Dodaj do ulubionych

jasiek z Jaśkiem

25.10.17, 19:35
jak się baba uprze to wiecie.. nawet najgorsza sierota, taka jak Jasiek da się uwieść :P bardzo fajny wątek, jeśli wg zapowiedzi zlikwidują Klan w nowym roku, to nie wiem co zrobię, oglądam od początku

żałuję też, że seriale już nie są analizowane na forum z takim zapałem jak kiedyś
Obserwuj wątek
    • lodomeria Re: jasiek z Jaśkiem 26.10.17, 03:27
      Scenarzyśći chyba coraz dalej orbitują od rzeczywistości. Zaczynam wierzyć, że to są jacyś zamknięci od 15 lat więźniowie, którzy wiedzę o świecie czerpią jedynie z poprzednich sezonów Klanu.

Dziewczyna dopiero co zaczęła studia na medycynie, w nowym mieście, tuż po stracie jedynej bliskiej osoby w swoim życiu, a znaleziony po latach ojciec martwi się jedynie jej statusem związkowym i sam pcha ją wręcz w uganianie się za chłopakiem, który ją olał. Rajfur, którego największym zmartwieniem jest to, czy dziewczyna dostecznie imprezuje i pije wino. Plus chyba polecał jej rwanie dziewczyn z pierwszych ławek.

Bożena, całkiem rozgarnięta młoda, energiczna dziewczyna, została 'uszczęśliwiona' mężem-grubasem, który chciał ją i maleńkie dziecko po pijaku samochodem wozić. A jej własna matka każe jej jeszcze skarpety mu cerować.

Tenże cud przyrody, Bożenkowy mąż, nie ma kompletnie pojęcia o swoim fachu, tudzież jest inkarnacją jakiegoś rekina reklamy sprzed ćwierćwiecza, który badaniom marketingowym nie będzie się kłaniał. Borys też wykazał się fachowością, bo użył "straciłem dżoba" i nie dał się dwa razy na chlanie namawiać.

No i najlepsze na koniec: kuratorka sądowa, której buty od wystawania na przystankach przemakają, kupuje sobie do łażenia po zapuszczonych kamienicach i osiedlach z ciemnymi węgłami, która wie, że u niej cienko z kasą kozaczki a la Pretty Woman, na cieniusieńkiej podeszwie za 800zł (co z tego, że po rabacie???). Z jej męża robią kretyna. I w dodatku sierotę, bo jakoś o jego matce, której sławie medycznej nawet doktor Lubicz musi ustapić, a która pewnie mogłaby syna w rozkręcaniu firmy wesprzeć, cicho sza.
      • latarnik88 Re: jasiek z Jaśkiem 26.10.17, 10:36
        Do tego Elżunia , gnębiona i wykorzystywana przez wszystkich naokoło .Przełknęła upokorzenie , kolejne ! , związane z Jerzym ,
        który bezczelnie chciał córeczkę wprowadzić w sprzątanie , odwiedziny grobów rodziny.Co ona ma do Lubiczów?
        Przez 17 lat grobów Chojnickich nie pokazywano.
        • thaures Re: jasiek z Jaśkiem 26.10.17, 12:19
          I ja to wszystko wiem. I mąż mnie wyśmiewa, a ja i tak od 20 lat jestem Klanowi wierna....
          Chociaż mąż stwierdził, że jak serial ma się skończyć w grudniu, to te ostatnie odcinki poogląda ze mną..
          • latarnik88 Re: jasiek z Jaśkiem 26.10.17, 15:01
            Sierotka Dominisia nieżle się w stolicy urządziła.Autkiem sobie jeżdzi , w kawalerce zamierza sama mieszkać , pewnie żeby
            tę trzcinę cukrową,Jaśka, łatwiej wyrwać .Bo wśród ludzi to jeszcze się opiera , a nuż Ramonka zza rogu wyskoczy , a tak
            w czterech ścianach to może cioci ulegnie.
            • kemotkemot Re: jasiek z Jaśkiem 26.10.17, 18:28
              na Ramonke juz chyba czas... zniknie z Klanu niedlugo i Jasiek bedzie oficjalnie sypial z ciociunia zarowno pod postacia jaska jak i ciala i ducha. Oczywiscie Jurek sie o tym dowie, przeklnie ich oboje i poskarzy sie Elzuni, ktora doda kolejne zmartwienie do swojej kolekcji.
      • serialowka Re: jasiek z Jaśkiem 27.10.17, 09:32
        buty za 800 zł i mnie uderzyły, szczególnie z tekstem Agnieszki, że siostry "nawet na porządne buty nie stać"... mając wszędzie długi i oszczędzając najlepszym wyjściem jest przecież zakup butów za 8 stów :D masakra

• kemotkemot Re: jasiek z Jaśkiem 27.10.17, 16:23
          oj tam, Olka przeciez pojdzie do tatusia i kasa sie znajdzie. Pamietam scene jak poszla kiedys po kase na mieszkanie i byla oburzona ze ojciec nie chcial jej tak od reki dac 200tysi na wlasne gnizadko. Wiec 800zl to ona od tatusia wyciaga za dzien dobry :)
          • latarnik88 Re: jasiek z Jaśkiem 27.10.17, 16:44
            Ile Olka ma lat? 30 -32?Pracuje sama na siebie , dzieci nie posiadają z partnerem.On też pracował na siebie i wspólne przyjemności.Podobno dzieci mieć nie może , on , nie ona.Buty za 800 zł , jeśli sie podobają , to dlaczego by nie kupić.
            Pożyczyła chyba kilka tysięcy , bo tyle potrzebują na bieżące rachunki , ubezpieczenie domu , samochodów itp.Buty
            sprezentowała jej w końcu siostra , bo pożałowała dziewczyny.
            A on , chyba starszy , dobiegający 40tki i jak dziecko we mgle.
            Już chciał rezygnować z ubezpieczenia domu.Powinien wcześniej usiąść z Olką i omówić sprawy finansowe , rachunki i
            spodziewane wpływy na konto.A on poszedł na żywioł i spodziewał się manny z nieba.A jej jedyna rozrywka to
            pranie jego koszul.
            Ciekawa jestem jak z tym domem jest? Olka chyba się do niego sprowadziła.
            Skoro dr Lubicz dopomógł jednej córce z mieszkaniem to i Olce mógłby.A buty dobrze , że sobie kupiła.I tak jest zdołowana.
            • taki-sobie-nick Re: jasiek z Jaśkiem 27.10.17, 19:03

> Pożyczyła chyba kilka tysięcy , bo tyle potrzebują na bieżące rachunki , ubezpi
              > eczenie domu , samochodów itp.Buty
              > sprezentowała jej w końcu siostra

Te za 800?
            • lodomeria Re: jasiek z Jaśkiem 27.10.17, 23:08
              Dlaczego nie buty za 800?
              No już chociażby z tego powodu, że to miały być jej buty do pracy, pomijam to, czy estetycznie te buty pasują do wizyt środowiskowych, czy to profesjonalne, żeby kurator kłuł w oczy podopiecznych kasą - to na pewno nie są buty, które nie przemokną, jak będzie stała 20 minut na przystanku (powód dlaczego stare były już nie do użytku).

A poza tym, Olka to akurat nie ta postać, która mimo kłopotów finansowych powinna nie mieć kontaktu z rzeczywistością. Naogląda się w pracy, wie jak ludzie muszą żyć i co, nagle jak przychodzi do domu, to nie widzi kozaków poza takimi za 800zł? Przecież w jej sytuacji nawet buty za 500zł (już bardziej realna półka dla kogoś z zarobkami kuratora), to byłaby gimnastyka.

Po prostu, moim zdaniem, ten wątek jest napisany nie po to, żeby pokazać, że czasem cienko z kasą, że człowiek, gdyby nie rodzina, to by musiał w dziurawych butach chodzić. To miało być taki kabaret Pietrzaka w kapeluszu socjologa: hahaha, kobitki nie mają kontaktu z realem, chłop jej dał kasę, to wszystko na ciuchy przepuściła (i oczywiście w tej fantazji drogie buty to muszą być zdzirowate, bo przecież po co innego kobitka by wydawała 800zł na kozaki???).
              • latarnik88 Re: jasiek z Jaśkiem 28.10.17, 09:25
                Jak Olka te zakupy przytargała?Dwie torby i zgrzewka jogurtów.Wszystko z oddalonego dyskontu.Nie pamiętam , czy ona
                posiada samochód ?Prywatny czy też służbowy?
                A już się wydało , dlaczego cierpią na brak pieniędzy.Bo Olka zamiast przyrządzać obiady , stołuje się na mieście, Rafał
                pewnie też.W domu tylko kolacje i śniadania.
                Olka , bierz przykład z siostry, gotuj w domu i gas światło za sobą.
                Co by tam się działo , gdyby dziecię na stanie było.Dziecko by zabrali , bo w domu ciemno , zimno , głodno i za małe buty nosi.
                Jasiek wykazał zdecydowaną inicjatywę w kierunku bliższych kontaktów z Dominiką .W końcu chłopak z doświadczeniem
                od dwóch lat mieszka ze stałą partnerką .Szybko poszło , z rozmowy z tatą wybrał to co najważniejsze.Musisz szukać
                i testować , aż w końcu trafisz na tę właściwą.
                • ikarr Re: jasiek z Jaśkiem 05.11.17, 08:26
                  Piątkowy odcinek - Jasiek do Ramony (podejrzliwej co do przychodzących esemesów) - Dominiki już od tygodnia nie widziałem.
                  A w oczach rozczarowanie, smutek i tęskne zerkanie na telefon komórkowy po wyjściu Ramony z domu.
                  Jak nic to już zmierzch tego "stałego" związku.
                  Fascynacji Dominiką nie rozumiem, ale to już nie inna sprawa.

• odczepcie_sie Re: jasiek z Jaśkiem 28.12.17, 08:56
        To widzę, że tych sierot i kretynów w "Klanie" pod dostatkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka