mammaja 12.01.04, 22:42 Tak bardzo lubie zagladac do was ,dowiedziec sie jak minal dzien - lub jak sie dopiero zaczyna.Z przyjemnoscia zapraszam do kolejnej edycji naszych dzisiejek! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 12.01.04, 22:43 A to sciagnelam z warszawskiego forum : foto.luftbrandzlung.org/pieklo Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 12.01.04, 22:49 Chyba na dziś skończę pracę. Z godziny na godzinę coraz bardziej pochylałam się nad klawiaturą. Plecy są jak pałąk, a żebra przebiły wątrobę Bardzo to był pracowity dzień. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 12.01.04, 23:08 Wedrowniczku! Ostrzegam Ciebie i Bodzia przed zblizajaca sie silna sztormowa wichura: u mnie, choc jedynie "zawadzila bokiem wyrwala przed blokiem z korzeniami topole siegajaca IX pietra. Dosc szokujacy widok. Zycze spokojnej nocy i milych snow. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 12.01.04, 23:09 A tak à propos zeber - masz szczescie, ze to tylko "licentia poetica" ;-P Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 12.01.04, 23:12 felinecaline napisała: > A tak à propos zeber - masz szczescie, ze to tylko "licentia poetica" ;- > P ) wiem, że mam szczęście Dzięki za radę - dobrze, że zajrzałam na Forum przed ostatnim wyłączeniem komputera. pa Odpowiedz Link
jej_maz Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 13.01.04, 05:07 Zasypuje mnie sniegiem i "realnymi" obowiazkami. Nie gniewajcie sie jak mnie jakis czas nie bedzie. Bawcie sie dobrze, przysylajcie materialy na strone, i nie psioczcie mnie za bardzo Bede zagladal i sie odzywal, ale moge miec przerwy. Jakos trudno mi sie pozbierac. Nie ze nie moge sie zorganizowac - nie to, ale lubie pewna doze ryzyka i wlasnie rzucam zyciu dosyc ostre wyzwania. Chce sobie (i nie tylko pare rzeczy udowodnic... cos w rodzaju nadgonic stracony czas )) Powinienem miec bardzo ciekawy a juz na pewno intensywny rok. Dbajcie o ten kacik... jest tu naprawde milo. Pozdrawiam - Mark Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 13.01.04, 06:49 Ciąg dalszy odwilży,śnieg jeszcze jest,niestety chodniki całe w wodzie.A jeszcze kilka dni temu wyglądało to tak republika.pl/rowerem_przez_mce/spacer/ I komu to przeszkadzało?) Odpowiedz Link
monia.i Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 13.01.04, 11:22 Aż chciało by się pójść na spacer )) Przepięknie! Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 13.01.04, 12:24 Tak mi sie spodobalo ,ze porwalam aparat corki i sprobowalam zrobic kilka zdjec zimowych - w tym ptaki . Zobaczymy co z tego bedzie - bo wole aparat tradycyjny,ale nie mialam filmu.A pogoda przesliczna - slonce ,snieg . Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 13.01.04, 17:09 U nas sztorm od wczorajszej nocy,nawet na sadzawce przed moim oknem "od kompa" robi sie fala!!!!Chodzenie z psami wymaga duzo samozaparcia..wszyscy siedza w swoich cieplych domach..A na forum tez chyba jakis wicher wszystkich powymiatal..Pozdro ml P.S. Wedrowcze,czy u Ciebie tez sztorm? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 13.01.04, 17:22 Sztormem tego nazwać nie mozna (jeszcze???), ale jest silny wiatr i pada bardzo gęsty deszcz. Ciągle siedzę przy komputerze, ale mam nadzieję, że jeszcze tylko 2-3 dni takiej pracy i będę miała trochę spokoju. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bepeef Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 13.01.04, 17:24 marialudwika napisała: > A na forum tez chyba jakis wicher wszystkich > powymiatal.. Zanosi się na burzę postów forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10142215 Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 13.01.04, 19:20 U mnie nie ma wichury. Wieje lekki wietrzyk ale jest niewiele powyżej zera i pada od rana nieprzyjemny deszczyk, bardzo nieprzyjemny w połączeniu z wiatrem. Nie chciało mi się nawet maszerować dzisiaj do pracy. Ale poza tym jest nieźle i coraz nieźlej Ferie zimowe się zbliżają. Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 14.01.04, 08:17 Przedwiosnie czy co?Mokro ale chyba będzie słonecznie.Pies po spacerze cały mokry i brudny,a przecież jest biały i wyglada okropnie.Herbata nie pomoze,kawka jednak koniecznie niezbędna.Włączyłam radio i znowu o Millerze,no nie! ja chyba na Księżyc sie wystrzele!.PA.Ruda. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 14.01.04, 08:50 Już znam przyczynę wczorajszego mojego samopoczucia. Niż i bardzo silny wiatr, chyba resztki z Francji, dotarły do Poznania. Powietrze huczy, a w ten dźwiek wplatają się jęki karetek . Chyba sercowcy wymagaja pomocy. Szaro i +5.Nie podoba mi się to. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 14.01.04, 09:07 Tez 5 stopni,wichura pomaluzaczyna "siadac".Po dwoch dniach i nocach.Spalam fatalnie/wyl wiatr/..teraz budze sie juz druga kawa,niebo ma dziwny szaro- rozowy kolor,na jego tle czarne galezie topli.Pozdro ml Odpowiedz Link
monia.i Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 14.01.04, 10:51 Jest po prostu ohydnie!!! Pada, mokro, brudno i na dodatek okropnie ślisko - na chodnikach lód pod wodą. Okropieństwo... A tak było ładnie w zeszłym tygodniu... Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 14.01.04, 11:06 A tak bylo ladnie jeszcze wczoraj - u nas tez odwilz ,wietrzno ,dobrze ze wychodze dopiwro popoludniu.Mialam szczescie,ze zlapalam wczoraj aparat.Dzis na swierkach juz ani,ani - wprost nie do wiary! Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 08:56 Jeszcze godzine temu po śniegu nie było juz ani śladu.teraz przy temperaturze +1 znowu z nieba lecą białe płatki,oj będzie bardzo mokro.A mnie zaczynają się "odzywać" zatoki i ból głowy jest bardzo nieprzyjemny.Muszę chyba udać sie do naszej forumowej lekarki po radę,czy tylko PUNKCYJKA daje szanse na ulge? Miłego dnia.R. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 09:52 Jakos jasniej dzisiaj,widac troche sloneczka.Niestety nie patrze na nie z radoscia poniewaz boli mnie glowa.Pozdro ml Odpowiedz Link
monia.i Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 11:26 A u mnie znów to samo - szaro, buro i ponuro. Piękna, mroźna zima poszła sobie gdzieś tam, hen, za góry-lasy, pozostawiając na trawnikach resztki brudnego śniegu. Nie lubię.. Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 13:28 Kto wymyślił białe psy na taką pogodę?Po spacerze było wstyd z nim wracać do domu,taki brudny.Musiałam go wsadzić do wanny,a teraz cwaniak se spokojnie śpi i chrapie.Typowy facet. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 15:01 Moje nie sa biale,ale tez wracaja brudne,hm.Tyle,ze mniej widac!!!Widac owszem na "bezaku".Nie mam sily ich 5 razy dziennie kapac... Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 15:10 Nie rozumiem - wpisywalam sie tu dzisiaj - teraz patrze - nie ma.Czy czesto wam zjada posty? Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 15:51 Ten brudny psiak Rudejkitki rozbroił mnie. Czasami zastanawiam się, kto tu komu służy )) Mammajko, może niecenzuralnie napisałaś i GW ocenzurowała A tak poważniej, strata to niepowetowana przy dłuższych "esejach". Czasami jednak to na dobre wyjdzie Pamiętam, kiedy na podsumowaniu roku napisałaś na forum informację, że post Tobie wcięło. Stwierdziłaś krótko, że może i dobrze stało się. Ja poddałam się wtedy nastrojowi, zapomniałam o ostrożności, że "licho nie śpi" i otworzyłam się niepotrzebnie. Żałowałam okrutnie, że mi taka przygoda nie przydarzyła się co Tobie (( Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty - do Eweliny 15.01.04, 17:57 Ewelinko - mysle ,ze jestem niecierpliwa, a serwer ostatnio strasznie slimaczy - trzeba dopilnowac czy post sie naprawde pojawil.A czasami moze to "vis major" - i nigdy nie wiadomo co nam wyjdzie na dobre!Pozdro!.Mm. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 19:14 Przedwczoraj poniosło mnie. Serwer stawał, często mnie wylogowywano, myszka szwankowała, waliłam nią o biurko, gdyż nie kontaktowała. Wypędzono mnie od biurka, za te hałasy. Totalna porażka w zachowaniu zdrowego rozsądku. Sprawiono mi prezent w postaci myszki bezprzewodowej, którą będzie można już bez przeszkód rzucać, kabel jej nie powstrzyma (( A serwer jak to serwer, kompletnie nie wzrusza się. Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 16:31 Poniewaz pogoda paskudna,mam nowa porcje zdjęć zimowych z mojego miasta,autor wprawdzie inny ale zdjecia (zwłaszcza z powodów osobistych)jeszcze ładniejsze. Odpowiedz Link
rudakitka link do zdjęć 15.01.04, 16:32 rudakitka napisała: > Poniewaz pogoda paskudna,mam nowa porcje zdjęć zimowych z mojego miasta,autor w > prawdzie inny ale zdjecia (zwłaszcza z powodów osobistych)jeszcze ładniejsze. republika.pl/rowerem_przez_mce/spacer/nora/ Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 16:50 Dziś kolejny dzień szczecińskiej zimy, czyli szare ulice, brunatne skwery i trawniki, ale mimo to jestem w dobry humorze - zaczynam zbierać owoce swej działalności, czyli dostałam dobrą ocenę jednej z moich prac. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 17:53 ciesze sie z Toba Wedrowcze , nasiedzialas sie dosc ostatnio - czekamy na ciebie z wieczorna herbatka! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 18:21 Gratuluje Wedrowcze,moze dzis zjawisz sie na wieczornej herbatce?Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 20:18 wedrowiec2 napisała: > Dziś kolejny dzień szczecińskiej zimy, czyli szare ulice, brunatne skwery i > trawniki, ale mimo to jestem w dobry humorze - zaczynam zbierać owoce swej > działalności, czyli dostałam dobrą ocenę jednej z moich prac. Gratuluję , zgodnie z horoskopem tak byc powinno. lx Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 20:26 Dzisiaj w Poznaniu przepiękna wiosenna pogoda. Słoneczko , cieplutko , ptaszki wiosennie, radośnie ćwierkały. Lablafox biegała w rozpiętym płaszczu , bo tak cieplutko , teraz dyskretnie pochrząkuje , bo coś ją drapie w gardziołku. Dzisiaj w dziekanacie UAM spotkałam emerytowanego pana profesora -86 lat , pełnego humoru i pomysłów. Starał się o granty. Uwielbiam takich ludzi. Dziś odkryłam sposób na długowiecznośc panów - praca naukowa,nieustająca , niekoniecznie na poziomie uniwersyteckim, radośc życia , duże poczucie humoru i skłonności , po 40 -tce, do pań w wieku średnim , nie młodszych. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 18:23 Teraz u mnie cuda i dziwy sie dzieja..wyslalo sie dwa razy.. ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 15.01.04, 22:08 Chyba trochę "przegięłam" ... Na drugim biurku postawiono szyldzik "złote myśli mojej żonki" i się na mnie obrażono. Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 16.01.04, 06:44 Poszłam spać-było szaro-buro,wstaje a tu zima -1 i napadało śniegu. Za trzy godzinki pewno znowu będzie szaro.No ale na wszelki wypadek jeszcze raz podrzucam ten wczorajszy link z zimą na tym moim Śląsku bez kominów republika.pl/rowerem_przez_mce/spacer/nora/ Miłego dnia,ja mam tyle spraw ,ze nie wiem czy dam rade,najlepiej to bym wróciła do łożeczka.PA.R. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 16.01.04, 09:43 Wial sztormowy wiatr cala noc i wieje nadal,ma podobno szybkosc ponad 100km/godz.Grrrrr!!!pozdro ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 16.01.04, 10:29 Moje osiedle pobielone śniegiem jak cukrem pudrem . Cisza , bez wiatru , ale strasznie mnie "łupie " po kościach , może coś pogodowego się przyłupie? Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 16.01.04, 13:46 Wydawalo sie .ze bedzie brzydko - a tu slonce swieci cala geba - zaraz chyba wyrusze w swiat - poki dzien jasny! Milego piatku zycze! Odpowiedz Link
warum Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 16.01.04, 17:12 Cieple / bliskie 0 C/ pozdrowienia dla wszystkich Kanadyjczykow odwiedzajacych forum 40+. Ufff, zrobilo mi sie goraco jak zobaczylam w tv wasze mrozy. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 16.01.04, 17:13 I mnie zrobilo sie cieplej,mam nadzieje,ze Mark nam nie zamarzl???? Pozdro ml Odpowiedz Link
omeri Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 17.01.04, 12:06 Dzisiaj ponuro w Wwie, perspektywy mam wielce pracowite, ale to lubię. Odpowiedz Link
maya_may Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 17.01.04, 12:13 a ja od dzisiaj mam kilka wolnych dni...))))... po ukonczeniu pisania prawie trzymiesiecznej pracy. hmmmm.....Dziwne uczucie, ale jestem szczesliwa! pozdrawiam*** Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 17.01.04, 12:24 Gratuluję, ale to uczucie "pustki" jest pewnie dziwne Dowiedziałam się, że ważny egzamin, który planowałam na jesień odbędzie się w ciągu najbliższych trzech miesięcy. Nie wiem czy martwić się czy cieszyć, bo to ja będę egzaminowana Przypominam teraz wielki znak zapytania i od wczorajszego południa nie mogę przyjąć zdecydowanej, wyprostowanej pozycji Odpowiedz Link
omeri Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 17.01.04, 12:34 Lepiej,że wcześniej. Koty za płoty, a i tak będzie summa cum laude. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 17.01.04, 12:43 Dzięki za wsparcie, oby jeszcze CK podzieliła Twoje zdanie Odpowiedz Link
lablafox Re: Do wędrowca 17.01.04, 18:16 Zdasz na pewno , horoskop mówi ,że będzie to pesteczka . Co z głowy to z myśli .Pomyśl ile będziesz miała wolnego czasu do jesieni , jeśli egzamin zdasz teraz. Odpocznij na chwilkę , wyprostuj sie , dotleń , będzie łatwiej. Dziś w Poznaniu leje deszcz. Lx Odpowiedz Link
glodn-y Re: Do wędrowca 17.01.04, 18:34 Co ten(a) wędrowiec BREDZI!!!! Jaki egzamin ?jaki sprawdzian? Przecież przejdziesz TO z palcem w ..no napiszę w nosie! A horoskopy to ...........(stop) fajna sprawa))) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Do wędrowca 17.01.04, 18:42 Głodny optymista Najpierw musze przedstawić wyniki pracy, która w druku jest 80-stronicową książką. Potem trzech panów zada mi po trzy pytania, potem każda obecna na sali osoba (a będzie ich 50-60) może zadać mi dowolne pytanie. Na koniec wygłaszam jeden z trzech wcześniej przygotowanych wykładów. Potem obiad z trzema pierwej wymienionymi panami i półroczne oczekiwanie na zatwierdzenia mojego popisu przez siłę wyższą. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Do wędrowca 17.01.04, 19:14 Moja Droga! nie takie dupki doktorat broniły. Jak moja m. i mój szfagier obronili,to Ty z palcem w .. Trzymaj się,wiem ,wiem ,te "sprawdziany to mogą człowieka doprowadzić" do SZAŁU ps mam w 'rodzince dr.weterynarza" a i tak z sunią chadzam do lecznicy publicznej chi.chi.chi. PS2 a tak z sympatji do Ciebie! po kiego muchomora Tobie ten przed.. nazwiskiem Odpowiedz Link
glodn-y Re:PS.ssss 17.01.04, 19:16 Mam też dr. od ścieków,to jest dopiero dyscyplina naUkowa?chi.chi.chi. Bu.buuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
glodn-y Re:PS.ssss 2 17.01.04, 19:25 Obiad??? z 3 starynmi dziadami? Zaproś ich (dupków) do Mac... i niech się wypchają. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re:PS.ssss 2 17.01.04, 19:37 Potrafisz rozbawić człowieka) Ci staruszkowie są w naszym wielu! Odpowiedz Link
glodn-y Re:PS.ssss 2 Ech Wędrowcze 17.01.04, 20:02 Coś za bardzo podniecona jesteś. Gdzie tym staruszkom do NAS,oni wiekiem ...i duchem ... My duchem młodzi ps Spróbuj nawalić ,to fora ze dwora(forum) "" nie będę się przyznawał do WĘDROWCA(NI)"" Ale,mam jakieś takie przeczucie,że będe chwalił się tą znajomością (co z tego ,że wirtualną) róbta co chce'ta Odpowiedz Link
marialudwika Re:PS.ssss 2 Ech Wędrowcze 17.01.04, 20:30 Ten nasz Glodny!!!!!Kocham jego dowcip!!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
omeri Re:PS.ssss do głodnego 17.01.04, 22:26 Mój miły, to nie chodzi o doktorat,ale o habilitację!!! Odpowiedz Link
warum Re:PS.ssss do głodnego 17.01.04, 23:00 A wlasciwie to dlaczego Wedrowiec nie mozesz zaczac od obiadu z tymi madralami? Polak jak glodny /nasz Glodn_y/ to zly, i beda moze zbyt dociekliwe pytania zadawac A moglabys im zaproponowac za to deser extra po zaliczeniu)np, w McDNo i kurcze, odczep sie Glodny od specjalnosci- szambonurki tez mysla Wazny tytul! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re:PS.ssss do głodnego 17.01.04, 23:16 Wazniacy w zasadzie nie są groźni, bo już wcześniej znają mój dorobek i wiedzą czego mogą się spodziewać. Gorsze są pytania z sali, szczególnie gdy pytanie ma wykazać wiedzę je zadającego, a nie odpowiadającego Potwierdzam - zjawisko myślenia u szambonurków jest powszechnie notowane w literaturze Zaobserwowałam to też osobiście - przez rok "siałam wodę", czyli robiłam badania mikrobiologiczne wody w szambonurni. Odpowiedz Link
glodn-y Re:PS.ssss do Omeri 17.01.04, 23:15 A co to habilitacja? Toż to "potwierdzenie doktoratu" Też "praca" ,ale głównie chodzi publikacje(no w pewnych dziedzinach) np.ścieki! Czy H,czy D i tak w naszej rzeczywistości o kant d.. Pozostaje tylko prestiz,a w2 u mnie i tak MA!!! Odpowiedz Link
omeri Re:PS.ssss do Omeri do głodny 17.01.04, 23:19 Nie tylkom u Ciebie, ale za tym ida pieniadze, a przede wszystkim samodzielność w badaniach naukowych i mógłbys zrobic u w2 doktorat! Odpowiedz Link
omeri Re:PS.ssss do Omeri do głodny 17.01.04, 23:19 Nie tylko u Ciebie, ale za tym ida pieniadze, a przede wszystkim samodzielność w badaniach naukowych i mógłbys zrobic u w2 doktorat! Odpowiedz Link
warum Re:PS.ssss do Omeri do głodny 17.01.04, 23:24 Hmm... i ten aspekt,ze mozna by potem zrobic doktorat u W2... to jest mysl. W nastepnej "trojcy" oceniajacej bylby juz jeden czlonek "zyczliwyszy" Odpowiedz Link
glodn-y Re:PS.ssss do Omeri do głodny 17.01.04, 23:24 Jak mam "robić"doktorat,to nie musisz mi dwa razy powtażać Wezmą mnie za glo.no za głąbą,co nie za bardzo mnie się ....róbta co chce'ta Odpowiedz Link
lablafox Re:Dzisiaj 18.01.04, 07:37 Raniutko jadę po męża , przywożę go na 12 godzinną przepustkę. Trzymajcie się . Lx Odpowiedz Link
rudakitka Re:Dzisiaj 18.01.04, 08:06 lablafox napisała: > Raniutko jadę po męża , przywożę go na 12 godzinną przepustkę. > Trzymajcie się . > Lx Nie wiem czemu,wzruszyłam sie tym co napisałaś-ucałuj męża i bądz nadal dzielna. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 18.01.04, 13:54 Dzisiaj probowalam poodpisywac na korespondencje (na szczescie w wiekszosci elektroniczna) - jaka mi dowalila po swietach i N.Roku . Ale jeszcze do polowy nie doszlam - a juz trzeba isc zrobic obiadek, A pogoda - przez okno piekna , slonce,chmurki ,niebo niebieskie. Pozdrowienia niedzielne! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 18.01.04, 17:13 Piękny dzień spędziłam na pokrywie lodowej Zalewu Zegrzyńskiego. Bojery i łyżwiarstwo - uprawiałam "duchowo", kontrolowane ślizganie na podeszwach butów - już czynnie i kiełbaski z rożna u Bosmana w cieple płonących drew w kominku - podziwiałam smakowo. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 18.01.04, 17:44 Cichy, spokojny dzień, bez żadnych sensacji. Odpowiedz Link
omeri Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 18.01.04, 18:33 Sprawdzanie, sprawdzanie prac studentów. 60% zrobione, z dzisiejszej normy 100. Nie mam wiecej siły. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 18.01.04, 20:48 To przynajmniej "przyjemnie" niedzielę spędziłaś, a konstruktywnie to już na pewno Mnie pół dnia zjeło płacenie rachunków,to jest dopiero przykre, jak widzisz ,że twe ciężko zrobione ... znikaja z konta. Wciskasz ok i pyk nie ma np.600zł. ok i pyk. 350zł trafił sz..)) Ps No ale rachunki trzeba płacić ,podobno????? Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 18.01.04, 21:02 No i dobrze jak ma z czego znikac ,przynajmniej nie znajdziesz sie w narodowym rejestrze dluznikow - co mi grozi bo nie zawsze zdazam na czas.A ostatnio ktos wyrzucil cala teczke tekturowa z rachunkami do zaplacenia i popadlam w blogi stan niewiedzy z czym zalegam.A i tak sie upomna! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 18.01.04, 22:48 Czy ktos wie co dzieje się z MariąLudwiką. Nie ma Jej cały dzien Może zapowiadała, że dziś nie odwiedzi forum? Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 18.01.04, 22:55 Wlasnie sie zastanawiam - wyslalam jej wiadomosc na gg ,ale milczy. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 18.01.04, 23:01 Też wysłałam, ale cisza. Może ma kłopoty z komputerem lub serwerem. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 19.01.04, 10:49 W Warszawie gorsza niż wczoraj pogoda, ale nie odbiega od norm jakie charakteryzują nasz klimat. Na forum zaś jest milutko i cieplutko - życie towarzyskie w nocy wrzało. Będę miało co teraz czytać przez najbliższe dni )) A co z naszą ML ? Brakuje mi jej. Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 19.01.04, 11:12 Cholera,cholera, cholera......musiałam odreagować,czasami mnie ktoś wkurzy....no ale tylko czasami i z Wami nie ma to nic wspólnego. U nas powrot lekkiej zimy,bez sniegu ale troszke przymroziło.Po wczorajszym dniu ,kiedy to słuchałam Niemena,oglądałam Małysza i byłam na koncercie kolend,za nic nie chce mi sie wracać do szarej rzeczywistości.Niemen miał racje-świat jest piękny ,tylko ludzie....... Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 19.01.04, 12:16 A moze rzeczywistosc nie jest taka calkiem szara - u mnie w kazdym razie slonce wyszlo,choc mroznie swiat wyglada przyjemnie! Niestety bede dopiero poznym wieczorem - mam nadzieje ze ML znajdzie sie do tej pory! Milego dnia! Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 19.01.04, 13:41 Dzisiaj , raptem , około południa zrobiła się taka zadymka ,że świata nie widać. ślisko , jazda 30-tka w miarę bezpieczna , ale jeszcze zarzuca. Dojechałam szczęśliwie do domu , a w domu szlag mnie trafił , cała pralnia zalana, bo 20- latka nie zauważyła, że od wczoraj awaria kanalizacji, więc zrobiła sobie pranie. Wczoraj pół dnia wylewaliśmy wodę , miskami i wiaderkami . Wchodzę, a ona ściera podłoge pościelą. Nie zdzierżyłam. Ryknęłam . Ona na to ,że skąd miała wiedzieć. Była w domu wczoraj , widziała, co prawda nie uczestniczyła w odwadnianiu bo odwiedził ją "jej chłopak" ale ... Lx Odpowiedz Link
omeri Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 19.01.04, 17:55 Witam. Ta zadymka przyszła do Warszawy i warunki drogowe robią się tragiczne. Idąc od samochodu do domu o mało co nie złapalam zająca. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 19.01.04, 20:09 Nareszcie! Dotarłem,20km w 1,5 godz.nieżle jak na Wa-we. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 19.01.04, 22:02 Jechalam o 19-tej,spiwajac "puchowy sniegu tren wkrag roztoczyl swe czary..." Znowu setki tysiecy pojda na odsniezanie - i to mnie najbardziej boli.I te kaluze! A plugi chodza przedewszystkim po tych ulicach gdzie jezdzi autobus. Ja musze czekac na roztopy! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 19.01.04, 22:21 Nieraz takie "głupotki" mi przychodzą do głowy w związku z naszym klimatem. Musimy wydawać takie duże pieniądze na ogrzewanie naszych domów, zakup ciepłych ubrań, odśnieżanie ulic ..... etc., czy nie lepiej byłoby przez parę sezonów zimowych troszeczkę podmarznąć zaoszczędzając w ten sposób na wyjazd do cieplejszych krajów ? )) Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 20.01.04, 00:41 Dzisiaj idę do mojej najmłodszej wnuczki do przedszkola na Dzień Babci. Wszystkim Babciom, tej świeżo upieczonej szczególnie, zdrowia życze , radości z kontaktów z wnukami i czego zapragniecie. lx Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 20.01.04, 11:11 LX troszkę mnie wystraszyłaś. Mam nadzieję, że 21-go jest święto babci Czasami chłopaków muszę "popędzić" do mojej mamy, bo sami potrafią zapomnieć. Radość przy jej ubieraniu, zaś smutek nachodzi, kiedy ją rozbiera się. Moja choinka na dworzu piękna jak w dzień wigilijny, lecz przychodzi taki czas, że zaczyna przeszkadzać. Dzisiaj wracając z biegania, same nogi skierowały się w jej kierunku. Czeka teraz w kącie ogrodu na spalenie i wygląda żałośnie Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 20.01.04, 12:35 Wita Was po dluuuuuuuugiej przerwie!!!!Bardzo sie za Wami stesknilam a nawet te moja przymusowa nieobecnosc niemal odchorowalam!!A teraz patrzac ile mam do czytania jestem w SZOKU!!!!!!Milo mi,ze zauwazyliscie,ze mnie nie ma!Nigdy w zyciu nie zniknelabym bez slowa jako dama,hi,hiumiem/mam nadzieje/ sie zachowac! PozdrowkaI P.S. Mialam uszkodzone polaczenie z internetem/wina "mzonka",ktoremu sie przerwala lacznosc i zaczal sam "naprawiac" zamiast czekac na speca/.Efekt byl taki,ze oboje nie mielismy internetu.A w weekend tu zycie "zamiera"...Omal nie doszlo do rozwodu-taka bylam na niego wsciekla.... Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 20.01.04, 13:29 Witam ML - rozumiem Ciebie doskonale. Fakt, bez internetu ciężko obejść się. Ważne, że jesteś zdrowa i cała )) Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 20.01.04, 15:00 Dzień Babci i Dziadka jest 21.01. Ja dziś byłam na spotkaniu z wnuczką u 4-latków, jutro idę do 3-latków. Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 20.01.04, 15:03 Miły dzień - ML wróciła z internetowego niebytu. Za oknem lekki mróz i nawet trochę śniegu leży na chodnikach. jednym słowem szczecińska zima pełną gębą Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 21.01.04, 08:38 Piękna,śniezna zima.Jasno i tak wesoło za oknem,mimo zakazów rodzinki chyba jednak wybiorę sie na długi spacerek.R. Odpowiedz Link
mammaja Re: Najlepsze Zyczenia Babciom 21.01.04, 10:24 Dzisiaj ich swieto - nieoceniona rola babci - (dziadka jutro) - kochajacej,bez wielkich wymagan - a wlasciwie zrobie z tego nowy watek! Pogoda sliczna,chociaz mroz,ale slonecznie! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Najlepsze Zyczenia Babciom 21.01.04, 11:56 Piekna i sloneczna pogoda/ wyz atmosferyczny,wreszcie po dniach nizu/,jeden stopien plus,bylam juz na jednym dlugim spacerze.Jezioro mieni sie w sloncu i masa na nim ptactwa,tylu gatunkow,ze trudno nawet wyliczyc..Kaczuszki,jak zwykle czekaja na suchy chlebek..Pozdro ml/babcia ze stazem/ Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Najlepsze Zyczenia Babciom 21.01.04, 15:58 Dzisiaj jest pierwsze rocznica niepalenia. Moje wcześniejsze nadzieje z tym związane okazały się na wyrost przesadzone. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Najlepsze Zyczenia Babciom 21.01.04, 17:12 Jesli to nie tajemnica to napisz jakie nadzieje...Okropnie jestem ciekawska,bo jak wiesz , pale!!Pozdro ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Najlepsze Zyczenia Babciom 21.01.04, 18:30 Nadzieje na pozytywne skutki niepalenia. Jakoś ich nie dostrzegam Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Najlepsze Zyczenia Babciom 21.01.04, 18:32 Przepraszam wszystkie kochane babcie, że nadużyłam nazwy tematu. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Najlepsze Zyczenia Babciom 21.01.04, 18:56 Jako jedna z nich wspanialomyslnie Ci wybaczam,w koncu tez masz co swietowac.. Mialam przemily telefonik od mojej wnuni z okazji DB,ale stwierdzila,ze kocha mnie codziennie tez!Pozdro ml P.S. Zdaje sie,ze watek dobiegl setuchny!!! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 21.01.04, 16:39 Znów dobry dzień, to już kolejny w tym roku Nadeszła druga pozytywna recenzja mojej pracy. Czekam na trzecią, ale jej autor ma czas do końca marca. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 21.01.04, 19:12 No tak - 101 - post. Mam nadzieje ,ze ktos zinicjuje nastepna setke.Narazie ide czytac inne watki.W 9 dni 100 dzisiejek to ile to bedzie ? 11 i ......? Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 21.01.04, 19:36 Dzień dobry po paru dniach. U nas prawdziwa zima i dobrze bo ferie już się zaczęły Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 21.01.04, 19:43 Witaj Bodziu - po paru dniach! Jak sie udal wyjazd i czy macie ferie w innym terminie niz np Warszawa? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 21.01.04, 19:51 Witaj, witaj Długo będziesz w domu, czy zaraz wyjazd na narty? Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 21.01.04, 20:02 Jakie miłe powitanie ) Szkolenie jak szkolenie. Nad zalew nawet na spacer nie można było wyjść bo pozamykali bramy. Odwyk od kompa całkowity. Ale odpoczynek dobry. Tak, u nas już od poniedziałku ferie. Jedziemy w piątek z całą ferajną na narty. www.pecpodsnezkou.cz/EN/index.html Jak ktoś bedzie na Śnieżce to możemy sobie pomachać. Będę po drugiej stronie. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj - po raz 14 - ty 21.01.04, 20:03 OPd poniedziałku to znaczy od 19 stycznia. Odpowiedz Link