Dodaj do ulubionych

CIĄGŁE BÓLE GŁOWY-DLACZEGO?

21.10.05, 00:10
Piszę w imieniu mojej mamy, która od lat narzeka na bóle głowy; ale w
ostatnich dniach są one nie do wytrzymania. Mama ma stwierdzone niedotlenienie
mózgu i podobno w strasznym stanie kregosłup. Bierze mnóstwo leków (w tym od
neurologa - Divascan, Katonal + leki na dotlenienie mózgu), które jeszcze
niedawno pomagały - tzn. ból głowy nie był tak uciążliwy. Od kilku tygodni
powróciły bardzo silne bóle głowy. Z CZEGO TO MOZE WYNIKAĆ? JAK SOBIE Z TYM
RADZIĆ? CO ROBIĆ? (Wizyty u lekarza kończa się przepisaniem całej listy recept
Obserwuj wątek
    • suchyxxx Re: CIĄGŁE BÓLE GŁOWY-DLACZEGO? 21.10.05, 17:16
      W taki razie albo lek na migrenę zły i nie działa albo raczej na 100% coś nie
      tak z organizmem.Lepiej niech idzie mama do onkologa czy tam neurologa bo moja
      ciocia miała tak samo i z dnia na dzień było coraz gorzej i okazało się że to
      góz w mózgu a lekarze nie chcieli uwierzyć a uwierzyli dopiero gdy zemdlała i
      zrobili badania oraz operację.Ciotka żyje i jest już zdrowa.Może to być też
      problem z kręgosłupem i może konieczna jest operacja na to.Nie wiem ale lepiej
      zrobić badania i isc do lekarza co na serio to potraktuje.
      • magnuna Re: CIĄGŁE BÓLE GŁOWY-DLACZEGO? 21.10.05, 18:04
        Witaj i nie wpadaj w panike. Moja mama tak samo cierpi na straszne bole
        glowy+bierze leki na poprawe krazenia mozgowego+problemy z kregoslupem
        (zwyrodnienia i inne)+straszne piski i szumy uszne.I lekarze ciagle przepisuja
        cos nowego zeby wreszcie trafic na te leki, ktore beda najskuteczniejsze ale
        poki co nie trafili.
        Owszem takie objawy moga swiadczyc rowniez o guzie mózgu ale to mozna sprawdzic
        robia tomografie lub lepiej rezoznans. My tez obawialismy sie czy to nie jakis
        guz a skierowania na zadne z tych badan nie moglismy sie doprosic.WIec na
        wlasna reke mama zrobila rezonans i teraz przynajmniej wie, ze to nie guz.
        Mama robila badania przeplywow i zwykle usg tetnic i Doplera i nie wyszly
        najlepiej, ale przynajmniej cos wiadomo - czy Twoja mama miala takei badania?
        Jesli nie postrajcie sie o skierowanie i zrobcie je.
        Pozdrawiam
    • tess_o Re: CIĄGŁE BÓLE GŁOWY-DLACZEGO? 21.10.05, 20:46
      dzięki za sugestie; prznajmniej wiem od czego zacząć
      • venus22 Re: CIĄGŁE BÓLE GŁOWY-DLACZEGO? 22.10.05, 10:01
        Wydaje mi sie ze twoja mama po prostu cierpi na migreny, migrena juz taka jest
        ze czasem u starszych ludzi bardzo sie pogarsza, chociaz zwykle to sie z wiekem
        poprawia.
        jesli nie pomaga juz to co bierze to moze trzeba sprobowac cos innego nie
        na "Niedotelnienie Mozgu" co zreszta dla mnie jest dziwna diagnoza w ogole a
        co dopiero przy takich objawach, i jesli nie ma p/wskazan to jakis lek
        aborcyjny na migrene np tryptan. (bo najskuteczniejsze). Mozna wzmocnic
        dzialanie tryptany lekiem p/bolowym, wszystko pod kierunkiem lekarza.

Nie wiem ile mama ma lat ale moze ma jakies wahania czy zaburzenia hormonalne?
        czy znacie ktorych produktow zywnosciowych w tym napojow nalezy unikac w
        migrenie, lub ze zapachy, swiatlo, halas, nadmierna emocja, wysypianie sie,
        moga tez wywolac bol glowy?

Moze mamie by sie przydal antydepresant? to jest lek nie tylko an depresje.

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka