04.09.05, 18:08
mam również zeza i badzo chcialabym wybrac sie na operacje ale sie boje,nie
wiem czy to moze sie nawrocic czy moze bedzie jescze gorzej?ile kosztuje?i
czy w katowicach warto wykonac taki zabieg? bardzo prosze o jakies szcegoly
najlpiej na moj mail Minera@interia.pl, z gory dziek za pomoc:(
Obserwuj wątek
    • agatak7 Do Minery:) 04.09.05, 19:50
      Cześć Minera.
      Nie ma się czego bać. Ja też się bardzo bardzo bałam a dzisiaj jestem już tydzień po zabiegu i jak narazie jest ok. I nie myśl, że po zabiegu może być gorzej (na pewno się nie pogorszy i będzie lepiej). Zabiegi są rwefundowane przez NFZ. I naprawdę nie ma się czego wstydzić - koniecznie powiedz mamie o swoim problemie:) A co do Katowic to je nie do końca się orientuję, ale są na tym forum osoby, które na pewno pomogą Ci w tej kwestii.
      Pozdrowionka i trzymaj się:)
      Agata
      I głowa do góry Minerko:)
    • minera do Agaty 04.09.05, 20:46
      dzieki za wsparcie, a czy orientujesz sie ile takich zabiegów nalezy wykonac?
      zauwazylam tutaj na forum ze nietorzy wykonuja tylko jeden inni kilka,od czego
      to zalezy?
      • agatak7 Re: do Agaty 04.09.05, 21:11
        Ilość zabiegów zalezy przedewszstkim od tego jak duży maz kąt zeza. Dużego kąta mnie da się zlikwidować czasami podczas jednego zabiegu. trzeba to robic w kliku etapach. Ja jestem w tej chwili po pierwszym a na pewno czeka mnie drugi (prawdopodobnie w grudniu).
        A Ty jakiego masz zeza zbieznego czy rozbieżnego, no i oczywiście jaki jest jego kąt.
        A jeżeli jesteś zainteresowana poszukaniem jakiegoś konkretnego lekarza, który Ci pomoże, to najlepiej zajrzyj na listę polecającą, która znajduje się na tym forum.

Duza buźka i nic się nie martw:)
        Agata
        • agatak7 Re: do Agaty 04.09.05, 21:17
          A mówią, że skleroza nie boli:D Ale w moim wieku to nic dziwnego;)
          Miałam Ci napisac ile dochodzi się do "zdrowia" po zabiegu. Nie tak długo, bo około 2 tygodni. Ja po tygodniu funkcjonuję już normalnie, a w czwartek wracam do pracy:)
          Agata
        • minera Re: do Agaty 04.09.05, 22:06
          a czy rodzaj zeza ma wpływ na ilość zabiegów, mam zeza zbieznego nie wiem jaki
          jest jego kat dowiem sie w najblizszym czasie wczesniej sie tym nie
          interesowalam on poprostu byl i to mi wystarczalo:(, ehh widze ze to dosc
          skomplikowana i zagmatwana sprawa ale mam nadziej ze warto
          • agatak7 Do Minery 05.09.05, 12:38
            Z tego co ja wiem (ale nie jestem specjalistą i są osoby, ktore więcej wiedza o zezie) rodzaj zeza (zbieżny czy rozbieżny) nie ma wpływu na ilość zabiegów. Zależy to jak już pisałam od kąta zeza, no i oczywiście od tego jaki sposób lecznia przyjmie lekarz prowadzący.
            I naprawdę warto walczyć z zezem:)Ja już nie mogę się doczekac kolejnego zabiegu. Poszłabym na niego choćby jutro:D
            Pozdrawiam serdecznie

Agata

Jesli chcesz pogadać to podaję mój nr gg: 2384003
    • minera jescze jedno pytanie 04.09.05, 21:01
      jak dlugo dochodzi sie do "zdrowia" po takim zabiegu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka