06.01.15, 22:20
Odkryłam jakiś czas temu że Apap Noc mi pomaga w ostrych napadach. Jak by obniżał mi ciśnienie w głowie. Jestem lekko zamroczona po nim ( biorę pół tabletki ) ale działa. Czasem na noc biorę całą i śpię spokojnie. Ktoś próbował również ?
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: APAP NOC 07.01.15, 16:50
      Fajnie, że znalazłaś sposób, który Ci pomaga. Obawiam się jednak, że większość migreników by nawet nie zauważyła różnicy w natężeniu bólu.

A tak z ciekawości - naprawdę jesteś zamroczona po zażyciu pół tabletki bardzo łagodnego leku przeciwbólowego?
    • t.unia Re: APAP NOC 07.01.15, 18:34
      Cierpię na migreny od 20 lat. I to nie są ćmienia głowy a ostre napady z wymiotami. Też się zdziwiłam że taki zwykły apap Noc potrafi to złagodzić. Tak, jest uczucie senności. Myślę że jeśli w ciągu dnia wzięłabym całą nie mogłabym wsiadać za kierownice. Po połowie jest ok. Polecam może spróbujcie . Zawsze to jakaś pomoc. Tak jak pisałam obniża napięcie.
      Wiem że jednym pomaga mocna kawa lub leki z kodeiną - ja próbowałam ale było tylko gorzej. W drugą stronę jest znacznie lepiej.
      • annthonka Re: APAP NOC 07.01.15, 19:39
        No niestety - na mnie działają tylko tryptany w połączeniu z kodeiną. Ewentualnie sterydy podane dożylnie.

Po wzięciu dwóch tabletek Apapu noc / Ibupromu / Nurofenu itp. nawet nie zauważałam, że wzięłam jakikolwiek środek przeciwbólowy :-(
    • t.unia Re: APAP NOC 07.01.15, 20:23
      Współczuję :-( Ja też jadę na Frimig-u . Jest jeszcze w miarę najtańszy .
    • maadga Re: APAP NOC 08.01.15, 09:10
      Ten apap noc zawiera składnik podobny do aviomarinu i dlatego usypia i pomaga na mdłości.
      Ja jednak muszę kodeina+kofeina+paracetamol+tryptan, to pomaga. Super że znalazłaś swój sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka