Dodaj do ulubionych

hej tu dawny gosc xxx

04.05.04, 14:52
bardzo sie ciesze ze takie forum istnieje.ja to jestem bardzo do tylu jesli
chodziu o leczenie,bo jesccze nic w tej sprawie nie zrobilam.nosze okulary co
przwda bo jestem krotkowidzem,ale moj okulsta nic mi nawet nie powiedzial ze
mam zeza,nie zauwazyl,czy nie chcial zauwazyc a ja nic nie mowialm bo wtedy
bylam na etapie ze jesli sie o problemie nie mopwi to go nie ma(a zez jest
chyba maly,ale od paru mieseicy bardzo zaczyna mi przeszkadzac).no i teraz mi
glupio tak do niegoo pojsc i z glupia frant mu powiedzoec co i jak.w ogole
jestem tym wszystkim przerazona,nie wiem skad to sie bierze w czlowieku.to
jakies przeklenstwo bac sie ludziom spojrzec w oczy,bo a nuz zauwaza albo
stoja po mojej lewej stronie i wlasnie w ta sie mecze jak patrze(a swiat na
prawo ode mnie jest piekny ;).trudno mi zrozumiec moich rodzicow ktorzy nic w
tej sprawie nie zrobili kiedy bylam mala.
rany jaka to ulga wreszcie po tylu latach komus to powiedziec(napisac).mam 22
lata i jeszcze nidy otwarcie na ten temat nie mowialm.
wielkie dzieki za to forum smutniutka!
na pewno bede tu czesto zagladac.a teraz w czwartek.
Obserwuj wątek
    • smutniutka Re: hej tu dawny gosc xxx 04.05.04, 21:37
      Droga Konwalio!

Cieszę się, ze do nas zajrzałaś :-)

Pisz o wszystkim!!!

Doskonale wiem co czujesz. Jestem w podobnym wieku - ze miesiac 21 latek bede
      miala. Zezik zaczął mi przeszkadzać tak jakoś ponad rok temu. Ja też się
      strasznie źle czuje patrzac ludziom w oczy, bo mam wrazenie, ze jak sie patrza
      w moje oczy - to sobie mysla "ma zaza".

Nie wiem skąd jesteś. Nie ma co się wstydzić okulisty. Ale jeśli czułabyś się
      źle, to może pójdz do innego? Naprawdę, kto pyta nie błądzi. Na początku jest
      na pewno trudno, ale trzeba zacząć!!!

A rodzice - byc moze chodzili z Toba do okulisty, ale on nie widzial problemu
      (tak bylo wlasnei w moim przypadku) :-( Być może zez jakby zwiększył się
      ostatnio, kiedys byl mniejszy.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam to wystukania tutaj swoich odczuć!

Smutniutka

• daria777 HELP :( 05.05.04, 19:50
      ooo jaaa a ja myślałam że kurde mole sama jestem :) W sumie od niedawna mój zez
      się uwidocznił i na gwałtu rety staram się cokolwiek z tym zrobić niezależnie
      od wszystkiego musze sie tej uporczywej wady pozbyć. Tylko że niestety jestem
      laikiem w tej sprawie :( nic prawie nie wiem na temat tej choroby, trochę
      pomogło mi Wasze forum i na szczęście ktoś wspomniał tutaj o metodzie Lasik na
      którą się chyba zdecyduję. Jejku pomóżcie mi, może macie adresy jakiś dobrych
      klinik specjalistycznych gdzie mieliście przeprowadzone operacje, cena ani
      miejsce nie gra roli. Za ewentualną pomoc serdecznie dziękuję DARIA :*
      • smutniutka Re: HELP :( 06.05.04, 08:25
        Dario!

Fajnie ze do nas zajrzalas :-) I ze nasze forum oakzuje sie potrzebne :-) Ja
        tez ponad rok temu myslalam, ze zeza to mam tylko ja!

Na forum jest już sporo informacji. Polecem lektuturę.

Co da Lasika to ja nie do konca jestem do neigo przekonana, to jednak nie jest
        operacja na zeza i nie koniecznie moze dac efekt; poza tym o operacjach
        laserowych jest sporo negatywnych teorii. Nedawno rozwinęła się ponownie
        dyskujsa na ten ntemat na forum zdrowie.

Kiliniki specjkalistyczne. A gdzie mieszkasz? Słynne są głównie w Krakowie,
        Poznaniu. Ale w innych miastach też jest ich wiele.

Na tą chwilę to tyle, bo zaraz wychodzę. Ale na pewno się jeszcze odezwę i lada
        dzień na pewno wspierze mnei Strabcia.

Pozdrawiam

Smutniutka
        • konwalia82 Re: HELP :( 06.05.04, 16:50
          rany,jak to dobrze dowiedziec sie ze nie ja jedna jestem z takim poblemem.witam
          wszystkich ponownie.
          ja mieszkam w toruniu i zastanawiam sie czy ktos tu zna jakiegosi dobrego
          okuliste? i w zwyklym osrodku albo prywatnego.
          mysle ze to dobry pomysl pojsc do kogos nowego.w ogole czuje ze juz dojrzalam
          do tego aby wreszcie powieziec jakiemus lekarzowi ze mam problem i potrzebuje
          pomocy (brzmi to jak wyznania alkoholika ;).
          minie sesja zboire sie w sobie i pojde.a co tam!!!
      • smutniutka Re: Do Darii 06.05.04, 08:30
        Polecam uwadze:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12236&w=7341553
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12236&w=11162846
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=5783845
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=5781904
        W innych watkach też jest sporo info, ale w tych powyższych chyba najwiecej.
        • daria777 : ): ):) 09.05.04, 10:33
          Jejjku dziękuję Wam wszystkim :) Naprawdę nie sądziłam że mi ktokolwiek pomoże.
          Mojego zeza widać bardzo słabo praktycznie jest tylko czasami widoczny nie wiem
          o co chodzi naprawdę :( kurcze patrze w lusterko nie mam zeza ... koleżanka też
          nic nie widzi ... jedynie mama zauważyła że mi lewe oko ucieka do środka ... to
          niezbyt ciekawe. Mieszkam blisko Wrocławia więc może znacie jakiegoś dobrego
          lekarza lub klinikę do której mogłabym się wybrać. Ja nawet nie wiedziałam że
          są jakieś typy tej choroby gdyby nie Wasze forum zapewne dalej żyłabym w
          niewiedzy aczkolwiek nie potrafię osądzić jaki typ ja mam dlatego muszę wybrać
          się do naprawdę dobrego specjalisty. A szczerze przyznam że metode Lasik
          wybrałam z tego względu iż byłoby to szybko i jak mi mówili w 99 % bezpiecznie.
          A tym bardziej będę mogła poprawić sobie wzrok na lewe oko bo mam je dużo
          słabsze od prawego ... :( oraz będę mogła nosić szkła kontaktowe. Zależy mi
          bardzo na czasie, bo powoli mam tego serdecznie dosyć ... jak kiedyś patrzyłam
          sie wszystkim prosto w oczka tak teraz cały czas mam wrażenie że każdy będzie
          patrzył się na moją wadę. Byłam u nas u okulisty ale Pani chyba nie za bardzo
          była w temacie, chciała mi dać jakieś okulary i powiedziała że szkło może być
          troszkę grubsze ... jak zobaczyłam to "troszke" to się rozpłakałam u okulisty i
          praktycznie w te okulary teraz mam wstawione "zerówki". Jak się zapytałam o
          szkła kontaktowe to faktycznie mi powiedziała że nie mogę na moja wadę ich
          nosić ... i słusznie chociaż w tym miała rację. A jak się zapytałam o operację
          to już wogóle myślałam że mnie wyrzuci z gabinetu, powiedziała że jest mi to
          niepotrzebne i mogłam mówić że chcę że lepiej się bede z tym czuła ... to
          jeszcze się zaczeła bulwersować. Przy okazji pozdrawiam naszą PAŃSTWOWĄ SŁUŻBĘ
          ZDROWIA!!! Dlatego również z tego powodu wybrałam Lasik bo jest to prywatna
          klinika gdzie człowieka traktują naprawde z szacunkiem. Ale się rozpisałam ...
          ale wiecie co naprawde mi to pomogło bo nigdy nikomu o tym nie mówiłam ...
          naprawde jest mi wstyd a dopóki nikt o tym nie wie że mam zeza to chciałabym go
          jak najszybciej zlikwidować i znów będzie jak dawniej :) Pozdrawiam wszystkich
          serdecznie :) Daria
          • straba Re: : ): ):) 12.05.04, 17:21
            Droga Dario!

W odpowiedzi na twój post:

1.Lasik leczy wade refrakcjii, ale nie leczy niedowidzenia. Po zab nadal
            będziesz miec słabsze oko lewe.
            2.Wejdż na www.wco.com.pl To prywatna Klinika. Robia laserową korekcje i
            operują też zezy.

Pozdrawiam.
            Straba.
      • straba Re: HELP :( 06.05.04, 17:38
        Cześc Dario!

Pisze na gorąco, bo jestem pod wrażeniem desperacjii z jaka piszesz o Lasiku!!!
        Otuż!
        Lasik da Ci proste ustawienie oczu tylko w przypadku zeza AKOMODACYJNEGO(jesli
        takowy masz). Wynika to z jego mechanizmu. Tzn zlikwidowanie wady refrakcjii
        (lasik)pozwoli na proste ustawianie sie oczu. Ten typ zeza jest jednym z
        możliwych wariantów, i najmniej "upierdliwym" bo w szklach czy soczewkach
        patrzysz prosto.
        Polecam wybrac sie do dobrego specjalisty od zeza.
        Jak juz wspomniała Smutniutka to Krakow lub Poznań. Wrocław ma prywatna Klinike.
        Jeszcze jest Korvita itd.

W Toruniu prywatnie tez cos powinno być?
        Pozdrawiam
        Straba
        • konwalia82 Re: HELP :( 11.05.04, 13:57
          no ja wlasnie nie wiem czy w Toruniu cos jest,sama sie zastawnawiam. i tez bym
          chetnie zlapala jakis kontakt jesli kotos ma do jakiegos lekarza prywatnego,ale
          najlepiej w jakiejs przychodni,bo w kase nie oplywam.

Pozdrawiam wszystkich i niczym sie nie martwcie.bedzie dobrze bo musi byc!
          ja juz zaczlam w to wierzyc odkad znalazlam to forum!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka