cattleya 14.07.05, 12:42 Dziewczyny, biorę metformax, ale bardzo źle się po niej czuję, cały czas mi niedobrze. Czy zmiana na inny zamiennik metforminy zmieni coś? Proszę o radę, Pozdrawiam Catt Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwtryf Re: Glucophage 500, a Metformax 500 14.07.05, 15:01 w mim wypadku zmienila, mialam to samo, dostalam wiec glucophage wlasnie, zmieni tez dlatego, ze choc obydwie maja chlorowodorek metforminy w sobie, to roznia sie tzw. zaróbkami, (czyli substancjami pomocniczymi), na ktore to wlasnie mozemy zle reagowac. polecam glucko! Odpowiedz Link
calineczka79 Re: Glucophage 500, a Metformax 500 14.07.05, 21:01 A moja dr nie chciała zmienić metformaxu na żaden odpowiednik :-( Powiedziała że jak nie chcę brać tych tabl. (za każdym razem mówiłam jej że nie nie chcę a nie mogę) to ona nie może nic innego dla mnie zrobić (w podtekście idź i radź sobie sama!!!) a więc chyba zmieniam lekarza :-/ Odpowiedz Link
iwtryf Re: Glucophage 500, a Metformax 500 18.07.05, 00:40 trzeba sie bylo zapytac ile dostala w lape od firmy farmaceutycznej skoro nie chciala zapisac Ci odpowiednika.... koszmar... Odpowiedz Link
cattleya Dzięki 15.07.05, 10:40 Jestem już zapisana na przyszły czwartek, więc przemęczę się jeszcze parę dni i polecę do mojej endo. Może przepisze co innego. Pozdrawiam Catt. Odpowiedz Link