Dodaj do ulubionych

NIE BÓJCIE SIĘ!!

08.06.12, 14:54
Witam! Postanowiłam napisać po 4 latach od kiedy nie mam zeza do wszystkich osób które się zastanawiają nad operację. Chcę Wam powiedzieć: NIE BÓJCIE SIĘ!!!! WARTO ZARYZYKOWAĆ!! Kieruję to też do rodziców maluszków których dotknęło to nieszczeście.. walczcie o zdrowie i wygląd swoich dzieci, nie narażajcie ich na kilkanaście lat wysłuchiwania niemiłych tekstów na swój tematy tylko przez oczy.

Ja sama miałam ogromnego zeza do 19 roku życia... to był dramat... wszyscy mi dokuczali, nie miałam nigdy chłopaka itp. Poza tym byłam inteligentną, bardzo ładną dziewczyną ale ogromnie nieśmiałą do facetów bo myślałam ze jak mam zeza to żaden mnie nie będzie chciał właśnie przez to.

Zaczęłam szukać w internecie i znalazłam to forum, które dało mi nadzieje.
Poszłam do lekarza, zakwalifikowano mnie do operacji, czekałam na nią pół roku (robiłam na NFZ czyli za darmo bo rodziców nie było stać na wydatek rzędu 2500 zł przy czwórce dzieci)

Troche bólu po operacji było, oko czerwone, 2 miesiące musiałam się oszczędzać, mało telewizji i komputera ale to nic przy tym co DOSTAŁAM W ZAMIAN. SZCZĘŚCIE, RADOŚĆ WIARĘ W SIEBIE!!

Pół roku po operacji poznałam cudownego chłopaka z którym jestem do dziś i planujemy wspólne życie. Właśnie kończę studia jako jedna z najlepszych studentek, pracuje i mam mnóstwo znajomych. Kiedy tylko przeszłam operację, wzięłam się za siebie i dziś jestem naprawdę bardzo atrakcyjna dziewczyną, wręcz nie mogę sobie poradzić z adoratorami. Jestem pewna siebie bo wreszcie nie wstydzę się spojrzeć komuś w oczy. Oko zezuje mi tylko kiedy jestem bardzo zmęczona bo mam słabe mięśnie ale mój chłopak twierdzi ze to jest słodkie ;P

Może ot dziwne ale czasem kiedy jade w tramwaju albo ide ulica i widzę kogoś z zezem mam ochotę podejść i opowiedzieć mu swoja historie, wręcz zaprowadzić za rękę do lekarza.

naprawdę warto, wiem ze kiedyś pewnie będzie mnie czekała jakaś operacja na oczy ale przy tym co juz osiagnęłam (pewność siebie, wiara we własne siły i umiejetnosci) nie straszne mi to. Namawiam wszystkich, nie dajcie się temu okropieństwu, walczcie z tym bo to walka o WAS, o Wasze dobre życie.

Pozdrawiam

PS. Ja miałam operacje u dr Mariii Pociej Żero z Krakowa jeszcze za czasów kiedy pracowała w Scanmedzie na alei Pokoju, jednak obecnie pracuje ona w szpitalu Św. Bochenka w Krakowie - mogę ja wiec Wam polecić.
Obserwuj wątek
    • blue_adm Re: NIE BÓJCIE SIĘ!! 08.06.12, 14:57
      Cześć, dzięki za tę historię.
      Tu jak widzisz nikt od dawna nie pisze, wszyscy chyba wybrali forum strabismus.
      Zajrzyj tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka