Gość: Ris123 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.14, 15:45 Czy migrena może występować codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ris123 Re: migrena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.14, 21:20 Prosze o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: migrena IP: *.smrw.lodz.pl 28.08.14, 19:30 Istnieje taka możliwość pulsmedycyny.pl/2579176,38400,migrena-transformowana-czyli-przewlekla meg22 Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: migrena 29.08.14, 23:19 Dzieki Meggy :) moze wystepowac codziennie. najczesciej jest to migrena ktora przeszla z napadow wystepujacych kilka razy w tygodniu lub miesiacu, roku, na uporczywe codziennie a przyczyny moga byc rozne, ale sa tez inne odmiany np ktos moze dostac nagle bolu glowy i od tej pory miec ten bol codziennie. taka migrene dostala np Paula Kamen ktora napisala o tym ksiazke All IN My Head ale ktora niestety chyba nie zostala przetlumaczona na polski, ale polecam kazdemu kto zna angielski. Codzienne migreny zostaly przechrzczone na raczej Codzienne Chroniczne (albo Przewlekle) Bole Glowy (Codzienny (przewlekły) ból głowy (CBG) www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/bol/dlaczego-codziennie-boli-glowa-przyczyny-leczenie-przewlekly-bol-glowy_38882.html ale to po tych samych rybkach. Jak pisalam, przyczyny takiego bolu sa rozne, nie nalezy sie wiec sugerowac jak lekarz mowi z miejsca ze "to od lekow" - moze tak moze nie, roznie bywa. w migrenie doskonale moze tak byc ze w ciezkich przypadkach, na przyklad, po wielu latach ciezkich 'doraznych' napadow z biegiem czasu migrena zelzeje w intensywnosci ale z kolei leb rabie codziennie, jak mnie. ale dla porownania, w skali bolu od 1 - 10 jak przedtem ataki byly 7-8-10 to teraz tak cmi 1-2-3, czasem -4 wiec da sie zyc. to tak jakby nie bolalo wcale :) Minnie ps oj tak, czasem jeszcze rabnie taki globus 10+ ze hej, a jakze ale to juz rzadziej. ale- puk puk puk bo jeszcze wywolam wilka z lasu :O.. m. Odpowiedz Link Zgłoś
nina_4 Re: migrena 30.08.14, 00:11 Minnie witaj w klubie. Mnie też z wiekiem natężenie bólu spadło ale częstotliwość wzrosła - łepetyna nap... codziennie - tak więc bilans wychodzi na zero. Kiedyś był silny ból plus dodatkowe atrakcje: wymioty i biegunka. Mogłam tylko leżeć. Teraz już TYLKO boli. Zawiązuje głowę zimnym kompresem i już nie leżę jak dawniej. Masz poczucie humoru :-) Życzę weekenda bez bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babyjaga10 Re: migrena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.14, 13:32 U mnie było podobnie. W młodości rzadko i intensywnie. Teraz też jest rzadko i intensywnie, ale przez ostatnie kilka lat pomiędzy tym było lekko i niemal codziennie. Od 2 miesięcy, gdy stosowałam Rozacom na jaskrę, to bóle lekkie pomiędzy tymi silnymi atakami zniknęły. Pozostała stara migrena, która ma główne przyczyny w stresie, przemęczeniu i niewyspaniu, przeziębieniu (każdy chłodek dla mnie jest bolesny), gwałtownych zmianach pogody przy silnym wietrze, kiedy występują duże różnice ciśnień. Najlepiej czuję się, gdy wyjeżdżam na wieś sama i mogę nic nie robić i o niczym nie myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: migrena 03.09.14, 22:46 Czy dr Gerson i dr Dąbrowska później udzielają również bezpłatnie porad jak pozbyć się niedokrwistości i uzupełnić niedobory spowodowane ich cudowną dietą, czy też w tym celu trzeba udać się do prawdziwego lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
matik1166 Re: migrena 08.09.14, 12:30 Oczywiście, występowanie migreny zależy od organizmu, w niektórych przypadkach może występować codziennie, lub kilka razy w tygodniu. Skłonność do migreny może być rodzinna. Napady mogą być powodowane przez: niektóre pokarmy, odwodnienie lub brak posiłku; hormony ( podczas miesiączkowania), brak snu, czynniki środowiskowe (ciepło, zimno, hałas), stres, zmęczenie fizyczne lub psychiczne. Ataki mogą być wywołane przez leki, np. przez tabletki antykoncepcyjne. Polecam artykuł, w którym problem migreny został opisany całościowo. nie należy także zapominać o diecie i profilaktyce migreny. Wszytko znajdziecie w poniższym linku. Link do artykułu: zdrowie-online.blogspot.com/2013/06/migrena.html Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: migrena 09.09.14, 09:58 a ja polecam moje dwa linki co znajduja sie pod naglowkiem forum :) tez mozna sie z nich duzo dowiedziec Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
maadga Re: migrena 10.09.14, 08:19 Tak może, ja w pewnym etapie weszłam właśnie w chroniczny ból głowy, pomogły antydepresanty, wyciągnęły z ciągłego bólu, jednak przestałam je brać bo miały jak dla mnie bardzo dużo skutków ubocznych. Po ich odstawieniu chroniczny ból już nie wrócił, ale zwykłe migreny co 2-3dni zostały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: migrena IP: *.smrw.lodz.pl 17.09.14, 22:47 Wyrzucili mnie dzisiaj z SOR. "Nie wymiotuje Pani. Niech Pani nie udaje" Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: migrena 18.09.14, 03:20 nie no... okropne :( nie mozesz w razie potrzeby jechac gdzie indziej? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: migrena IP: *.smrw.lodz.pl 18.09.14, 11:44 Pewnie mogę ale nie miałam siły.Dzięki minnie. Jak Twoje zdrowie? Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś