Dodaj do ulubionych

Do kogo sie udać?

03.03.06, 18:38
Przeczytalam chyba wszystkie watki na forum.
Wielu forumowiczow ppisze, ze sa juz sa operacji i zaczeli "nowe" zycie - bez
zeza:)
Po tej lekturze zdecydowalam sie na zabieg. Tzn. jeszcze nie podjelam
zadnych "dzilan" w tym kierunku - zamierzam zrobic to zaraz po maturze.

Mam pytanie, moze mi podpowiecie co zrobic: udac sie do swojej okulistki (i z
nia porozmawiac) czy od razu poszukac dobrego specjalisty?

Czy jest szansa do refundacje (chociaz czesciowa) zabiegu?
Czy ktos z WAs mial operacje finansowana przez NFZ?

Dziekuje
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: Do kogo sie udać? 03.03.06, 21:15
      nie wiem skad jesteś, ale mogę Ci na 100% potwierdzić, że jest możliwość
      refundacji przez NFZ zabiegu korekty zeza.
      Ja zdecydowałam się na zabieg u p. dr Anny Zamłyńskiej. Ona również wspominała
      mi, że mogę zrobić go na koszt NFZ (NFZ refunduje zabieg w całości).
      Zdecydowałam się na zabieg prywatny, bo kolejka tych refundowanych jest długa
      (czeka się 3-4 miesiące).
      Będę miała zabieg tylko na lewym oku, koszt to 2000 zł w Warszawie, w klinice
      Sensor Cliniq na ul. Kaczej 8. Oczywiście operować mnie będzie p. dr Anna
      Zamłyńska. 25.03. wszystko się zmieni na lepsze :-)
      • blue_chmurka Re: Do kogo sie udać? 03.03.06, 23:35
        Aleksandra trzymam kciuki za Ciebie!!! Oby sie udalo:))

Interesuja mnie placowki we Wroclawiu, Poznaniu czy Lodzi.
        Do W-wy mam niestety daleko:(

Wracam do mojego pytania: do kogo sie udac? Najpierw do swojego lekarza czy
        szukac specjalisty od zeza?
        • aneczka42111 Re: Do kogo sie udać? 04.03.06, 19:56
          Osoby dotknięte naszą chorobą powinny byc leczone przez okulistów będących
          specjalistami od zeza czyli strabologów. Zwykły okulista taki "dla babci i
          dziadka" w przychodni nie wystarcza. Może dać skierowanie na zabieg,ale zwykle
          operatorzy sami chcą skonsultowac pacjenta, u którego będą wykonywać zabieg -
          to oczywiste.
          To, że chcesz akurat jechać do maist, które wymieniłaś "bo blisko" nie oznacza,
          że będzie to dla ciebie najlepsze - połóż na szali dwie rzeczy: po pierwsze
          swoje zdrowie po drugie wygodny dojazd. Co przeważy?

Ania
        • aleksandra1977 Re: Do kogo sie udać? 04.03.06, 21:16
          ja poszlam od razu do lekarza, ktorego znalazlam na "liscie polecajacej"
          naszego forum. Chcialam wiedziec od kogos kompetentnego jakie mam szanse,
          a "zwykly" okulista, do ktorego chodze od 2 r.ż., nie do konca wydawal mi sie
          wiarygodny. I z calym szacunkiem dla jego profesji, ale skoro nie robi takich
          zabiegow, to nie wyjasni mi wszystkiego. Trafilam od razu do zrodla i
          otrzymalam odpowiedz najlepsza z mozliwych.
          Mowisz, ze masz za daleko... Twoj wybor. Niestety nie wiem kto zajmuje sie
          korekta zeza w miejscowosciach, ktore wymienilas.
          Ja powaznie rozwazalam wyjazd do Katowic. Odleglosc nie ma dla mnie znaczenia.
          Po prostu chce zrobic porzadek z zezem i tyle. Gdyby okazalo sie, ze do
          osiagniecia tego celu konieczny jest wyjazd np. gdzies poza Polske, to
          zapewniam, ze nie mialabym zadnych "patriotycznych sentymentow" i szybko
          spakowalabym walizke. Dzis odleglosc nie jest juz tak odlegla. Tym bardziej, ze
          w szpitalu nie spedza sie nie wiadomo jak dlugo. Czy chec zmiany w Twoim
          wygladzie, a tym samym poprawa nastroju, nie jest wystarczajacym powodem, by
          zaryzykowac wycieczke do innego miasta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka