24.05.13, 13:18
Witam wszystkich
To mój pierwszy post na tym forum, piszę gdyż chciałam poznać zdanie doświadczonych:)
Od kilku lat mam mocne bóle lewej części twarzy i lewego oka/oczodołu. Nigdy nie byłam z tym u lekarza, nazywałam to bez żadnej diagnozy "migreną". Po prostu zaczynało boleć oko, a potem cała lewa połowa twarzy, często do tego nudności.
Wczoraj zdarzyło się coś dziwnego, mianowicie pojawiły mi się nagle problemy ze wzrokiem. Coś w kształcie kuli w lewym polu widzenia mi migotało (na kolorowo) i przez to wszystko, na co patrzyłam a co było po mojej lewej stronie, rozmazywało mi się. Trwało to około pół godziny. Czułam się trochę jak pijana, ale poza tym ok, nic mnie nie bolało. Po około 2-3 godzinach pojawiły się potworne nudności, potem doszedł ból całej głowy, ale słaby, najgorsze były nudności. A potem zasnęłam ;)
Przyszło mi do głowy, że może po raz pierwszy w życiu miałam migrenę z aurą?...
Jak to wygląda patrząc doświadczonym okiem? ;)
Pójdę do lekarza, oczywiście nie szukam na forum diagnozy, tylko sugestii.
Obserwuj wątek
    • pancetta Re: Migrena? 26.05.13, 13:31
      Koniecznie idź do lekarza, aby wykluczyć inne choroby. Objawy są bardzo charakterystyczne dla migreny z aurą. Ale o diagnozie można mówić tylko po serii badań.
    • annthonka Re: Migrena? 27.05.13, 20:17
      Opisałaś właśnie klasyczny przypadek migreny z aurą (to migotanie i zaburzenia wzroku), ale tak czy tak proponuję wizytę u neurologa (tylko dobrego! na górze forum masz przyszpilony wątek z namiarami na lekarzy w całym kraju).

• magda399 Re: Migrena? 27.05.13, 21:13
        Tak, niemal książkowy przykład :)
        Ale nie dziwię się bo mnie bardziej przerażała aura niż sam ból, może dlatego że miałam przypadek z całkowitą kilkunastominutową utratą widzenia, strach nie do opisania. :(
        • yellow.yellow Re: Migrena? 28.05.13, 15:50
          Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi:)
          • magda399 Re: Migrena? 31.05.13, 15:40
            Trzymaj się jakoś i powodzenia w walce z tym diabelstwem :)
            • yellow.yellow Re: Migrena? 02.06.13, 16:32
              magda399 napisała:

> Trzymaj się jakoś i powodzenia w walce z tym diabelstwem :)

Dzięki :)
              • Gość: meg22 Re: Migrena? IP: *.smrw.lodz.pl 09.06.13, 11:41
                www.youtube.com/watch?v=dm1Xi1a39dk&feature=player_embedded
                • yellow.yellow Re: Migrena? 09.06.13, 21:39
                  Niezły ten migrenowy blues :D
                  Na szczęście od tamtej "aurowej" pory bolała mnie głowa tylko raz, bez aury, tradycyjnie po jednej stronie - oczodół, mdłości itp... Jak zwykle sen pomógł :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka