Dodaj do ulubionych

Rodzeństwo

28.11.03, 20:41
Macie braci i siostry? Ja mam tylko jednego. Mało. Oglądam stare zdjęcia i
skręcam się z zazdrości, kiedy widzę moją prababcię w otoczeniu piątki
dorosłych dzieci. Albo mój tata - oprócz własnego brata miał jeszcze czterech
ciotecznych i trzy siostry, i to licząc tylko ze strony ojca.

Chyba cierpię na niedobór rodziny (hehe, jakby nas nie mieszkało w domu
pięcioro). Na dzień dzisiejszy mam zamiar urodzić tyle dzieci, ile się da ;P

A Chińczycy to podobno już nie długo nie będą wiedzieć, co to znaczy "brat",
kuzynka", "wujek". Biedacy...

A jak tam u was z rodziną??? (specjalne pozdro dla SESTRY!)
Obserwuj wątek
    • typson Re: Rodzeństwo 28.11.03, 20:44
      siostra - mlodsza o 7 lat
      brat - mlodszy o 18 lat
      • daffne Re: Rodzeństwo 28.11.03, 21:00
        Mam trzy mlodsze siostry .I tak sie wlasnie zastanowilam nad tym dluzej jak to sie rodzicom udalo ...Nie chodzi mi o ilosc ale o to , ze ja i najmlodsza siostra urodzilysmy sie w czerwcu z roznica 2 dni no i tych paru ladnych lat.Dwie srodkowe siostry urodzily sie w marcu tez z roznica 2 dni i tez paru lat .A miedzy rodzicami roznica wieku byla tylko 1 dnia :-) Jako ze w domu bylo nas powiedzmy duzo , zawsze tez chcialam miec duza rodzinke , jak narazie jedna corka mi w zupelnosci wystarczy :)
        • ulalka Re: Rodzeństwo 28.11.03, 21:04
          a ja mam tylko siostre :) a jako ze mi bylo malo, to obecnie "dokoptowalam"
          sama (ale nei protestowali!) dwoch "braci" :D spotykamy sie od czasu do czasu i
          powaznie zachowujemy sie tak, jakby nas jedna mamka wykarmila ;)
    • malen_a Re: Rodzeństwo 28.11.03, 21:43
      a ja mam i siostre (11 lat mlodsza) i brata (2 lata starszego)i uwazam to za
      uklad idealny :)
    • koaa Re: Rodzeństwo 28.11.03, 22:15
      Siostra starsza 5 lat
    • betty-bt forumowa sestra odpowiada :) 28.11.03, 22:22
      mam siostre. jest mlodsza o 2 lata, ale nie lubi jak tak mowie. zawsze mnie
      poprawia: "rocznikowo o 2 lata, a tak naprawde to tylko poltora roku jestes
      starsza!"
      czesem mnie wkurza. klocimy sie okrutnie, a 2 lata temu nawet sie pobilysmy :))
      szybko sie godzimy i zapominamy o takich niesnastkach.
      zawsze chcialam miec starszego brata :(
    • wo_bi Re: Rodzeństwo 28.11.03, 22:25
      Jedna siostra mlodsza o 2 lata. :))) I tyle mi wystarczy. Roznica co do dnia
      urodzenia, to 2 dni, jak u Daffne. Hmm czyzby nasi rodzice stosowali ta sama
      metode antykoncepcji ;PPP
      I wlasciwie nie chciabym miec wiecej rodzenstwa. Chyba naleze do osobnikow,
      ktore nie lubia tlumu. Lubie troche pobyc w samotnosci. :))
    • r.richelieu Re: Rodzeństwo 29.11.03, 01:19
      e, u mnie ja z bratem tego samego dnia w odstępie 7-letnim, a rodzice też z
      tego samego dnia tylko różnych miesięcy. Aha, brat jest wcześniakiem,
      specjalnie tak szybko przyszedł ;)) Do tego stopnai jest to dziwne, że w
      połowie dokumentów, urzędnicy mylą się we wpisywaniu danych, bo te same daty
      no i ważna różnica, ja popołudniowiec, a brat kiedy ranne wstają zorze. tyle
      jest różnicy

brata mam jednego i bardzo dobrze, jest kochany, co wszystkich dziwi, że
      potrafię się z 18-latkiem dogadać, ale więcej braci i sióstr nie chciałabym.
      brr
      • moniorek1 Re: Rodzeństwo 29.11.03, 06:22
        Mam trzech mlodszych braci. I co z tego ,ze mam tyle rodzenstwa skoro jestesmy
        juz w tej chwili dla siebie jacys tacy obcy chociaz w dziecinstwie bylismy
        zgrani. Jeszcze pare lat i jak bedziemy sie mijac razem na ulicy to bedzie tak
        jakbysmy mijali sie z sasiadem :(
        • raszefka Re: Rodzeństwo 29.11.03, 13:23
          moniorek1 napisała:

I co z tego ,ze mam tyle rodzenstwa skoro jestesmy
          > juz w tej chwili dla siebie jacys tacy obcy chociaz w dziecinstwie bylismy
          > zgrani

Smutne :(( nie wyobrażam sobie, żeby tak się kiedyś stało z moim bratem i ze
          mną. Mam w pamięci, jak zżyte były moja mam i jej siostra - normalnie ciocia
          była moja drugą matką :)
          Dleczego tak się dzieje, że ludzie którzy spędzają ze sobą dzieciństwo potem
          mogą stać się sobie obcy?
          • wo_bi Re: Rodzeństwo 29.11.03, 15:35
            raszefka napisała:

> Dleczego tak się dzieje, że ludzie którzy spędzają ze sobą dzieciństwo potem
            > mogą stać się sobie obcy?

To chyba, dorastanie... Odmienne zainteresowanie rodzenstwa. Pozniej zalozenie
            wlasnych rodzin, praca, obowiazki. I zaczyna brakowac czasu na kontakty z
            rodzenstwem. Nie ma wspolnych tematow do rozmowy, zainteresowan a przede
            wszystkim pretekstow do spotkan. Po pewnym czasie jedyne spotkania to
            swieta... lub pogrzeby w rodzinie. :(( Takze powodem, dla ktorego kontakty sie
            urywaja moze byc wspolmalzonek, ktory np. nie przepada z Twoim bratem lub
            siostra. Niestety znam takie przypadki... :(

Pozdrawiam :))
            • raszefka Re: Rodzeństwo 29.11.03, 16:59
              wo_bi napisał:

>
              > To chyba, dorastanie... Odmienne zainteresowanie rodzenstwa. Pozniej
              zalozenie
              > wlasnych rodzin, praca, obowiazki. I zaczyna brakowac czasu na kontakty z
              > rodzenstwem. Nie ma wspolnych tematow do rozmowy, zainteresowan a przede
              > wszystkim pretekstow do spotkan

Co za czasy! A to potrzeba pretekstu, żeby się spotakać? Nie wystarczy po
              prostu chcieć zobaczyć rodzinę?

Ech, zadzwonię jutro do kuzynki, na kawę pójdziemy :)
              • snow.white ale zazdroszcze,Raszefciu... 29.11.03, 17:01
                raszefka napisała:

> Co za czasy! A to potrzeba pretekstu, żeby się spotakać? Nie wystarczy po
                > prostu chcieć zobaczyć rodzinę?
                >
                > Ech, zadzwonię jutro do kuzynki, na kawę pójdziemy :)
                my jestesmy sami w naszym miescie z rodzicami i bratem,reszta rodziny po Polsce
                rozrzucona-wiec zeby sie na kawe spotkac,to cala wyprawa... ech...
              • wo_bi Re: Rodzeństwo 29.11.03, 18:53
                raszefka napisała:

> Co za czasy! A to potrzeba pretekstu, żeby się spotakać? Nie wystarczy po
                > prostu chcieć zobaczyć rodzinę?
                >

Wlasnie, tylko trzeba znalezc na to czas... A w duzej mierze o to wlasnie
                chodzi, ze go nie ma. I dlatego tylko chec zobaczenia rodziny nie wystarcza.
    • snow.white tylko dwojka nas jest,niestety... 29.11.03, 15:53
      ...ja i moj mlodszy brat.juz mnie daawno przerosl o 20 cm :) jest super facetem-
      a ostatnio jestem z niego jeszcze bardziej dumna,niz zwykle,bo bohatersko
      stanal w obronie obcych dziewczyn :)) bardzo sie ciesze,ze taki jest:)

ale malo :( chcialabym wiecej rodzenstwa :( i tak jak Raszefka,marzenia o duzej
      rodzinie zamierzam sobie "odbic" przy zakladaniu mojej w przyszlosci ;)) piatka
      minimum ;)
      • wo_bi Re: tylko dwojka nas jest,niestety... 29.11.03, 16:07
        snow.white napisała:

> marzenia o duzej rodzinie zamierzam sobie "odbic" przy zakladaniu mojej w
        > przyszlosci ;)) piatka minimum ;)
        >
        >
        Oj tam bedziesz sie rozdrabniac, od razu druzyna pilkarska ;PPPP Hmm a moze i
        jeszcze rezerwowi.... :)))
        • snow.white Re: tylko dwojka nas jest,niestety... 29.11.03, 16:35
          wo_bi napisał:

> Oj tam bedziesz sie rozdrabniac, od razu druzyna pilkarska ;PPPP Hmm a moze i
          > jeszcze rezerwowi.... :)))
          myslalam o tym ;) no ale wiesz,zakladajac taka druzyne musze sie liczyc z
          nakladami finansowymi niestety... jak bedzie mnie stac,to czemu nie ;))
          • wo_bi Re: tylko dwojka nas jest,niestety... 29.11.03, 18:55
            snow.white napisała:

> wo_bi napisał:
            >
            >
            > > Oj tam bedziesz sie rozdrabniac, od razu druzyna pilkarska ;PPPP Hmm a moz
            > e i
            > > jeszcze rezerwowi.... :)))
            > myslalam o tym ;) no ale wiesz,zakladajac taka druzyne musze sie liczyc z
            > nakladami finansowymi niestety... jak bedzie mnie stac,to czemu nie ;))
            >
            >
            No na poczatku sa pewne wydatki finansowe: trener, itp. Ale pozniej, jak
            druzyna bedzie wygrywac, sponsorzy... Moze Liga Mistrzow. No nie wiem, na
            Twoim miejscu bym pomyslal nad tym. ;PPPP
            • snow.white Re: tylko dwojka nas jest,niestety... 29.11.03, 21:14
              wo_bi napisał:

> No na poczatku sa pewne wydatki finansowe: trener, itp. Ale pozniej, jak
              > druzyna bedzie wygrywac, sponsorzy... Moze Liga Mistrzow. No nie wiem, na
              > Twoim miejscu bym pomyslal nad tym. ;PPPP
              Masz racje!Bede miala jakis wklad w polska pilke!Tak-pokazemy tym lamagom z
              goracych kubkow,jak sie gra!!! ;)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka