Dodaj do ulubionych

DZISIAJKI XXI

05.03.04, 13:43
Mam zaszczyt zaczac..
ml
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 15:49
      Słońce praży, okna pootwierane w całym mieszkaniu. Wiosna idziesmile
      • ewelina10 Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 16:26
        Skończyłam wreszcie, ale dzisiaj przyszło mi z trudem.
    • ewelina10 Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 16:49
      .... a teraz kaweczka i gazetka...
      co mnie podkusiło z ta gazetką, a taki miałam dobry nastrój.
      ....tereny oddane za grosze, a dzisiaj....
      kolejny plagiat na uczelni i to ekonomicznej !!!

No to posłucham sobie muzyki Chris Rea "You must be evil" ....
      • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 17:15
        Wlasnie obejrzalam teleexpress.Nic wesolego nie bylo....
        ml
        • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 17:26
          Z milszych wiadomosci to widzialam dzis na trawie OPASLEGO BAKA!!!A wiec wiosna
          na calego.Pozdro
          ml
          • verbena1 Dzien tesciowej 05.03.04, 18:32
            Z telewizyjnego teleekspresu dowiedzialam sie ,ze dzisiaj jest dzien tesciowej.
            Jakie macie doswiadczenia z tesciowymi a moze juz same nimi jestescie?
            • marialudwika Re: Dzien tesciowej 05.03.04, 18:37
              Chyba na taki temat to powinien byc osobny watek.Miala dwie tesciowe i sama mam
              dwie synowe,poslubiona i "na kocia lape"/tej osobiscie nie znam,jeszcze/.Pozdro
              ml
          • ewelina10 Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 18:40
            marialudwika napisała:
            > Z milszych wiadomosci to widzialam dzis na trawie OPASLEGO BAKA!!!A wiec
            wiosna

ML podzielam Twoją opinię o dobrej wiadomości, która dla mnie taką również
            jest smile)) "Opasły bąk" i w dodatku na przedwiośniu i już opasły ....smile
          • verbena1 Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 18:41
            Kto mi wytlumaczy jak zaklada sie nowy temat,chcialam zalozyt temat o tesciowej
            ale nie wyszlo.
            • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 18:43
              Kliknij "rozpocznij nowy wątek" - prawa środkowogórna (smile) część strony głównej
              forum 40+. dalej wszystko widać.
              • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 18:44
                Na wysokości "sortuj według", nad datami wysłania postu
                --
    • omeri Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 19:03
      Witam serdecznie, kolejny tydzień minął.
      • mammaja Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 21:55
        Witaj Omeri ,cos malo sie udzielasz. Czy juz w porzadku z buzia?
        • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 22:52
          Lx!!!Mamy juz dzisiajki XXI,od rana!!!Pozdro
          ml
          • lablafox Re: DZISIAJKI XXI 05.03.04, 23:33
            Dzisiajki 21
            lablafox 05.03.2004 22:46 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Rozpoczynam .
            Dziś w Poznaniu piękne słońce .Biegałam po mieście w rozpiętym paltociku i
            wystawiałam twarz do słońca.
            Dziś znalazłam chwilkę i wpadłam do sklepu ogrodniczego (to przez to słońce)i
            nie mogłam sie oprzeć , kupiłam miniaturowe żonkilki i nasiona macieji oraz
            pnącej nasturcji.
            Dzisiaj w radosnym nastorju wpadłam do domui....
            Dzisiaj pełnia księżyca , bardzo przezroczyste powietrze . Książyc jak
            srebrny pieniądz.Gwiazdy jasne , błyszczące , chyba będzie mróz w nocy.
            Lx

• Re: Dzisiajki 21
            wedrowiec2 05.03.2004 22:54 odpowiedz na list odpowiedz cytując

To są dzisiajki21-bis. DzisiajkiXXI mają się dobrze i istnieją od 14 wpisówsmile

mammaja 05.03.2004 22:58 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Ale LBX chce miec moze wlasne dzisiejki? A moze nie lubi rzymskich cyfr ????

marialudwika 05.03.2004 23:01 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Dzisiajkow jak.......pozdro
            ml

lablafox 05.03.2004 23:29 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Nie zauważyłam, przepraszam, zastanawiałam się że na 20 wątku 102 wypowiedzi i
            nikt nie założył nowych.
            Wybaczcie .
            Lx

• omeri Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 10:12
      Piękna, słoneczna i lekko mrożna pogoda w stolicy. Nic tylko spacerować, ale
      popołudniu pracuję. Nastrój od razu duzo lepszy.
      • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 10:48
        Pogoda piękna, słońce, czyste niebo. Dziś zarządziłam dzień wolności dla
        komputera. Może wytrzymam do popołudniasmile
    • ewelina10 Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 11:05
      Jestem już po długim spacerze i znowu wychodzę. Pogoda jest bajeczna. Do
      wieczorka.
      • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 11:36
        Chlodno,ale wiosennie.Slonce sie nie pokazuje zza chmur,cisza i spokoj poniewaz
        tutja sobota jest powszechnym dniem zakupow...Pozdrawiam
        ml
        • dado11 Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 12:53
          Pogoda jak marzenie, leciutki mrozek i bezchmurne niebo. Psy wyganiane, ozory do pasa, my tez
          wywietrzeni. Jeszcze herbatka na tarasie z dzemem z wlasnych sliwek...
          • verbena1 Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 17:47
            Wybralam sie dzisiaj do centrum miasta na przejazdzke. Rowerem oczywiscie. Z
            nieba sypala sniezna kaszka a wiec czapka z daszkiem,rekawice i jade sobie.
            Ogladam ogrodki, drzewa, mam czas na myslenie,relaksuje sie wspaniale.
            Polazilam po sklepach ,wracam z powrotem ,snieg sypie coraz mocniej,wszystko
            pokryte warstwa cukru pudru, pieknie! Przy okazji mam maseczke pojedrniajaca na
            twarz ,sniegowo-wiatrowa, same korzysci! Tylko spodnie przemoczone, ale nic to.
            Teraz wszystko stopnialo i jest znow szaro-buro, szkoda.....
            • bet-ka Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 21:34
              SŁOŃCE, SŁOŃCE i jeszcze raz SŁOŃCE od samego rana!! Nareszcie! Byłam z
              przyjaciółmi u znajomych: kulig w lesie (słoneczko), spacer (słoneczko), sanki
              z górki (słoneczko) i wreszcie ognisko! Żyję.
    • terem Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 21:33
      A jaki księżyc dzisiaj, po prostu bajeczny; zerknijcie przez okno. A ta
      gwiazdka obok...
      • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 21:36
        Jest schowany w chmurach,ale jutro moze uda sie zobaczyc,ma byc sloneczny
        dzien..
        Pozdro
        ml
      • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 21:39
        Dzis po południu niebo przykryło się chmurami. Ale wczoraj (na dzisiaj) w nocy,
        gdy nie mogłam spac i tłukłam sie po mieszkaniu, mogłam oglądać Księżyc w
        pełnej krasie. Miał czapę prawie lisiąsmile jak ten księżyc tatarzański:
        Księżyc szedł w lisiej czapie jak dziedzic,
        białe go świerki zaklinały
        na zimowy sen obu Niedźwiedzic
        i te Wozy - Wielki i Mały.

• marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 21:42
          Czesto nie moge spac jak jest pelnia!To okropnie meczace,zwlaszcza,gdy
          nastepnego dnia musze wczesnie wstac..Pozdro
          ml
        • bet-ka Re: DZISIAJKI XXI 06.03.04, 21:42
          Piękne. Oglądałam go dzisiaj w pełnej krasie już ok. 17 Jezioro, las a nad nim
          wielki, pękaty...
          • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 07.03.04, 09:30
            Dzisiaj pozostalo,delikatnie mowiac,zdziwienie z wczoraj.Ostatnio nasi
            niewidoczni admini usuneli dwa pozty.Jeden kogos"pokreconego" intruza/o
            Hitlerze i E.Braun/.Drugi post,"forumowo poprawny" poniewaz komus pomylil sie
            nick.Nie bardzo to wszystko rozumiem.Przydaloby sie jakies
            wyjasnienie.Pozdrawiam
            ml
            • bodzio49 Re: DZISIAJKI XXI 07.03.04, 09:42
              I mnie dziwi niejedno ale przecież dzieją się na świecie rzeczy o których
              największym fizjonomom się nie śniło he,he. A pogoda dzisiaj u mnie
              gastronomiczno - relaksowa. Niebo zaciągnięte dokładnie, pruszy śnieżek, temp.
              0. Pewnie ani słoneczka ani tego pyzatego księżyca nie zobaczymy.
              • bet-ka Re: DZISIAJKI XXI 07.03.04, 09:53
                Dzień dobry! U mnie też dziś bez słoneczka. Pozdrawiam niedzielnie.
            • em_em Re: DZISIAJ......!................ 07.03.04, 10:54
              1. moim zdaniem admin jest po to aby "sprzątać" szybko,
              jeżeli przed usunięciem postu będziemy ten fakt długo i wnikliwie rozstrząsać -
              smród pozostanie,
              uważam, że tolerowanie takich wpisów w wątku dłużej niż przez chwilę przyciąga
              do forum osobniki podobne temu "mitcoś" a tłumaczenie się z każdego usuniętego
              postu uważam za bezsensowne

2. niekiedy forumowicz prosi o wycofanie swojego "własnego" wpisu - jeżeli nie
              ma na niego odpowiedzi - nie widzę problemu (po niefortunnym wycofaniu mojego
              własnego wpisu kiedy już miał "dalszy ciąg" co przypłaciłam czasowym
              ostracyzmem) - problem miałam ostatnio z Rudąkitką, która prosiła o skasowanie
              swojego wątku, gdyż wątek zaczął żyć własnym życiem

w świetle powyższego proszę Marka aby mnie pozbawił tego zaszczytu i obdarzył
              nim ciało kolegialne
              • wedrowiec2 Re: DZISIAJ......!................ 07.03.04, 11:02
                Nie chodzi o wpis "hitlerowy". Wczoraj wieczorem pojawił się, i istniał przez
                pewien czas wpis na wątku albumowym. Był on sygnowany przez osobę, która tutaj
                nie pojawia się, ale prowadzi destrukcyjną działaność (wymierzoną w niektórych
                uczestników 40+) na innych forach. Wpisy tej osoby, na forach publicznych sa
                stosunkowo często usuwane. Wczorajszy wpis sprawiał wrażenie, że jest pisany
                przez kogoś z 40+, ale ktoś mógł poszyc się i odpowiadac za kogoś. To co piszę
                brzmi mętnie, ale ze względu na drażliwość tematu nie chcę pisac wprost kto
                pisał i "w czyim imieniu". Em-em - o szczegółach możemy porozmawiac na gg.
                Em-em nie rezygnuj!
                • marialudwika Re: DZISIAJ......!................ 07.03.04, 11:07
                  Em_em,nie musisz sie odrazu obrazac,napisalam to,co mysle.Moze nie powinnam.Nie
                  mam pojecia,kto pod kogo sie podszyl,moze nawet lepiej tego nie wiedziec..i
                  zachowac swoje watpliwosci dla siebie.Jak cos zniknelo to nawet i detektyw
                  Rutkowski tego nie wyjasni.Pozdrawiam
                  ml
                • em_em Re: DZISIAJ......!................ 07.03.04, 11:09
                  jak odpowiedziałam w drugim wątku wpis "hitlerowy" i Rudej - to jedyne wpisy
                  jakie w ostatnim czasie usuwałam
                  • mammaja Re: DZISIAJ......!................ 07.03.04, 11:18
                    Mimo wszystko jasno i wyraznie poprosze o wyjasnienie kto usunal z watku o
                    albumie wpis sygnowany paan.paan.
                    Em-em - wszyscy jestesmy ci wdzieczni za adminowanie ,w sprawie hitlerowej
                    nawet rozmawialysmy ,nikt nie chcialby zeby przestala adminowac -dopiero
                    chochliki i inne licha zaczely by tu rozrabiac. Dzieki twojemu siedzeniu
                    godzinami przy kompie jest jak jest ,tzn.bezpiecznie.
                    Poniewaz nie mam zadnych poprzednich doswiadczen forumowych poprosze o
                    wyjasnienie mi tajemniczego wpisu,ktory pojawil sie i zniknal.Jezeli usunal go
                    Mark - w porzadku. Ale jezeli ani Em-emka ani Mark - to kto? To chcialabym
                    tylko wyjasnic,aby dalej dobrze sie bawic w towarzystwie 40 + .
                    • marialudwika Re: DZISIAJ......!................ 07.03.04, 11:23
                      O to mi wlasnie chodzilo,ale jakos pewnie metnie to "wyjasnialam".Pozdro
                      ml
                    • omeri Re: DZISIAJ......!................ 07.03.04, 11:44
                    • omeri Re: DZISIAJ......!................ 07.03.04, 11:45
                      podpisuję się w pełni pod wypowiedzią Mammajki. Czy jesteśmy nadal forum
                      zamkniętym? Pojawiło sie ostatnio dużo nowych osob?
                      • lablafox Re: DZISIAJKI 07.03.04, 14:18
                        Dzisiaj pozdrawiam Was Wszystkich i lecę do mamy , znowu do szpitala.
                        Dołączam zdjęcia tygodnia:
                        wiadomosci.wp.pl/galeriazdjecie.html?T[page]=5&gid=45241
                        Lx
                        • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI 07.03.04, 18:52
                          Napisz Lx, jak Twoja mama, czy czuje się lepiej?
                      • ewelina10 Re: DZISIAJ......!................ 07.03.04, 21:20
                        Wiem, ale mi się już nie chce na ten temat pisać. Kiedys pisałam, nie zmieniłam
                        od tamtej pory zdania. Wciąż mnie prześladuje. Jesteśmy wszyscy przecież
                        dorośli.
                        Nie mam pojęcia o co chodzi tym razem. A może chodzi o to, aby każdy miał swoją
                        wersję.
    • dado11 Re: DZISIAJKI XXI 07.03.04, 18:44
      Nie zagladalam tylko jeden dzien, a taki tu huragan sie przewalil. Mam nadzieje, ze juz po burzy i
      zaden psubrat (nic nie ujmujac kochanym czworonogom) nie bedzie tu psul nastroju. A swoja droga
      zylam w blogiej nieswiadomosci istnienia osoby czuwajacej nad tresciami w forum. To wzmacnia
      poczucie bezpieczenstwa, dzieki em-em. Abstrachujac od powyzszego, oba dni weekendowe
      poswiecilam gruntownym porzadkom w pracowni, no i teraz nic w niej nie mozna znalezc. Oba dni
      byly tez dlugo-spacerowe i w pieknych okolicznosciach przyrody. Pozdr
      • warum Re: DZISIAJKI XXI 07.03.04, 18:56
        Dochodzimy do siebie, bo zyc trzeba. Choc z nawyku ide droga psia zamiast na
        skroty.
        po przeczytaniu linka j/n oczy mam jak spodki i rze jak kon.TO wlasnie dla mnie.
        www2.gazeta.pl/obcasy/1,25364,1949375.html
        • mammaja Re: DZISIAJKI XXI 07.03.04, 19:42
          Warum,przeczytalam to przy sniadaniu. Trzeba ten numer chowac przed panami bo
          jeszcze sobie pomysla ze kiedys tak bylo.A nie sadze,zeby swiat az tak sie
          zmienil przez te ...dziesci lat.
          • oqo Re: DZISIAJKI XXI 07.03.04, 20:00
            jest to opis majaków faceta ledwo wybudzonego z narkozy nie pamiętajacego jak
            wygląda rzeczywistość .... trzeżwo patrzący gość nie zaprzątnie sobie tym
            głowy....( ale miło by było)
            • lablafox Re: DZISIAJKI XXI 08.03.04, 09:22
              Dzisiaj 8 marca , a snieg sypie i sypie ,+1 i biało .W taki dziń dostać bukiet
              żółtych tulipanów (takie najbardziej lubię wczesną wiosną)to swoista
              przyjemność chociażby poprzez kontrast.
              Z mamą , po wczorajszych kroplówkach lepiej.
              Lx
    • rudakitka1 Re: DZISIAJKI XXI 08.03.04, 09:53
      Szaro,smutno i nijako.
      Wpadłam do dzisiajek,
      zeby napisać,że wczoraj byłam na cudownym spacerze
      Zwiedzałam rejony mojego miasta
      w których nigdy nie byłam,
      a pojechałam dzieki internetowym kolegom z mojego miasta.
      Pokażę Wam też ich stronęsmile.

republika.pl/mce_foto/
      • lablafox do Rudej 08.03.04, 10:02
        Zajrzałam , piękne zdjecia. Dziękuję
        Lx
        • marialudwika Re: do Rudej 08.03.04, 10:31
          Piekna pogoda,chlodno.Ptaki od Rudej Kitki z checia obejrzalam.Pozdro
          ml
          • mammaja Re: 8 marca 08.03.04, 11:27
            Mimo chmur wlasnie przebija sie sloneczko i od razu milej na sercu.Ptaki tez
            obejrzalam - zastanawiam sie czy do nas tez przychodza w zimie kwiczoly ,bo
            bardzo podobne.W Gazecie - o kormoranach,ktore zatrzymaly sie w
            Warszawie ,przelatujac - ciekawe na jak dlugo i wlasciwie gdzie ?
            Milego dnia wszystkim paniom - a co tam, w koncu to ich Swieto!
            • wedrowiec2 Re: 8 marca 08.03.04, 14:20
              Szaro, nijako, brudno. Ulice rozjaśniaja panowie mknący z naręczami kwiatów. W
              pracy tradycyjny szampan od szefa. Nawet zebranie było dziś miłesmile
              • marialudwika Re: 8 marca 08.03.04, 14:46
                Pogoda zrobila sie bajeczna,widzialam juz pierwsze kwitnace /na dworze/
                tulipany.Wiosna ,wiosna,ale chlodnawa,tylko w sloneczku cieplutko..Pozdro
                ml
            • lablafox Re: 8 marca 08.03.04, 18:14
              mammaja napisała:

> Mimo chmur wlasnie przebija sie sloneczko i od razu milej na sercu.Ptaki tez
              > obejrzalam - zastanawiam sie czy do nas tez przychodza w zimie kwiczoly ,bo
              > bardzo podobne.W Gazecie - o kormoranach,ktore zatrzymaly sie w
              > Warszawie ,przelatujac - ciekawe na jak dlugo i wlasciwie gdzie ?
              > Milego dnia wszystkim paniom - a co tam, w koncu to ich Swieto!

Te ptaki , które obserwowałaś zimą , żerujące stadnie na jarzębinie to właśnie
              kwiczoły. W tym roku w całej Polsce pojawiły się ich ogromne stada.
              Normalnie żyją w krajach Skandynawskich gdzie nazywają je również srokami
              śnieżnymi.
              Lx
              • marialudwika Re: 8 marca 08.03.04, 18:18
                Nigdy nie widzialam kwiczola,czy to jest duzy ptak???Pozdro
                ml
                • dado11 Re: 8 marca 08.03.04, 18:33
                  Mila ml, kwiczol to dosyc niezwykly ptak, glownie z powodu oryginalnej strategii obrony. Z
                  wygladu bardzo podobny do drozda-spiewaka (wielkosci kosa, tyle, ze caly nakrapiany). Broni
                  swojego potomstwa, zreszta pospolu z malzonka, obsrywajac niezwykle celnie czajacego sie
                  wroga, i to nawet ze sporej odleglosci. Ladnie spiewa. Tyle gwoli informacji. U mnie dzien pelen
                  roboty, wiec dopiero teraz na forum i to tez tylko na chwilke, milego wieczoru...
              • rudakitka1 Re: 8 marca 08.03.04, 18:19
                Dzisiaj zauważono pierwszego w naszym kraju boćka-huuuurrra!!!
      • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 08.03.04, 17:13
        Ruda Kitko,ciesze sie,ze powrocilas na "forumowe lono".Pozdro
        ml
        • lablafox Re: DZISIAJKI XXI 08.03.04, 18:20
          Dzisiaj , po śnieżnym poranku , koło południa ociepliło się i po raz drugi z
          samochodu do ...chodziłam tylko w kostiumie i bluzeczce z krótkim rękawkiem.
          Juz nie mam zdrowia i chęci na płaszcze , kurtki itd. Całą zimę przechodziłam
          też z gołą głową , w bardzo zimne dni zarzucając kaptur. W sobotę znalazłam
          zimowe czapy , leżące sobie elegancko w plastykowym zamykanym pojemniku prawie
          na wierzchu . Poczekają do następnej zimy , chyba ,że w listopadzie znów założą
          na siebie czapkę niewidkę.
          Lx
        • em_em Re: DZISIAJKI XXI 08.03.04, 18:29
          marialudwika napisała:

> Ruda Kitko,ciesze sie,ze powrocilas na "forumowe lono"

parafrazując piosenkę:
          "..z kim tak Ci będzie źle jak z nami ..." wink)))
          • lablafox Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 08:35
            Dzisiaj o 9:00 moja Mama ma operację , laparoskopową- zapalenie woreczka
            żółciowego i kamienie.
            Strasznie się boi .
            Dzisiaj trochę mroziku -2 i trochę pruszącego śniegu, szaro, mglisto.
            Lx
            • rudakitka1 Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 09:33
              lablafox napisała:

> Dzisiaj o 9:00 moja Mama ma operację , laparoskopową- zapalenie woreczka
              > żółciowego i kamienie.
              > Strasznie się boi .

Moja mama miała jesienią banalną
              operacje przepukliny i mimo zapewnień
              lekarzy ,że to prosty zabieg,
              przeżyła to bardzo,a my razem z nią.
              To taki wiek,że bardziej te nasze mamusie
              przeżywają sprawy związane ze zdrowiem
              i mają do tego prawosmile.Będzie dobrze,uszy do górysmile).
              • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 10:02
                Operacja to przezycie i dla osoby operowanej i dla rodziny.Trzymaj sie Lx i
                napisz nam co i jak,napewno bedzie dobrze!!!Pozdrawiam Ciebie
                ml
                P.S. Slonce,ale dosc chlodno i wietrznie,wyz atmosferyczny.W nocy swiecil bialy
                ksiezyc.
                • mammaja Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 11:17
                  Lbx - napewno wszystko bedzie dobrze.Laparoskopowa - to jednak mniejsza
                  inwazyjnosc niz tradycyjna .Mialam taka w najblizszej rodzinie i bardzo dobrze
                  poszla. Jestem z toba myslami .Mm
                  A dzisiaj w powietrzu jakos bardziej czuje sie wiosne,chociaz kolo mnie
                  jeszcze sporo sniegu i lodu.Oby wyszlo slonko i stopilo po trochu.W miescie ani
                  sladow zimy. Czemu ciagle chce mi sie spac?
            • witekjs Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 11:21
              Laparoskopowa operacja pęcherzyka żółciowego, jeśli nie ma niezwykłych,
              niespodziewanych powikłań, jest uważana za prosty i nie obciążający zabieg.
              Mama powinna uwierzyć lekarzom, którzy na pewno o tym mówili.
              Dziwne, że nie dali Jej czegoś upokajającego.
              Uświadomiłem sobie, że to miało być o 9.00.
              Jak Mama zniosła operację i jak się czuje?
              Pozdrawiam. Witek
              • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 15:33
                Lx - mam nadzieję, że Twoja Mama już jest po operacji i wraca do sił. Techniki
                laparoskopowe są mało obciążające dla organizmu, takie operacje dobrze znoszą
                nawet osoby schorowane i w starszym wieku. Napisz, gdy wrócisz ze szpitala.
                • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 16:07
                  I ja czekam na dobre wiesci od Lx.Okazalo sie,ze ten bialy ksiezyc zapowiadz
                  snieg,jesli wierzyc temu,co mowia w holenderskiej tv.A sniegu to ja juz teraz
                  nie chce,nie bylo go dotad to juz niech nie pada...Pozdro
                  ml
                  • verbena1 Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 17:18
                    Lx - napisz choc slowko co z Mama, biedna ona ,drugi pobyt w szpitalu w tym
                    roku. Przekaz jej od nas wszystkich usciski i pozdrowienia. Bedzie dobrze !
                    • lablafox Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 18:38
                      Dziękuje Wam Wszystkim za dobre słowa . Okazało sie ,że woreczek był ropny i
                      jak lekarz określił " zgniły " + kamienie. W południe była jeszcze bardzo
                      cierpiąca i z przebłyskami świadomości. Byłam z nią , grzałam jej ręce , bardzo
                      zimne, moimi gorącymi , podawałm odrobinkę wody itd . Dziekuję Feline za
                      instrukcje co robić zaraz po.
                      Teraz czuje się lepiej.
                      Zastanawiam się czy taki woreczek można było przeoczyć w państwowym szpitalu ,
                      w którym robiono jej wszystkie badania łącznie z usg jamy brzusznej.
                      Teraz moźe być tylko lepiej.
                      Lx
                      • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 18:43
                        Dobrze,ze jest juz po!!!!Teraz jeszcze rekonwalescencja i dojscie do siebie pod
                        troskliwa opieka corki,rzeczywiscie,ze wierzyc sie nie chce,ze w poprzednim
                        szpitalu tego nie wykryli.Pozdrawiam Ciebie Lx
                        ml
                        • omeri Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 20:23
                          wreszcie dopadłam do klawiatury i czytam. Witam po ciężkim dniu, zakończonym
                          dentystą. Dużo zdrowia dla Mamy i dla Ciebie Lx.
                          • ewelina10 Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 21:03
                            Wierzę, że wszystko będzie dobrze z mamą.
                            Dzisiaj byłam w rozjazdach. Mało czasu mam dla Was, ale jakoś udało mi się
                            wykrzesać tę parę postów do Was. Przepraszam, że wybiórczo czytam. Mam
                            nadzieję, że nie były imiennie kierowane do mnie wink
                            Pozdrawiam.
                      • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 18:55
                        Cieszę się, że juz po zabiegu. Życzę szybkiego powrotu do zdrowiasmile
                        • lablafox Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 21:12
                          Właśnie wróciłam ze szpitala . Mogłam wreszcie porozmawiać z lekarzem , który
                          do 17:00 operował, na spokojnie .Okazało się ,że ze względu na stan woreczka
                          zrobiono jednak cięcie , bano się ,że się rozleje . Wycięto też 4 cm kamień ,
                          takie brązowe jajo w paseczki. Wygląda jak czekoladowe wielkanocne jajo.
                          Jeszcze raz Wszystkim dziękuję i moja mama też dziekuję Wam
                          bardzo ,powiedziała ,że "nie myślała iż kiedykolwiek jej zdrowiem będą się
                          interesować ludzie na całym świecie".
                          Lx
                          • dado11 Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 21:24
                            Droga Lx, ja tez zycze zdrowia Twojej mamie, ale rowniez wszystkim naszym rodzicom. Niech zyja i
                            ciesza sie zdrowiem jak najdluzej, to przeciez oni nas lacza z najpiekniejszym swiatem - swiatem
                            naszego dziecinstwa. I choc nie wszyscy mieli wspaniale dziecinstwo to jednak tamten swiat byl
                            pierwszy i tak wazny. Teraz tworzymy takie swiaty naszym dzieciom i wnukom, i miejmy nadzieje, ze
                            i oni kiedys beda potrafili nas wesprzec w ciezkich chwilach, i miejmy nadzieje, ze nie beda
                            musieli...Wszystkiego dobrego!
                          • felinecaline Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 21:35
                            Wlasnie czytajac twoje wypowiedzi nt stanu mamy, ze pecherzyk byl w staniue
                            zapalnym itd modno dziwilo mnie, ze piszesz o proponowanej Mamie metodzie
                            laparoskopowej. To swietna metoda, ale w bardzo "standartowych" przypadkach, ,
                            nie wtedy, no, kiedy wskutek dlugotrwalego procesu zapalnego "woreczek" jest
                            mocno powiekszony, jego sciany zgrubiale i zwlokniale. Jednym slowem plany
                            operacuyjne zmodyfikowano zgodnie ze zdrowym rozsadkiem. mowy wiec nie ma teraz
                            o "plaskim lezeniu", wrecz przeciwnie, mam nadzieje, ze Mama szybko stanie w
                            pionie. Czy ma wlaczone postepowanie przeciwzakrzepowe? Np podaja jej zastrzyki
                            w brzuch lub uda? bardzo wazne!!!!!!!!!!!!!
                            • lablafox Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 22:20
                              felinecaline napisała:

> Wlasnie czytajac twoje wypowiedzi nt stanu mamy, ze pecherzyk byl w staniue
                              > zapalnym itd modno dziwilo mnie, ze piszesz o proponowanej Mamie metodzie
                              > laparoskopowej. To swietna metoda, ale w bardzo "standartowych"
                              przypadkach, ,
                              > nie wtedy, no, kiedy wskutek dlugotrwalego procesu zapalnego "woreczek" jest
                              > mocno powiekszony, jego sciany zgrubiale i zwlokniale. Jednym slowem plany
                              > operacuyjne zmodyfikowano zgodnie ze zdrowym rozsadkiem. mowy wiec nie ma
                              teraz
                              >
                              > o "plaskim lezeniu", wrecz przeciwnie, mam nadzieje, ze Mama szybko stanie w
                              > pionie. Czy ma wlaczone postepowanie przeciwzakrzepowe? Np podaja jej
                              zastrzyki
                              >
                              > w brzuch lub uda? bardzo wazne!!!!!!!!!!!!!

Zastrzyków nie dostaje , podają jej jakieś środki rozrzedzające krew w
                              kroplówce. Dziś w towarzystwie pielęgniarki i rehabilitanta zrobiła rano krótki
                              spacerek , a po południu drugi. Ma wyjść ze szpitala w poniedziałek.
                              Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie i wsparcie.
                              Lx
                        • bodzio49 Re: DZISIAJKI XXI 09.03.04, 21:15
                          Moja małżonka miała usuwany woreczek żółciowy tą metodą. Po kilku dniach była w
                          domu. Już nie ma śladu. Ale przyjemne to nie jest. Zdrówka mamie życzę.
                          • rudakitka1 Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 07:56
                            Pogoda nadal "zimowo-odwrotowa",
                            śniegu mokrego nadal dużo,
                            odwilż pachnie w powietrzu
                            a ja mam gorączkę i paskudny kaszel.
                            Wieści o poprawie zdrowia mamy LX są bardzo
                            optymisteczne i to jedna z tych wiadomości,
                            która daje od rana "pałera".
                            Wczoraj wieczorem w "dwójce"
                            oglądałam reportaż o kobiecie,
                            ktorej pociąg obciął obie nogi.Po wysłuchaniu
                            tej pani,która optymizmu i energii ma więcej
                            niż niejeden zdrowy człowiek , zrobiło mi sie wstyd,
                            że mam "doły" z tak banalnych powodow.
                            Mam jeszcze link dla ML(i nie tylko) do piatkowego
                            Magazynu Dziennika Polskiego,w którym pisuje MM
                            i jeszcze inni ciekawi ludzie.

dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/03.10/Magazyn
    • ewelina10 Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 09:00
      Jest piękny słoneczny dzień. Trochę wieje wiaterek osuszając resztki śniegu.
      Biegało mi się cudownie, a po prysznicu czuję się bardziej orzeźwiająco.
      Dzisiaj mam kolejny dzień wyjazdu, myślę, że sobie poradzę.
      Miłego dnia.
      • lablafox Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 10:15
        W Poznaniu szczególna tradycja powstała - w nocy śnieg , ranki białe , a w
        dzień wiosennie. Ten układ powtarza się od kilku dni .Przyznam ,że nawet mi nie
        przeszkadza.hahaha.
        Lx
        • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 10:54
          Podobno w marcu jak w garncu Lx.Zapowiadany snieg /na szczescie/ nie spadl,ale
          jest dosc chlodno,1 stopien plus.Na moim parapecie zakwitl dtugi storczyk,ma
          piekne bialo fioletowe kwiaty.
          Jest ponuro i raczej dolkowo,ale moze sie rozchmurzy?
          RK dziekuje za link do mego ulubionego MM,niestety nie dostaje juz Mego Psa,z
          jego wierszami,wiec ucieszylam sie,pozatym zycze Ci zdrowia.
          Pozdro
          ml
          • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 14:16
            Dzisiaj wyslanie postu graniczy z cudem nie wiem,czy i Wy TO macie???Pozdro
            ml
          • verbena1 Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 14:25
            Co sie dzieje, musze czekac wieki cale na otwarcie sie strony Forum, o czytaniu
            czegokolwiek nie ma mowy. Czy u Was tez tak jest, trace cierpliwosc. W dodatku
            za oknem szaro-buro, brr....
            Ide robic ciasto jablkowe ,mam nadzieje, ze sie uda.
            Na obiad - lasagne bolognese - gotowe,kupione w sklepie ,nie chce mi sie stac
            przy garach.
    • ewelina10 Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 17:40
      Dzisiaj dzień miałam pracowity, ale owocny.
      • ewelina10 Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 17:44
        Uwielbiam działać. Jeśli w dodatku moje działanie jest skuteczne, to czuję się
        jak po odnowie biologicznej.
      • bodzio49 Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 17:46
        Ściana zachodnia też męczy się z portalem GW. Dawno tak kiepsko nie było.
        Poza tym da się żyć. Tylko coraz bardziej mi brak słonka smile
        • dado11 Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 18:20
          Dzis wiosna wpadla do stolicy jak wariatka, posciagala ludziom kurtki z plecow, rozjasnila twarze,
          panom biznesmenom powiewaly kolorowe krawaty. Ja latalam po miescie caly dzien jak kot z
          pecherzem i mnostwo rzeczy udalo mi sie popchnac do przodu. A zatem zaliczam go do udanych.
          Obiadek byl wczorajszy. Pozdr
          • marialudwika Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 18:25
            Dzien byl pogodowo ponury,ale nie nudny,nadrobilam pewne zaleglosci,ale i tak
            konca tego jeszcze nie widac.Po pysznym obiadku,choc wegetarianskim/z wyboru/
            jestem senna,pewnie to oslabienie wiosenne.Pozdro
            ml
            • omeri Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 19:21
              Witajcie, dzisiejszej wiosny w Wwie nie zauważyłam. Niestety.
              • mammaja Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 19:51
                Milego wieczoru - bo trudno powiedziec "dzien dobry" - tez mialam dzien
                aktywny,jesczcze dodatkowo musialam kupic pare metrow terakoty i troche
                glazury,bo jutro przyjedzie pan wymienic wanne i przy okazji chce zmienic
                podloge w lazience - na szczescie poprzednia tak lezy,ze mozna do niej
                przykleic,nalazilam sie ,ale znalazlam kolor jaki chcialam - pasujacy do reszty
                lazienki i w dodatku "resztka" na wyprzedazy,wiec o 1/3 taniej . Teraz ochoczo
                przystepuje do czytanie forum!
                • ewelina10 Mammajko 10.03.04, 20:13
                  Wolisz terakotę od gresu ? Czemu ? Gres to zmielone kamienie ze spoiwem, zaś
                  terakota to ceramika ze szkliwem. Gres jest bardziej trwały. Ciekawa jestem
                  Twojej opinii.
                  • mammaja Re: Mammajko 10.03.04, 20:22
                    Nie wiem - na tarasach kladlam gres - w przedpokojach mam klikier ,a pan
                    wczoraj powiedzial mi zeby kupic terakote to kupilam - to zaledwie 4 m
                    kwadratowe a nie znalazlam gresu wlasnie w takim niebieskim odcieniu pasujacym
                    do tego co jest na scianie i czego nie zmieniam.Bardziej mi chodzilo o kolor,bo
                    co innego jak robisz wszystko na nowo ,a co innego jak tylko kawalek.
                    • ewelina10 Re: Mammajko 10.03.04, 20:32
                      Zagadnęłam Ciebie nie ze wścibskiej babskiej ciekawości, tylko z powodu tego,
                      że 2 lata temu stanowiło to nie lada dylemat. Robiłam remont kapitalny i
                      postanowiłam zerwać wszystko ze ścian, gdyż dosyć miałam tej różnorakiej
                      glazury i terakoty zdobywanej w ustroju sprawiedliwości społecznej.
                      Szkliwo w niektórych miejscach było zdarte. Wyobraź sobie, zdecydowałam się na
                      gres nawet na ścianę i na podłogę. Okazał się tak twardy, że musieliśmy używać
                      wiertła tytanowego, aby zrobić jakiś otwór w ścianie na zawieszenie smile
    • hrabia.m.c Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 20:42
      Witam!!
      Czytam, czytam,i oczom nie ....
      Macie problemy ???
      Na miarę XXIIw
      Widać ,że nie wiecie co to jest życie!!!
      Żegnam!
      Nigdy więcej.
      Ps
      TYLKO SAMOOBRONA MOŻE COŚ ZMIENIĆ W TYM BAGNIE!!!
      • warum Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 20:45
        wlasnie obejrzalam koncowke na zywo z poslem L. I co on takiego madrego
        powiedzial?badz jego rzecznikiemsmilepodyskutujmy
      • mammaja Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 20:45
        Milo mi ,ze hrabia.m.c tak szybko nas pozegnal.Rzeczywiscie wszedl na
        nieodpowiednia stronesmile))))
        • omeri Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 20:55
          Ale kto go wpuśćił?
          • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XXI 10.03.04, 21:01
            Sam wszedłsad Forum było zamknięte tylko przez kilka dni w ubiegłym roku.
            Jesteśmy otwarcismile
    • em_em Re: DZISIAJKI XXI 11.03.04, 10:08
      "dobiję" już do tej setki, bo się czaję od wczoraj żeby zacząć nową serię - a
      tu nic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka