xperiaminiwrocek
27.06.12, 20:44
Witam, mam 26 lat, jestem po operacji zeza rozbieznego lewego oka. Dzis jest juz 2 dzien, wczoraj mialem sciagany opatrunek. Dlugo zastanawialem sie nad ta decyzja, dzis zaluje ze tego nie zrobilem wczesniej. Zabieg nie trwa dlugo. Dostajemy znieczulenie, po chwili gdy zaczyna dzialac, przenosimy sie na stol operacyjny. Podczas zabiegu nic nieczujecie, trwa to okolo 1 godziny. Nastepnie zakdladany jest opatrunek ktory na drugi dzien zostaje sciagany. Nastepnie uzywam kroli do oczu, co 4 godziny oraz stosuje krem na sen. Czas ktory spedzam poza domem spedzam w okularach przeciwslonecznych. Po tygodniu mam kotrole. W pierwsze dwa dni czuc szwy ktore lekko uwieraja. Operowano oko boli glownie w momentach przebudzenia, rano badz po drzemce. Zabieg byl refundowany z NFZ we Wroclawiu w Eye Laser Center. Po badaniach otrzymalem inforamcje iz na taki zabieg czeka sie do 1 roku czasu, mi udalo sie wczesniej, mianowicie po 7 miesiacach. Jestem zadowolny z wyboru kliniki oraz z jakosci uslug medycznych.
Wykonuje cwiczenia konwegeracji z dlugopisem, 3 razy dziennie po 15 minut, rano w poludnie i wieczorem. a tak wyglada oko na 2 dzien po operacji
www.iv.pl/images/81533937952096013397.jpg
www.iv.pl/images/28978717577713482325.jpg
bede wrzucac raz w tygodniu nowe informacje oraz nowe zdjecia
a tutaj operacja na youtube przeprowadzona w jednej z klinik
www.youtube.com/watch?v=FlNe_x5x ... r_embedded
tu sa ciekawe rzeczy
www.pomoceortoptyczne.pl/index.p ... rtoptyczne
proponuje rowniez to cwiczenie
www.youtube.com/watch?v=XSu3295yWLM