje przekazywanie impulsów nerwowych, porażając w ten sposób skurcze mięśniowe. Moim zdaniem paru cwaniaków trzepie na tym niezłą kasę....im pomaga. Wystarczy popatrzeć na parking przed poradnią...to za cenę naszego cierpienia. Śmiem zapytać: stoisz po ich stronie ? Polecam uważną lekturę wątku p.t. Co o tym myślicie ? Ja wiem co myśleć. Dzięki temu już mnie nie boli. Miałem nadzieję, że pomogę choć paru osobom...dziwi mnie, że spotyka się to z takim oporem. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Psychosomatyka 28.12.11, 03:14 Po pierwsze- nie ma w tym żadnej tajemnej wiedzy ani przypadku, tylko zdrowy rozsądek i umiejętność wyciągania właściwych wniosków Zapytam po raz kolejny : ilu bywalców tego forum pije codziennie 1\2 l, soku z buraków ? amygdalina.streemo.pl/Community/Blog.aspx?BlogEntryId=46441 - ciekawa lektura, polecam. W ogole nic nie zrozumiales z mojej wypowiedzi. Moze TUTAJ nikt nie pije pol litra soku z buraka, ja wiem ze nawet nie zamierzam, ale w ogole nie o to chodzilo!! Chodzilo mi o to, ze wiele odryc dotyczacych roznych kuracji skutecznych przy zupelnie innych schorzeniach niz poczatkowo zamierzonych, zostalo odkrytych przypadkiem. Akurat picie serwatki i soku z buraka oraz sama migrena to sa rzeczy tak powszechne, ze gdyby rzeczywscie sok z burakow i serwatka tak pomagaly w migrenie to wziawszy pod uwage ze owe proste remedia znane sa od wlasciwie zarania dziejow, ich dobroczynny wplyw na migrene juz dawno bylby zauwazony. A nie jest, wiec nie ma sobie sobie czym glowy zawracac. To, ze tobie to akurat pomaga, to jeszcze nic nie znaczy. Niektorym bardzo skutecznie zapobiega migrenie na przyklad papryczka cziili w kapsulkach bo zawiera capsaicin, ale nie wszystkim. Poza tym,, ja przy wadze juz 64kg nie mam najmniejszej ochoty przytyc jeszcze 20kg. Pieknie dziekuje, co z tego ze BYC MOZE glowa przestanie mnie bolec jak zejde byc moze nawet szybciej na zawal lub cukrzyce. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś