Dodaj do ulubionych

KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja

28.02.04, 23:01
Na wszelki wypadek otwieram,ale zdaje sie,ze wszyscy poszli juz spac.W kazdym
razie dzienna zmiana.Nie jest wykluczone,ze tez to zrobie,ale narazie jestem.
Dzis zamiast papierosa uzywam pysznego teczowego lizaka.Pozdro
ml
Obserwuj wątek
    • monia.i Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 28.02.04, 23:03
      Hmmmm, ML - czy ten lizak - to tak na dzisiejszy wieczór - czy też na
      zawsze...?smile
      • verbena1 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 28.02.04, 23:25
        Ja jeszcze nie spie ! Przed chwila skonczylam ogladac kwiatki na forum Ogrody,
        sliczne zdjecia. Bede tam czesto wpadala. Dzis zrobilam zdjecia bratkom i
        umiescilam w albumie.
        • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 28.02.04, 23:28
          Niebawem obejrze!!Album nam sie rozrasta w oczach!
          Chyba czesciej bede wersje lizakowa stosowac Moniu!!!Bo pysznie smakuje..
          ml
        • verbena1 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:30
          Pozegnam sie juz z Wami, musze jeszcze meza odkleic od komputera, zycze Wam
          milych snow, dobranoc...
          • oqo Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:34
            rób to delikatnie żeby Mu się koszmary nie śniły.
            • oqo Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:37
              dotyczyło męża Verbeny.
      • verbena1 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 28.02.04, 23:28
        Ml ogladalas prognoze pogody, od przyszlego tygodnia ocieplenie! Otucha
        wstepuje w moje serce, dzisiaj ziab potworny jak na Holandie. Bylam jednak na
        spacerze i pozagladalam ludziom do ogrodow.
        • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 28.02.04, 23:32
          O,to wspaniala wiadomosc!!!I ja dzis okropnie zmarzlam na kilku spacerach z
          moimi szczekaczami,trzymalam sie zdala od ogrodkow dzialkowych,ale forsycje
          w "naszym" parku niomal kwitna i zonkkile i krokusy,nastepny rzut.Pozdr
          ml
    • verbena1 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 28.02.04, 23:42
      Siedzimy tak sobie z moim mezem obok siebie, przy dwoch komputerach,cisza w
      domu. On cos mruczy do siebie , ja stukam ,sielanka. Nie odzywamy sie do siebie
      ale nie mamy potrzeby. Idealne malzenstwo komputerowe.
    • dado11 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 28.02.04, 23:42
      Ja tez jeszcze nie spie. Mam nadzieje ze moja dorosla corka jest wystarczajaco dorosla i dlatego nie
      spie. Czy ty tez pozegnalas ten zgubny nalog? Nie cierpie lizakow, wole slone orzeszki i niestety
      zapomnialam kupic.
      • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 28.02.04, 23:50
        Cieszę się, że przybywa nam Marków smile))
        Chyba zostanę sama z nałogiem sad(( Nie lubię pogryzać niczego ani słodkiego,
        ani słonego więc nie pozostaje nic innego jak ten okropny dymek sad((
        • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 28.02.04, 23:56
          Nie,nalogu nie rzucilam.Zgubny,ale co nie jest..Zastanawiam sie jakie
          paskudztwa tkwia w tym lizaku bo kolorki mial sliczne..Mam slone orzeszki
          tez,pewnie zaraz ich troche pojem.Maj duzo witaminy B,dobre na nerwy..
          U nas tez dwie osoby,przy dwoch komputerach a mowia,ze komputer niszczy
          zwiazki smile)))).
          ml
          • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:02
            Pocieszyłaś mnie smile)) Możesz podjadaćsmile)) Przy takiej wadze to wręcz
            wskazane smile))
            Moje szczęście nie znosi w domu komputera smile)) Po pracy ma dość patrzenia w
            monitor smile)) Dlatego u nas komputer napewno nie zniszczy związku smile))
        • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 28.02.04, 23:57
          I mnie sie to podoba!!!!
          ml
        • dado11 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:01
          wywrot53: palilam 28 lat, 2 paki per day, i nawet nie pamietalam jak to sie zyje bez tego szajsu. I
          nagle, nie powiem, ze nie bez pewnych meczarni, o dziwo niewielkich, nie pale i namawiam
          wszystkich jak upierdliwy nuworysz , sprobuj, twoje cialo pewnie juz tez ma dosyc. Dogadaj sie z
          nim. Swoja droga zawsze lubilam orzeszki.
          • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:03
            Zazdroszcze Ci,ale jak znam siebie to najpierw musialabym sie rozwiesc..Maz by
            nie zniosl moich humorow z powodu niemozliwosci palenia...A pale juz dluzej niz
            Ty!!!Pozdro
            ml
            • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:07
              Zycze Wam dobrej nocki!!!Do jutra
              ml
          • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:12
            Niestety ja mam za sobą 35 lat palenia sad(( Od conajmniej 10 lat intensywnie
            myślę o pozbyciu się nałogu, ale tylko myślę smile)) Widocznie nie nadszedl ten
            dzień no i brak motywacji sad((
            Dobranoc ML smile))
    • verbena1 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:12
      Probuje skonczyc z tym paskudztwem dlatego za kare wychodze palic na zewnatrz.
      Nic nie pomaga ,chociaz pale mniej.
      • verbena1 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:15
        Wychodzac pare razy dziennie do ogrodu widze jak rozwijaja sie krokusy i wiem
        jaka jest temperatura.
        • mammaja Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:20
          Hewj,dziewczyny! Slysze ze wy tu markujecie! Zazdroszcze jak czytam o tych
          forsycjach!U nas dzis w prognozie wieczornej dalsze zawieje sniezne,a jednak
          nie wytrzymalam i kupilam troche nasion w L'Eclercu gdzie robilam zakupy.
          Starzy forumowicze pamietaja jak bohatersko rzucalam palenie.To juz prawie 4
          miesiace (bez 2 dni).
          • verbena1 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:23
            Gratuluje Mammajo! Jak to zrobilas? Przed chwila bylam na tarasie, temp.-3,
            polokragly ksiezyc i piekne gwiazdy.Sasiedzi tez jeszcze nie spia.
          • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:32
            Po południu idę na spotkanie z Hanka Bielicką smile) Przejde alejkami działek i
            zobaczę co też zakwita na działkach smile)) U mnie napewno nic, bo zlikwidowałam
            wszystko oprócz bzu, czereśni, wisni i rabarbaru. Reszta to trawa. Chociaż w
            zeszłym roku wszedzie w nieładzie artystycznym smile)) powschodziły tulipany smile))
    • verbena1 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:38
      Gdzies wcielo moj liscik ,wiec jescze raz ,dobranoc wszystkim, ide spac.
      • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:40
        Dobranoc smile))
        • jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:43
          Dobranoc i dobry wieczor smile
          • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 01:03
            Dobry wieczór smile))
            I dobranoc wink))
            Mammajo jakbym miała takie kłopoty zdrowotne to prawdopodobnei zastanawiała bym
            się intensywniej lub rzuciła. Trudno powiedzieć sad(( Moja córa nie pali, więc
            odpada chyba najważniejsza z motywacji. Dla dobra dziecka. Koleżanka, która
            miała taki sam staż jak ja też rzuciła, ale po to żeby synowi, który zaczynał
            ćpac udowodnić, że każdy nałóg mozna pokonać. Zawarli umowę o obydwoje jej
            dotrzymali.
      • mammaja Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:44
        Do rzucenia mialam kilka motywacji - okropne wrzody zoladka i bardzo zle
        samopoczucie,ale przedewszystkim -palenie corki ,ktora ma tendencje do chorych
        zatok. no i tak kiedys w lecie powiedzialysmy,ze w pazdzierniku rzucimy
        palenie.Wydawalo sie to calkiem niemozliwe,poniewaz palilam namietnie i bez
        przerwy,juz nie powiem ile lat. Ale jak mi juz chlopak czyli sympatia corki
        zaczal dogadywac: niedobra mamusia - dziecko pali przez mamusie ,to nia
        zdzierzylam. Poza tym nikt nie wierzyl ze rzuce, wiec rzucilysmy
        obie,wsparlwszy sie tylko akupunktura. I tak trzymamy . Dobranoc.Wszystkim
        zycze - bo czuje sie duzo lepiej!
        • mammaja Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 00:46
          Dobry wieczor i dobranoc Marku,szkoda ze tak sie mijamy czasowo.Jak tam nowa
          praca?
          • jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 01:03
            Bardzo szkoda, zwlaszcza, ze z niesamowitym zainteresowaniem (jak zawsze)
            czytam Twoje wpisy. Czasami mam ochote cos dorzucic, ale rozmowa juz za daleko
            zaszla. Tak czy inaczej praktycznie podpisuje sie pod wszystkimi Twoimi
            opiniami - az trudno uwierzyc smile)

Dobrej nocy!

PS. A pracy nienawidze i zaczynam zalowac ze nie wzialem drugiej opcji. Mam
            jednak czas i spokojna glowe na szukanie czegos wlasciwego.
            • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 01:06
              > PS. A pracy nienawidze i zaczynam zalowac ze nie wzialem drugiej opcji. Mam
              > jednak czas i spokojna glowe na szukanie czegos wlasciwego.

W takim wypadku nie ociągaj się, tylko przyłóż do intensywnego szukania.
              • jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 01:11
                Wlasnie to robie i przyznam, ze mam Duzy konfort psychiczny; moge przebierac w
                ofertach jak dziad w zaszczanych sliwkach - przepraszm; wiem ze wulgarne, ale
                strasznie lubie to powiedzenie i jest bardzo adekwatne do mojej sytuacji smile))))

PS. Z tym Photoshop - masz gg albo inne msn?
                • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 01:16
                  Mam gg i tlen smile))
                • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 01:21
                  Jakbyś usłyszał mój słownik kiedy coś nie leży, to uszy napewno by zwiędły smile))
                  Twoje powiedzonko to róża wśród pokrzyw smile))
                  • jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 01:29
                    smile)) To nie bede sluchal, tylko czytal; uszy zaoszczede smile) Wysle Ci na poczte
                    GW moj numer. Postaram sie jutro wieczor (jestem teraz u kogos "na wyjezdzie")
                    zaaranzowac dla Ciebie wejscie na moj server aby sciagnac program. GG bedzie
                    potrzebne w razie problemow z logowaniem. OK?
                    • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 01:39
                      Ja już wyslałam swój nr. na poczte gazety smile))
                      Z tym wejściem to się zastanów czy bedziesz miał zdrowiesmile) Ogólnie wiadomo, ze
                      ze mnie tępy tuman smile))
                      • jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 02:13
                        ok - odpisalem
                        • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 29.02.04, 02:31
                          Dzięki smile))
        • dado11 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 02.03.04, 00:34
          nie zagladalam tu 2 dni. Ciesze sie, ze ci tak dobrze idzie. Ja 6 marca bede obchodzic 5 miesiecznice
          bez papierosow. Moja dorosla corka niestety pali i moj m-k tez, tyle ze wychodzi do ogrodu. Ja
          jestem z siebie dumna jak paw tyle, ze omijam starannie lustra. Jak wiosna przyjdzie to zaczne znow
          biegac. I chyba tez za chwile pojde spac, bo ranek nie poczeka az sie wyspie. Dobranoc.
          • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 02.03.04, 03:55
            Dodo, ja jakbym rzucila to malo ze omijalabym lustra, ale wogole bym sie do
            nich nie dotoczyla smile)) 98 kg. zywej wagi, juz przerobilam i nie chcialabym do
            tego wracac smile))
    • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 01.03.04, 02:10
      Ładnie to tak???
      Zaczal sie post, zamiast siedziec przed komputerkiem z głowa posypana popiolem
      towarzystwo baluje???
      Ada trafila w pogode smile)) zasypalo drogi Szklarska, Jakuszyce, bedzie mogla
      szusowac na nartach po ulicach bo samochody raczej nie maja szansy na jazdesmile))

Sorry, że bez ogonków, ale się dowiedziałam, że sprawiają one naszej Polonii
      trudności w czytaniu. Mówią, ze przyzwyczajenie jest druga naturą, ale się
      postaram unikać ogonków smile))
      • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 02.03.04, 00:09
        Dobry wieczor i dobranoc Marki!!!!
        ml
        • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 02.03.04, 04:06
          20 dowodów na to że zyjesz w XXI wieku smile))

1. Właśnie próbowałeś wprowadzić swój PIN do mikrofalówki.
          2. W swoim notesie masz listę piętnastu numerów telefonów swojej najbliższej
          trzyosobowej rodziny.
          3. Wysyłasz swojemu synowi sms-a z informacją o tym, że już pora na kolację, a
          on odsyła Ci e-maila z odpowiedzią, że zaraz przyjdzie do kuchni.
          4. Twoja córka sprzedaje lizaki przez swoją witrynę internetową.
          5. Kilka razy dziennie gawędzisz z nieznajomym z południowej Afryki, ale w tym
          miesiącu nie rozmawiałeś jeszcze ze swoim sąsiadem zza ściany.
          6. Twoja matka prosi Cię o wysłanie zdjęcia Twego nowonarodzonego dziecka w
          jotpegu, by móc z niego zrobić wygaszacz ekranu.
          7. Wracając z pracy zatrzymujesz samochód na podjeździe do swojego garażu i
          dzwonisz z komórki, by sprawdzić czy ktoś jest w domu.
          8. Każda reklama w telewizji posiada adres WWW na dole ekranu.
          9. Kupujesz komputer, a po sześciu miesiącach jest on przestarzały i wart
          połowę ceny, za którą go kupiłeś.
          10. Wyjście z domu bez telefonu komórkowego, którego nie miałeś przez
          dotychczasowe 20-50 lat swojego życia, spowoduje panikę i to, że po telefon
          wrócisz do domu.
          11. Zapłacenie za coś żywą gotówką zamiast karty kredytowej czy debetowej, to
          przedsięwzięcie, które wymaga wcześniejszego zaplanowania.
          12. Sprzątanie pokoju stołowego oznacza wyrzucenie torebek po fast-foodach z
          tylnego siedzenia samochodu.
          13. Przyczyną braku kontaktu z krewnymi i znajomymi jest to, że nie posiadają
          oni adresu e-mailowego.
          14. Jeśli masz na ścianie/lodówce poprzyczepianych mnóstwo kolorowych karteczek
          to znaczy, że jesteś człowiekiem zorganizowanym.
          15. Większość dowcipów poznajesz po raz pierwszy przez Internet.
          16. W domu zakładasz sobie drugą linię telefoniczną by w ogóle móc rozmawiać
          przez telefon.
          17. Wychodzisz z Internetu i masz paskudne uczucie, że właśnie rozstałeś się z
          ukochaną.
          18. Wstajesz rano i wchodzisz do Internetu zanim jeszcze zdążysz wypić kawę.
          19. Budzisz się o drugiej nad ranem, by pójść do łazienki, a w powrotnej drodze
          do łóżka sprawdzasz jeszcze czy ktoś nie przysłał Ci e-maila.
          20. Gdy się uśmiechasz albo robisz inne miny, przekrzywiasz odruchowo głowę na
          bok [smile]
          • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 02.03.04, 04:09
            Nie ma Ady, nie ma bajkisad(( Na przeczekanie tego czasu, zamiast.... sad((
            • jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 02.03.04, 04:37
              Cholerka; taz mi brak bajki wink
              • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 03.03.04, 00:46
                Nie zastapie Ady, ale znalzałam jedną, która potwierdza ...

Pożytek soli

Jeden pan miał trzy córki dorosłe. I pyta najstarszą, jak ona go kocha? A
                ta odpowiedziała, że jak miód. A potem pyta młodszą, jak go kocha. A ona
                odpowiedziała, że jak cukier. I uściskał obie. Nareszcie pyta najmłodszą, jak
                go kocha? A ona odpowiedziała, że jak sól. Rozgniewał się ojciec i odtrącił ją
                od siebie.
                Zmartwiona tym córka najmłodsza poszła sobie z domu w świat. Zaszła do
                jednego miasta i tam poszła do gospody i najęła się za służącą. Dobrze służyła
                i pani była z niej kontenta.
                Ale ojcu markotno się zrobiło, że córka w świat poszła, i wybrał się za
                nią, żeby ją odszukać. Jeździł od miasta do miasta, ale jej nigdzie znaleźć nie
                mógł. W końcu pojechał też i do tego miasta, gdzie ona służyła, i stanął w tej
                gospodzie. Zażądał stancji, a córka go tam zaprowadziła. Ale ona ojca poznała,
                a on jej nie poznał. I powiada on, że mu się jeść chce, żeby mu ugotowała
                ziemniaków. Ona wodę postawiła na ogień i ziemniaki ugotowała, ale ich nie
                osoliła, a potem mu na stół podała. Jak tylko skosztował, mówi do niej:
                - Ale moja panno, ja nie lubię takich nie kraszonych solą ziemniaków,
                proszę o sól.
                - A widzisz, ojcze - powiada ona, do nóg mu się rzucając - żeś zapragnął
                soli, a kiedym ja ci powiedziała, że cię chcę kochać jak sól, toś mnie odtrącił
                od siebie!
                - Przebacz mi, moja córko - rzekł ojciec, odebrał ją zaraz stamtąd,
                powiózł do domu i kochał jak najmilsze swoje dziecko.
                Bo łatwiej mu się było obejść bez miodu i cukru niż bez soli.
          • lablafox Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 02.03.04, 08:44
            Bolesna prawda tkwi w tych 20-tu punktach. Zaliczam z nich już kilka .Jeszcze
            odruchowo nie odchylam glowy, bo nie mam kamerki internetowej.
            Lx
            • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 02.03.04, 23:26
              Melduje sie w klubie,ale zdaje sie,ze wszyscy dzis sa skowronkami sad((((.Pozdro
              ml
              • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 03.03.04, 00:36
                Melduje sie w klubie,ale zdaje sie,ze wszyscy dzis sa skowronkami smile))))))
                Pozdrawiam wink))
                • skynews Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 03.03.04, 01:20
                  Nie wszyscy!
                  • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 03.03.04, 01:25
                    Skynews, na początek każdy tak mówi wink))
                    Milo ze tutaj tez zajrzałes smile) Jakos te Marki zamieniły sie chyba pod wpływem
                    tych bajek w spiochów smile))
                    • skynews Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 03.03.04, 02:55
                      Chetnie pracuje w nocy.
                      Juz mnie kiedys pytano czy nie jestem przypadkiem z innej strefy czasowej.
                      W najblizsza sobote wyjezdzam na tygodniowy urlop i jak to zwykle bywa - najwiecej
                      roboty wlasnie przed urlopem.
                      • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 04.03.04, 00:14
                        Witam i zegna NM,dobranoc!
                        ml
                        • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 05.03.04, 02:29
                          Witam smile Nie ma chyba nikogo, ale co tam smile Sama z sobą tez moge pogadaćsmile
                          Od rana mam dobry humor smile)) Kominiarz przyszedl z zyczeniami noworocznymismile))
                          • jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 05.03.04, 02:58
                            Z zyczeniami noworocznymi w marcu?
                            • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 05.03.04, 03:25
                              Biedak sie wczesniej nie wyrobił smile)
                              • jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 05.03.04, 03:37
                                Podejrzewam, ze z zyczeniami noworocznymi to on to do grudnia chodzi smile
                                • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 05.03.04, 03:45
                                  Mój blok jest trzeci w kolejności od drogi smile))
                                  Więc to jest całkiem mozliwe, ze do ostatniego dotrze w grudniu smile) Akuarat
                                  wtedy trafi z terminem :0
                                  • jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 05.03.04, 03:48
                                    No to jeszcze raz wszystkiego dobrego w Nowym Roku tez i odemnie smile) a teraz
                                    lece nynac (dzieki Bogu jutro piatek!!) Pa.
                                    • wywrot53 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 05.03.04, 03:54
                                      Dzięki smile a ja nie lubię piatków smile) bo cały weekend bedzie przeszkadzał mi za
                                      plecami grający telewizor, oczywiście tylko z jakimis programami sportowymi smile)
                                      Aby do poniedziałku smile)
                                      Dobranocsmile))
                                      • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 06.03.04, 00:00
                                        Otwieram tegonocne Marki bo widze,ze nasza Ada wrocila!!!!Czyzby przed czasem?
                                        Dobrze,ze snieg Ciebie nie zasypal Ado!!!Pozdro
                                        ml
                                        • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 06.03.04, 00:12
                                          Oj,chyba bajki na dobranoc nie bedzie,milych snow i niech Was ksiezyc nie
                                          balamuci!!!!
                                          ml
                                          • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 08.03.04, 23:49
                                            Podnosze KNM bo grozi mu pojscie w niepamiec!!Ostatnio wszyscy ida spac jak
                                            skowronkisad(((.Bajek tez juz nie ma,oj smutno mi i z tego smutku chyba pojde
                                            sie "usypiac" przy tv...Dobrej nocy spiacym i niespiacym Markom zycze,mimo
                                            pelni ksiezyca!!!
                                            ml
                                            • ada296 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 09.03.04, 00:05
                                              mam wrażenie, że bajka o jabłuszku już była
                                              hmmm
                                              najwyżej będzie jeszcze raz smile))

Pani zadała dzieciom zadanie domowe. Miały narysować owoce jesieni w swoich
                                              zeszytach. Lunia bardzo przejęta rysowała gruszkę , jabłko i śliwkę. Pięknie
                                              wykolorowała. Jabłuszko czerwone, gruszka żółta, a śliwka fioletowa. Nie mogła
                                              doczekać się wyjścia do szkoły. Tak bardzo chciała pochwalić się wszystkim,
                                              jaki piękny zrobiła rysunek. W drodze do szkoły, spotkała Renię. Dziewczynki
                                              usiadły na pniu drzewa i z plecaków wyjęły zeszyty.
                                              - Mój jest najładniejszy! Popatrz! - Lunia bardzo cieszyła się swoim rysunkiem.

- Nieprawda! Moje jabłko jest dużo ładniejsze! Mama mi namalowała! - Renia
                                              otworzyła zeszyt - Trochę czerwone, trochę żółte i ma zielony listeczek.

Radość Luni przygasła. Jej jabłuszko było takie małe i krzywe , przy rysunku
                                              Reni. Szybko wyrwała kartkę z zeszytu. Tego dnia, Pani w szkole była bardzo
                                              zdziwiona, że dziewczynka nie zrobiła zadania domowego. Wieczorem w domu, Lunia
                                              siedziała przy stole i gryzła końcówkę kredki. Jasio bawił się na podłodze w
                                              rzucanie klockami. Mama szyła coś ogromnego i bardzo kolorowego. Co chwilę
                                              turkotała maszyna do szycia.

- Mamo narysuj mi jabłko.

- Luniu, kochanie, musisz sama rysować, inaczej się nie nauczysz.

- Mamo ale ja nie wiem jak, chociaż mi pokaż.- Mama wstała od swej pracy i
                                              podeszła do stołu.

- A co to mamy narysować?

- Jabłko, gruszkę i śliwkę.

- Drugi raz? - zdziwiła się mama - Wczoraj rysowałaś to samo.

- Wyrwałam kartkę, bo było brzydko.

- Wczoraj wiedziałaś jak narysować, a dziś już zapomniałaś jak wygląda jabłko?

- Mamo, ale dzieci miały takie ładne rysunki, a mój był brzydki.

- Nie był brzydki. Bardzo ładnie narysowałaś.

- Ale nie miał ogonka i listeczka.

- No to spróbujemy narysować z ogonkiem i listeczkiem. Przynieś z koszyka
                                              jabłko, tylko wybierz najładniejsze i z ogonkiem. Hm... Listeczek na pewno
                                              znajdziesz jeszcze pod drzewem.

Mama położyła przyniesione jabłko na stole. Do ogonka klejem przylepiła
                                              listeczek.

- Patrz Luniu na jabłuszko i rysuj.

- Ale nie umiem

- Umiesz, umiesz. Wczoraj narysowałaś. Gdybym to ja narysowała, to by było
                                              nieważne.

- Jak to nieważne?

- Bo to ty chodzisz do szkoły i się uczysz, a nie ja. Nawet jak od razu nie da
                                              się ładnie narysować, to na pewno drugi raz będzie lepiej, a za trzecim razem
                                              całkiem dobrze.

- A za tysiącem?

- Za tysięcznym razem będzie wspaniale. Rzadko się zdarza, aby coś udało się od
                                              razu.

- Ale ty mamo wszystko potrafisz.

- O, nie zawsze wszystko się udaje.Pamiętasz jak robiłam bibułkowe róże do okna
                                              na zimę? Jak ułożyłam pierwszą , myślałam , że to mi się nigdy nie uda, a teraz
                                              tak szybko je robię.

- I ja mogę rysować najładniej?

- Możesz, możesz, tylko nie trzeba się zrażać, jak coś się nie udaje. - Mama
                                              wróciła do maszyny, a Lunia wzięła do ręki czerwoną kredkę. Patrzyła na jabłko
                                              i rysowała, patrzyła na ogonek i rysowała, patrzyła na listeczek i rysowała.

- Mamo! Popatrz jakie ładne! Ładniejsze niż wczoraj!

- No widzisz! Mówiłam, że potrafisz!

pucio
                                              pucio
                                              • edeka5 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 09.03.04, 01:47
                                                Zabłąkałam się do KNM i bajeczkę mogłam sobie poczytać.
                                                A instrukcja higieniczna - prima sort.
                                            • ada296 hmmm 09.03.04, 00:07
                                              wkleiłam ten link już na forum
                                              ale jest tak miły, że bisuję

Dbaj o siebie - praktyczne rady dla kobiet żyjących na wsi, książka wydaną w
                                              roku 1966. Polecam wszystkim, a na zachętę kilka cytatów:

Regularne oddawanie stolca, częste opróżnianie pęcherza też dodatnio wpływają
                                              na samopoczucie kobiety.
                                              Trzeba koniecznie i obowiązkowo mieć w domu oddzielną dużą miednicę do mycia
                                              się i mniejszą miedniczkę do podmywania (...) Karmienie w miednicy prosiąt,
                                              cieląt lub kur jest niedopuszczalne.
                                              Do wycierania nóg powinno się mieć ręcznik lub czystą ściereczkę. Nie można
                                              używać do tego celu ścierek do garnków (...).
                                              W zasadzie powinno się chodzić jak najwięcej z gołą głową (...) Jednak do
                                              przyrządzania posiłków i dojenia krów należy zakładać na głowę cienką
                                              chusteczkę.
                                              Rozpowszechniło się obecnie noszenie butów gumowych - gumiaków. Są one
                                              niedrogie, łatwe do utrzymania w czystości i praktyczne na błoto.
                                              Pończochy i skarpety powinny być czyste, aby nie cuchnęły potem. Gdy się drą,
                                              trzeba je wycerować albo wprawić całe pięty, a nawet stopy z cholewki starej
                                              pończochy.
                                              Częstość zbliżeń małżeńskich jest zależna od wieku, temperamentu, stanu
                                              zdrowia, wykonywanej pracy itp. Nie ma co do tego jakichś szczególnych zaleceń
                                              poza tym, że najodpowiedniejsze są godziny wieczorne przed snem, aby
                                              małżonkowie mogli wypocząć do rana. Stroną kierującą w intymnym życiu
                                              małżeńskim jest mężczyzna, bo tak jest zbudowany i takie już jest prawo
                                              przyrody.
                                              Do obowiązków małżeńskich kobiety należy współuczestniczenie w zbliżeniu
                                              płciowym, a nawet troska o nadanie mu atrakcyjniejszej, bardziej estetycznej i
                                              higienicznej oprawy.
                                              środki zapobiegające ciąży (środki antykoncepcyjne) można nabyć w każdej aptece
                                              bez recepty, inne dla mężczyzn, a inne dla kobiet. Dla mężczyzn są osłonki
                                              gumowe czy nylonowe, tak zwane
                                              prezerwatywy (...) Lecz i ten środek nie jest całkowicie pewny, bo osłonka może
                                              pęknąć.
                                              Jak może mąż dbać o żonę? Po pierwsze: nie ciągać żony bez nadzwyczajnej
                                              potrzeby do ciężkich prac w polu i w obejściu. WeĽmy przykładowo nakładanie na
                                              wóz gnoju lub rozrzucanie go po polu.
                                              Majtki powinna nosić w zimie i w lecie każda kobieta, młoda czy stara. Chronią
                                              one organy rodne kobiety przed przeziębieniem i przed dostaniem się do nich
                                              kurzu z różnymi zarazkami (...) Można sobie u kupnych majtek podłużyć nogawki
                                              doszywając kawałki ze starych tegoż koloru lub dorobić szydełkiem czy na
                                              drutach (...) Majtki powinny być zawsze czyste. Aby się w kroku szybko nie
                                              zabrudziły i nie cuchnęły moczem, nie trzeba po oddaniu moczu podrywać się za
                                              prędko, ale osuszyć krocze specjalnym papierem higienicznym, ligniną czy
                                              kawałkiem starej, czystej szmatki.
                                              Podajemy jeszcze jeden prosty i wygodny sposób urządzenia sobie kąpieli,
                                              mianowicie w mocnym plastykowym worku przeciwmolowym. W kąciku do mycia albo
                                              wprost w izbie, a w lecie nawet w jakiejś zamkniętej sieni, drewutni czy
                                              stodole rozebrać się i wejść do tego plastykowego worka ustawionego dnem na
                                              podłodze lub na ziemi i zawiniętego jak do wsypania do worka pierwszego koszyka
                                              ziemniaków.
                                              Bardzo zalecane jest np. stosowanie zamiast kremu świeżo wytopionego smalcu
                                              (nie solonego!). Podobno w wielu krajach kobiety używają go z powodzeniem.
                                              Jeśli ma się zapalenie warg dolnych (sromowych) (...)
                                              Praktyczne mężatki przygotowują sobie czyściutką szmatkę lub specjalny miękki
                                              ręcznik do wytarcia się od dołu zaraz po stosunku z mężem (ruchem w tył ciała),
                                              by nie wycierać się koszulą i nie brudzić pościeli.
                                              Po umyciu twarzy należy oczy tylko wysuszyć ręcznikiem, przykładając go lekko
                                              do oczu. Nie wolno ich trzeć ręcznikiem czy wgniatać.
                                              (...) podpaski można nabyć gotowe, ale każda kobieta może sobie także je bez
                                              żadnego kosztu sama uszyć (...) Podpaski trzeba często zmieniać - bardzo
                                              niezdrowo i nieprzyjemnie jest nosić zbyt mokre czy zaschnięte. Zdjęte podpaski
                                              moczy się w zimnej wodzie przez kilka godzin, potem płucze, pierze mydłem w
                                              gorącej wodzie i wygotowuje. Idąc w gości lub w drogę, trzeba wziąć z sobą
                                              podpaskę na zmianę. Aby brudnej nie nosić ze sobą, zrobić na drogę taką, którą
                                              można by zakopać lub wyrzucić do ustępu.
                                              Głowę należy myć przynajmniej co 2-3 tygodnie specjalnym szamponem do włosów
                                              lub delikatnym mydłem (...) Gnidy - bardzo szpecą kobietę, bo są jakby
                                              szyldzikiem z napisem, że we włosach jest albo było robactwo.
                                              Nie powinno się trzymać w jamie ustnej zepsutych zębów ani korzeni - trzeba je
                                              usunąć (...) Gdy nie ma własnych zębów, powinno się wstawić zęby sztuczne.
                                              W lecie dobrze jest zwilżyć piasek czy trociny wrzątkiem odchody drobiu wnosi
                                              się potem do sieni i do izby. W dodatku w lecie ściągają do tych resztek chmary
                                              much z całej okolicy, cisnąc się drzwiami i oknami do kuchni, gdzie z nogami
                                              umazanymi w kurzym pomiocie łażą po naszym jedzeniu i wpadają w garnki (...)
                                              Nie można pozwolić na to, by tuż przed progiem dzieci załatwiały swoje potrzeby
                                              naturalne.
                                              Ustęp w obejściu potrzebny jest bardzo domownikom, a przede wszystkim kobietom,
                                              które bardziej narażone są na zaziębienie przy załatwianiu swojej potrzeby na
                                              dworze. Brak ustępu źle działa także na samopoczucie kobiety, bo zamiast
                                              wygodnie usiąść w ustępie, musi się rozglądać, aby jej kucającej ktoś nie
                                              naszedł. A i muchy przylatujące wprost z ludzkich, nie zakrytych, odchodów -
                                              najpierw kobiecie przy garnkach dokuczają. Kobieta, czując się odpowiedzialna
                                              za zdrowie rodziny i swoje, powinna być stanowcza w domaganiu się, żeby przy
                                              jej obejściu stał odpowiedni, szczelnie zbudowany ustęp zamykany, zakryty od
                                              dołu, aby wiatr nie podwiewał i muchy nie miały dostępu.
                                              Dorosłej, zdrowej osobie można zrobić lewatywę nawet w pozycji zgiętej jak do
                                              kopania ziemniaków. Po mniej więcej 5 minutach chory oddaje stolec.
                                              (...) muchy świetnie łapią się w zawieszoną na noc u pułapu izby miotłę z
                                              bylicy, pokropioną mlekiem lub serwatką. W nocy wszystkie muchy wejdą w bylicę,
                                              rano, skoro świt, trzeba na nią od dołu naciągnąć worek, razem z nim zdjąć
                                              bylicę z gwoździa i oblać wrzątkiem.
                                              Wesz łonowa, zwaną "mendewesz", oblepia skórę owłosioną w dolnej części ciała.
                                              Łatwo ją skądziś przywlec do domu, ale i łatwo wytępić, posypując miejsca przez
                                              nią zaatakowane azotoksem lub nacierając octem sabadylowym.
                                              • lablafox Re: hmmm 09.03.04, 08:59
                                                Ado, bajki serwowałaś nam świetne. Te porady natomiast są rewelacyjne.
                                                Poprawiłaś mi nimi samopoczucie po rozmowie telefonicznej z mamą , która się
                                                boi i płacze.
                                                Dziękuję.
                                                Forum jest dla mnie ratunkiem przed zwariowaniem.
                                                Lx
                                                • marialudwika Re: hmmm 09.03.04, 10:07
                                                  Mysle,ze nie tylko dla Ciebie Lx.Kazdy miewa takie dni,ze chetnie "ucieka" z
                                                  realu!!!Pozdro
                                                  ml
    • ada296 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 10.03.04, 01:10
      dzisiaj nie będzie bajki
      będzie sciągniety z innego forum przepis na pychotę (podobno)

"2 puszki słodzonego skondensowanego mleka gotujemy (zmknięte oczywiście) w
      garnku z wodą przez około 1,5 godziny - mleko zmienia swój stan na karmel...
      dodajemy do tego karmelu 0,5 litra czystej wódki /proponuje Finlandię/ i
      mikserem mieszamy dotąd, aż wszystko osiągnie jednolity wygląd...
      TO JEST OKROPECZNIE SMACZNE!!!!
      no i niesamowicie łatwe do zrobienia..."

no i kto pierwszy to zrobi ?
      mam na piatek zaplanowany "babski wieczór"
      pewnie spróbuję

a teraz idę do spanka

pa
      • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 12.03.04, 00:09
        Moze bym i zrobila,ale ostatnio nie pije alkoholu,ciotka mego meza,sttarsza
        dama/90 lat/ mowi,ze naleze do klubu niebieskich guzikow,tak nazywaja tu
        abstynentow.Lubie koniak jajeczny i niektore likiery,kieliszek czystej pod
        sledzika obowiazkowo,pod zurek tez.Wszystko to w ilosciach naparstkowych,by nie
        dostac wiecej boli glowy niz mam.Pozdro
        ml
        P.S. Jakos "cienkoo" KNM ostatnio,gdzie jest Wywrot!!!!
        • ada296 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 12.03.04, 00:15
          witaj ML
          czekałam na bratnia dusze
          zwlaszcza kobieca
          bo dostalam slodki mail na temat panow
          a poniewaz byl dzien mezczyzny nie mialam odwagi go zaprezentowac

Mężczyźni w pytaniach i odpowiedziach

Kiedy mężczyzna otwiera drzwi samochodu swojej żonie?

- Gdy ma nową żonę. Albo nowy samochód.

Jaka jest różnica między mężczyzną a jogurtem?

- Jogurt ma kulturę!

Co mówi kobieta po wyjściu z łazienki?

- Ładnie wyglądam?

Co mówi mężczyzna po wyjściu z łazienki?

- Na razie tam nie wchodź.

Czym się różni mężczyzna od świni?

Świnia po alkoholu nie zmienia się w mężczyznę.

Czego żąda w procesie rozwodowym naprawdę okrutna żona?

Pilota od telewizora.

Co powiedział Bóg po stworzeniu mężczyzny?

- Stać mnie na więcej!

Skąd wiadomo, że mężczyzna robi plany na przyszłość?

- Kupuje dwie skrzynki piwa zamiast jednej.

Dlaczego facet jest jak zapalenie wyrostka robaczkowego?

Powoduje dużo cierpień, a jak się go pozbędziesz, to okazuje się, że do
          niczego nie był potrzebny.

Dlaczego Bóg stworzył mężczyzn?

Bo wibrator nie ma funkcji 'wyrzucanie śmieci'.

Jaka jest różnica miedzy punktem G a pubem?

Wielu facetów wie, jak znaleźć pub.

Jak mężczyźni sortują pranie?

- Na "brudne" oraz "brudne, ale jeszcze można założyć".

Mąż: A może dla odmiany szybki numerek?

Żona: Odmiany od czego ...?

Dlaczego psychoterapia mężczyzn trwa krócej niż kobiet?

- Oni nie muszą się cofać do dzieciństwa. Już tam są.

Co mają wspólnego: kobiece gusta, toaleta i łechtaczka?

Mężczyźni zawsze trafiają obok.

Dlaczego kobiety mają problemy z parkowaniem?

- Skoro całe życie wmawia się im, że TO ma 20 cm......

Dlaczego mężczyźni chcą głosować na kobietę-prezydenta?

- Żeby płacić jej tylko połowę.

Dlaczego mężatkom trudniej utrzymać dietę?

Kobieta niezamężna wraca do domu, patrzy co jest w lodówce i idzie do łóżka.

Mężatka wraca do domu, patrzy, co jest w łóżku i idzie do lodówki.

Po czym poznać, że twój facet cię zdradza?

Zaczyna się myć dwa razy w tygodniu.

Jaki jest najszybszy sposób na pozbycie się 90 kilogramów wstrętnego,
          niepotrzebnego tłuszczu?

Rozwód.

Co znaczy dla mężczyzny małżeństwo?

Kosztowny sposób na darmowe pranie.

Dlaczego mężczyznom jest trudno utrzymać z kobietą kontakt wzrokowy?

Cycki nie mają oczu.

Jakie słowa potrafią zepsuć kobiecie najlepszy seks?

- Kochanie! Wróciłem!

Dlaczego żonaty i kawaler zazdroszczą sobie nawzajem?

Obaj myślą, że ten drugi częściej się bzyka.

Jaką najinteligentniejszą rzecz może powiedzieć mężczyzna?

- Tak, kochanie.

Mąż: Gdybyś nauczyła się gotować, obylibyśmy się bez kucharki.

A gdybyś jeszcze sprzątała, zwolnilibyśmy sprzątaczkę.

Żona: Gdybyś umiał mnie zaspakajać, nie potrzebowalibyśmy też ogrodnika.

Dlaczego mężczyźni mają takie duże dziurki w nosie?

Zobacz, jakie mają palce!

Co zrobić, żeby mężczyzna był zawsze zadowolony w łóżku?

Przenieść telewizor do sypialni.

Co dla mężczyzny jest przyjemniejsze od najlepszego seksu?

Opowiadanie o tym kumplom.

Jaka jest różnica pomiędzy żoną a kochanką?

Trzydzieści kilo.

Jaka jest różnica pomiędzy mężem a kochankiem? Trzydzieści minut.

Dlaczego mężczyźni cały czas myślą tylko o seksie, a kobiety nie?

Kobiety potrafią myśleć o kilku rzeczach naraz.

Dlaczego małżeństwo jest jak gorąca kąpiel?

Kiedy się przyzwyczaisz, nie jest już takie gorące.

Nagi mężczyzna stoi przed lustrem i podziwia swoją męskość:

- Dwa centymetry więcej i byłbym królem...

Żona:

- Dwa centymetry mniej i byłbyś królową...

Dlaczego mężczyzna jest najbardziej inteligentny kiedy uprawia seks?

Bo jest podłączony do kobiety!

Co powie żonie mężczyzna, który cały dzień przesiedział w wygodnym fotelu,

z delikatną muzyką sączącą się w tle i seksowną blondynką podającą

mu kawę?

- Miałem ciężki dzień w biurze.

Co zrobić, żeby mąż kochał tylko i wyłącznie ciebie?

Zostać jego sekretarką.

Dlaczego mężczyźni są jak tusz do rzęs?

Spływają przy pierwszych objawach uczuć.

Dlaczego macho jest jak litera Q?

Duże zero z małym ogonkiem.

Jaka jest różnica pomiędzy mężczyzną a wielbłądem?

- Wielbłąd może pracować 8 dni bez picia, podczas gdy mężczyzna może pić

8 dni nie pracując....

Skąd wiadomo, że facet powie zaraz coś interesującego?

Zaczyna od: "Moja żona mówi..."

Dlaczego mężczyzna jest jak dyplom magisterski?

Tracisz mnóstwo czasu żeby go zdobyć, a potem okazuje się, że do niczego

nie jest ci potrzebny.

Co dla mężczyzny znaczy wierność?

To przerwa między dwoma skokami w bok.

Co Bóg powiedział po stworzeniu mężczyzny?

Pierwsze śliwki robaczywki.

Kiedy mężczyzna potrafi prosto stanąć?

Kiedy piwo stoi na górnej półce.

Dlaczego mężczyźni jeżdżą tak chętnie BMW?

- Bo to jedyne auto, którego nazwę mogą przeliterować

...i nie mam nic przeciwko panom... smile
          • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 12.03.04, 00:21
            Uchichralam sie na noc i nawet glowa mnie mniej bolismile)))))))))))))))).Dobranoc
            Ado!!!
            ml
            • ada296 dobranoc ML 12.03.04, 00:24

• jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 12.03.04, 01:02
            No wiesz Ada! Alez kobieta zmienna jest wink)
            • ada296 Jej_maz 12.03.04, 01:07
              zmienna...
              ale Ciebie tutaj tak malo...
              • jej_maz Re: Jej_maz 12.03.04, 01:13
                W pracy nie ma kiedy a jak siadam w domu aby porozmawiac, to juz nie ma nikogo.
                Dzisiaj tak szybcitko prosto do komputera wink
                • ada296 Jej_maz 12.03.04, 01:16
                  wiem...
                  ale malo tu Ciebie...
                  wszyscy za Toba tesknimy
                  pozdrawiam cieplutko

..ja..
                  • jej_maz Re: 12.03.04, 01:21
                    Czy ja wiem czy wszyscy? Ale dziekuje. Jak po wakacjach? juz przyzwyczajona do
                    normalnego zycia?

PS. Szykuje Ci mala niespodzianke ale... cholera... cos nie wychodzi wink
                    • ada296 Jej 12.03.04, 01:27
                      chcę niespodziankę
                      i już
                      słusznie mi się należy
                      i już
                      chcę....
                      • jej_maz Re: Jej 12.03.04, 01:33
                        Pewnie Ci sie nalezy za ten anty-meski wpis wink)) Dobrze jednak - sprawdz poczte.
                        • jej_maz PS 12.03.04, 01:37
                          ...bez obrazy...oczywiście... wink)))
    • jej_maz Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 13.03.04, 00:57
      Z klubu nocnych markow zrobil sie to klub nocnej ciszy wink Tak a propos; gdzie
      jest Wywrot? Ada tez spi i Monia tez przestala tu "cichutenko cos wtracac" sad
      • ada296 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 13.03.04, 01:11
        nie spie
        wiesz - mam dzisiaj (wczoraj) zupelnie niesamowity dzien
        z przepieknym prezentem od kogos sympatycznego
        ten prezent sprawil, ze usmiecham sie do siebie co otoczenie moje odbiera jako
        poczatek tajemniczej choroby psychicznej
        a mi jest tak cieplutko gdzies tam w srodku

a dzisiaj 13 smile
        mam nadzieje, ze tez bedzie sympatyczny

pozdrawiam smile
    • ada296 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 13.03.04, 01:20
      poogladalam kwiaty w naszym kalendarzu
      chce mi sie bardzo wiosny
      i slonca
      ale teraz chce mi sie spania
      i milych kolorowych snow

dobranoc
      smile
    • monia.i Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 00:37
      Pozdrawiam! Zajrzałam w godzinie nocnej - przeglądam wątki - i widzę, że źle
      się dzieje w państwie duńskim...sad A ja taka optymistycznie nastawiona
      jestem...Coś nie tak?
      • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 00:40
        Podzielam Twoja opinie Moniu,nawet bardzo zle.Najgorzej jak sie wtracaja do
        spraw w polowie wyjasnionych osoby tzw.trzecie,nie z naszego forum.Okazalo
        sie,ze powinnam byla wczesniej wylaczyc komputer.Ciekawe,czy jeszcze jakies
        Marki sie pojawia,no i PATRON tego watku!!!!!Pozdro
        ml
        • monia.i Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 00:55
          Ale - jeśli wolno spytać osobie takiej trochę "z zewnątrz" - co się stało? Bo
          powiem szczerze - w tej mnogości wątków ciężko sie zorientować - ML - pomocy! -
          proszę mnie objaśnić! Jeśli wolno...smile))
          • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 00:57
            oj!!To chyba Ci napisze na zapicku!!!Bo tutaj "obce ciala" szpieguja
            ml
            • ada296 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:00
              witam w Klubie
              ale pewnie nie będę tutaj dzisiaj dłużej gościć
              nie łapię wszystkich niuansów konfliktu
              a mam dobry humorek znowu i nie chcę go stracić
            • ada296 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:01
              poza tym nie chcę tutaj "obcych szpiegujących ciał"
              za dobrze mi tutaj było, żeby miało być źle
              • wedrowiec2 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:02
                Święte słowasmile
            • monia.i Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:02
              Nie - no bez przesady - pisz ML - w końcu bez paranoi - czy ty, czy na
              Zapiecku...jesteśmy sami swoi..a że ktoś jeszcze przeczyta.......
            • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:02
              I nastapi to pewnie jutro lub pojutrze,chodzi w skrocie o to,ze niektorzy
              uzywaja roznych nickow na roznych forach i w dodatku na kazdym z nich sa
              roznymi osobowosciami.Jedna z nich lubie ale innych osobowosci nie!!!
              Do tego jacys "nietutejsi" zaczynaja uzywac pogrozek,co robi sie juz zupelnie
              niesmaczne,Na szczescie Mark nad wszystkim czuwa.Ale mu nie
              zazdroszcze.Pozdrawiam
              ml
              • monia.i Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:06
                NO I CÓŻ!!! Pisz, o co chodzi - na litość!!!! - czy to głodny udawał kogoś
                innego...czy paan.paan.??? Czy kto? Jeej - co tu się wydarzyło...?
        • verbena1 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:00
          Tak ladnie zaczal sie dzien ,powspominalismy mlode lata ,pozniej pojawily sie
          czarne chmury i zrobilo sie smutno.
          Jestem tu od niedawna ,nie rozumiem tych niedomowien, przenosni.
          Wiem ze nie zawsze musi byc wesolo ,to nie jest Forum-humorum ale nie musi byc
          tak bardzo serio.
          Mamy sie tutaj odprezyc a nie stresowac i kontrolowac wszystko co piszemy.
          • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:05
            Masz racje Verbeno!!!!Niestety jeden blad niewyjasniony w pore pociagnal za
            soba lawine..Ale mam nadzieje,ze wszystko wroci do normy,za dobrze nam na
            naszym forum i nie damy go rozlozyc od srodka,co Wy na to??Pozdro
            ml
            • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:09
              Paan Glodny sie pomylil i uzyl nicka z innego forum piszac do Feline.Mark
              szybko usunal,ale niektorzy bywalcy stali/m.in./ ja to zauwazyli i jakos sie
              tak zrobilo niejasno...Teraz Glodny sie wytlumaczyl ale z kolei inni
              sie "wlaczyli",z innego forum i niezbyt nazwijmy to elegancko.Ale to sa nie
              NASI!!!Pozdro
              ml
              • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:12
                A do Glodnego,ktorego skadinad polubilam ,mam troche pretensji za ta
                zwielokrotniona osobowosc bo nie wiem,ktora jest prawdziwa.Zakladam,ze ta ktora
                lubie,ale nie wiem napewno...
                ml
                • monia.i Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:17
                  Głodny - a może powiedz po prostu - chciałem coś istotnego przekazać...chodziło
                  mi o to...ale...Kurczę..źle się czuję, bo ja tu i tak sporadycznie, a jeszcze
                  próbuję się mądrzyć!sad Wybaczcie!
              • monia.i Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:14
                A może napisał coś istotnego? Kwiatki z nim -czy on głodny czy on paan.paan -
                ważne, co chciał przekazać...może coś istotnego? o co chodziło? Pozdr.
            • monia.i Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:10
              ML - uwielbiam Twoją zrównoważoność i taki....hmm..dystans do emocjismile Mam
              nadzieję, że nie zrozumiesz źle tego, co napisałam! Osobiste uściski!!!!!
              • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:13
                o,dziekuje,ale to zrownowazenie to tylko pozory,hm.Sciskam tez!!!
                ml
                • ada296 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:18
                  nie podoba mi się, że Rosko (czy jakoś podobnie) odgraża się na Głodnego
                  mają prawo się nie lubić
                  ale ja czuję się zagrożona
                  bo gdy jakimś postem podpadnę komuś to będzie mnie ścigał ?
                  i co - rączki połamie ?
                  a Mark poszedł do swoich gości....
                  • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:21
                    Koszmarek,jak ktos uzywa szantazu albo straszy to jest dla mnie SPALONY!!!!
                    A wogole to on nie jest z naszego forum.Pozdro
                    ml
                  • monia.i Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:50
                    Ej - słuchajcie -to jest forum - tu się ludzie lubią albo nie...I nie mówmy o
                    poczuciu bezpieczeństwa - no bo w końcu co ktoś komuś złego może zrobić? Co
                    najwyżej napisze ktoś komuś coś mało uprzejmego - i tyle! Można tego kogoś
                    obśmiać - albo i nie - można się przez chwilę zastanowić..albo i nie...ale żeby
                    aż takie tzęsienie ziemi.....?sad
                    • marialudwika Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 01:51
                      Masz racje!!!Na szczescie nawet terorysci nic na nie moga tu zrobic!!!Pa,pa!!
                      ml
    • ada296 Re: KLUB NOCNYCH MARKOW XI edycja 14.03.04, 02:48
      padam na twarz
      dobranoc
      wszystkim miłych snów życzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka